Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята!

"България категорично иска да участва в единния банков надзор в ЕС"
Обновена: 13 дек 2012 22:00 | 13 дек 2012 21:19, Елка Василева
289
Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

България винаги е подкрепяла Македония изцяло – както за членството й в ЕС, така и за влизането й в НАТО, заяви премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

По думите му македонската страна е най-близката ни държава, а македонците са най-големите ни приятели, но за присъединяването й към европейското семейство Македония първо трябва да покрие всички критерии – особено тези за добросъседство.

Още по темата

„Историята не е нещо, което се пренаписва или преиначава, има исторически факти, които са признати и ние не можем да допуснем да ни се краде историята”, допълни премиерът и заключи, че „добросъседството и европейската интеграция изискват толерантност и признаване на това, което другите народи векове наред са постигали.”

Премиерът Борисов заяви също така, че България „категорично иска да участва в единния банков надзор, но не подкрепя тази част от икономическата интеграция, касаеща данъчната система в страните членки на ЕС”.

„Като финансово дисциплинирана държава в Европа България винаги е държала да има единен централен банков надзор в Европейската централна банка”, заяви премиерът и подчерта, че страната ни защитава тезата, че всяка държава, която участва там, независимо дали е в еврозоната или извън нея, трябва да има право на глас и този глас да е равен на гласа на страни като Германия, Франция или Гърция. Според българския правителствен ръководител „интеграцията на банковия сектор ще донесе необходимата стабилност и растеж на страната и е голяма гаранция, че няма да има банкови фалити.”

„Това, за което страната ни е категорично против, е еднаквата данъчна система в рамките на ЕС”, коментира още Борисов и изрази надежда, че въвеждането й ще бъде отложено във времето поне с още десет – петнайсет години.

На двудневната редовна среща в Брюксел държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз дискутират икономическата политика на ЕС, реформата на Икономическия и паричен съюз, годишния обзор на растежа за 2013 г., общата политика за сигурност и отбрана,  политиката на разширяване на ЕС през следващата година и годишните доклади за напредъка на страните от Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
3
 
1
 
! Отговори
niko.rai.5 преди 11 години
ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ.............НЯМА СВЕТЪЛ ЛЪЧ В ТУНЕЛА...........НАЙ Е ДОБРЕ ДОГАН ДА НИ УПРАВЛЯВА.........БОЛЯЛО САМО ПЪРВИЯ ПЪТ.........ИСТОРИЯТА ПОКАЗВА, ЧЕ ВИНАГИ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА НИ ОПРАВЯ.........ИЛИ УПРАВЛЯВА !?
223
2
 
0
 
! Отговори
anonomen преди 11 години
Bravo che pone se zaqvqva nqkakva poziciq ! Dokyto nie se chudem kak da premahnem Botev i Levski ot uchebnicite, makedonci izmislqt gluposti i decata im go uchat. Sled vreme uchenicite ni shte digat ramene koi sa predcite ni a makedoncheta shte znaqt che stranata im e velika s bogata i slavna istoriq. Jalko..
222
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ква помия бе Анонимен откъде го измисли!?! Я моля те *** виж колко македонци има на опашката за български паспорти първо после пак ела и пиши тука. Македония е като дете идиотче за мен - тво е си, е обичаш си, го *** само глупости и излагаций от него. Единствените които някога са ви помагали като държава сме ние бе *** ако беше на Албания и Гърция досега да са ва делнали, ако не бяха българските танкове подарък щяхте да спрете албанците на куково лято през 90-те и сега щяхте да сте Велика Алб
221
2
 
3
 
! Отговори
До 259 преди 11 години
Валя Македония не е тръгнала от нулата и именно там се корени проблема ни с тях.До 1991г. бе част от Югославия- страна с БВП от Топ 20 по онова време,със западни стоки ,частен сектор,свободно пътуване и стандарт немислим за тогавашна и сегашна България.Обяснимо е тогава че днешните и жители не желаят да се асоциират с България,Както и ние не се асоциираме с афганците въпреки общите ни етнически корени.
220
10
 
1
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Македония дръпна от нулата, стигна нашета жизнено равнище и започна да го задминава. Докато Бойко ни кади тамян, че е безкрайно загрижен за народното добруване. Що се отнася за външната му политика, то най-малко за защита на националния интерес може да се говори. Един ден това ще стане ясно на всички, сега е изиграна мръснишката карта: "Макетата са си виновни". Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.
219
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за строителен министър го бива, но за премиер на цяла държава - не.Ни разбира от образование, ни от култура, ни от здравеопазвание, икномика и енергетика....разбира само от строителство, МВр и спорт.
218
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте чели този скапан Герберски саит. Вижте какво става с лекарите ,в СОПОТ с работниците ,с учените,с пенсионерите , с децата ни ,с безработицата .Сайт на ГЬОБЕЛС,БОРИСОВ,ЦВЕТАНОВ
217
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А явно можем да допуснем да се краде държавата,заплати 300 лева,пенсии 150 лева,30 процента под прага на бедността и т.н
216
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Никола като се разпадне заповядай ми на гости. До тогава стой си при житото као дренки.
215
2
 
3
 
! Отговори
До 215 преди 11 години
Не се занимаваме с Гърция и Турция по различни причини.Гърците вече са "вътре"-ще видим до кога, а с турците ще имаме възможност да се занимаваме, когато ги пуснат поне в "антрето" на ЕС. Зверствата и грабежите, за които можем да спорим с тях,за съжаление са "уредени" в международни договори, в които никога не сме имали глас... А иначе - история не ни крадат, крали са ни от живота...
214
6
 
16
 
! Отговори
додо преди 11 години
Докато македонците крадат нашата история и не се огледат какво става в държавата им, скоро ще останат без държава, а тяхната ще се присъедини към Албания. Така че македонци присъединете се към родината си - България докато не е станало късно.
213
25
 
9
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
ЗА ЧИЯ ИСТОРИЯ ГОВОРИ ТОЯ ??? ЗА ИСТОРИЯТА НА ВИС ЛИ ??? ЗА ИСТОРИЯТА НА ИПОН ЛИ !!! ЗА ИСТОРИЯТА НА ЕВРЕЙЧЕТО КОМУНИСТ ТОШО ЛИ ??? ЗА ИСТОРИЯТА НА ФАШИСТКОТО КО...ЛЕ СИМЕОН КОБУРГОТСКИ ЛИ ??? И КАКВО ОБЩО ИЗОБЩО ИМА ТОЗИ *** С ИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ??? БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ............ КАТО НЕГО !!!!!!!!!!!
212
4
 
9
 
! Отговори
До Хунзата 250 преди 11 години
Хунзата 250 да се насочи към Пакистан. Това е Български Форум!
211
4
 
10
 
! Отговори
Тачо преди 11 години
киме, каква е тая маймуница на която пишеш? Св. Климент Охридски азбука цела ви измисли, а ти - маймуница, та маймуница. Трябва повече да се напънеш, ама и акъл ще трябва...
210
22
 
3
 
! Отговори
kim jong un-makedon преди 11 години
taco ne slusaj gi ovie tatarski mrsnici koi vo 21 vek ne priznavaat narod i jazik,goce delcev,dame gruev,jane sandanski,aleksandrov site svetski istorii gi priznavaat kako makedonci-osven bugarskata,se znae koj e bugarski vojvoda-azis,i ete vi go nikoj ne vi spori za negovata b'lgarshtina,star blgonadezen b'lgarin
209
16
 
8
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Блокадата не решава проблемите на Балканите, поткрепава националистите в региона.България все още реагира Балкански,балканските навици са трудно да се промени.Европа бавно се разпада!
208
10
 
4
 
! Отговори
Тачо до 242 преди 11 години
В общи линии съм съгласен! Самуил е признат от всички, но никой не може да му даде това, което той иска. Признават го за крал, владетел, господар, но той иска да бъде признат за Цар (Император). Папата не желае да стига до там.И църквата ни е в ранг на архиепископия (Охридската архиепископия), пах учредена от папата. Провокирам спора само за да накарам облите глави да се позамислят и (дай Боже) да прочетат нещо. Не бъдете надменни към опонентите си, колкото и да са им слаби аргументите!
207
4
 
13
 
! Отговори
1111 преди 11 години
Ще чакат четвъртото полувреме.
206
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към СКОПСКИТЕ ХУНЗИ - вие макетата сте потомци на Скендербег на когото турците дават прозвището Скандер Арнаут, тоест Албанеца Александър .
205
5
 
14
 
! Отговори
един българин преди 11 години
По-голямата трагедия е, че българите не си знаят историята. На практика я има и 1%които да имат прилична представа за българска история. Огромната част имат съвсем общи представи, а някои като тризначките и такива нямат. Вина носи образователната ни система и не само. Аз също късно проявих интерес, след като прочетох ,,Български хроники"на Стефан Цанев се появи пламъка. Не би било лошо, без да правя реклама, българите да прочетат поне тези хроники, това са 4 книги написани на увлекателен и разби