Жените - големият резерв на пазара на труда в България и Европа

Това обяви социалният министър Тотю Младенов
Обновена: 12 яну 2013 21:23 | 12 яну 2013 19:32, Петя Славова
101
Жените - големият резерв на пазара на труда в България и Европа
Тотю Младенов. Снимка: БТА

Както в България, така и в цяла Европа големият резерв на пазара на труда са жените. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на среща-дискусия в троянскотосело Чифлик. На нея
присъстваха и министърът на образованието и науката Сергей Игнатов, на здравеопазването Десислава Атанасова и председателятна Народната събрание Цецка Цачева, пише БТА.

По думите на Младенов в страната има голяма нужда от висококвалифицирани кадри в различни области. В тази връзка са създадени Центровете за обучение и квалификация, използват и средства по ОП "Човешки ресурси" за допълнителна квалификация и преквалификация на кадрите. Според министъра изключително важни са стажовете за младите хора в предприятията с наставници, които са прикрепени към тях, за да си намерят работа и да придобият квалификация на място в предприятието.

Друга мярка на министерството са трудовите борси в страните, където има компактна българска маса от работници и най-вече студенти. Такива борси са организирани в Германия, Испания, Португалия, Великобритания. На тях присъстват и български компании, които предлагат добри позиции в страната ни.

По думите на Тотю Младенов в България има нужда от технически специалисти - шлосери, заварчици, монтьори, монтажници.

През 2013 г. задача номер едно не само на министерството, но и на цялото правителство ще е пазарът на труда, заяви социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ТОТЬО,ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО Е ДА СИ ХОДИШ НА СЕЛО...ИСКАШ И БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКА ДА РАБОТЯТ ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД, ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА..."...По думите на Тотю Младенов в България има нужда от технически специалисти - шлосери, заварчици, монтьори, монтажници..."А ХРАНТУТИШ 200 000 *** - ЗДРАВИ КАТО БИКОВЕ...Затова ли мамиш българските майки с ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, и манипулации за наивници поддържащи ГЕРБ..., ЗА ДА РОБУВАТ НА ХРАНТУТНИЦИТЕ- Майчинските били помощи - ЛЪЖА, те са взаимноосигуряване по цели 36+40 = 76 години м/у работещите и мъже и жени...- Майчинските "стрували" на министерството - ЛЪЖА, те са взаимоосигуряване- Майчинските са 240лв., защото "приходите са равни на разходите" - ЛЪЖА защо тогава са "твърда" сума... от години, а заетостта постоянно се променя...- Смесва "майчински"(400 мил), с "детски" (500 мил) - МАНИПУЛАЦИЯ, защото 400 мил. не се плащат от бюджета...- За деца и майки - 900 млн лева, а другите 50% за други социални политики МАНИПУЛАЦИЯ тези пари се дават на неработещите *** и нямат нищо общо със социална политика!!!ГЕРБАДЖИЙСКИ ЛЪЖЦИ!!!
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия гербери са идиотиами тия дето ги търпят какви са
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя трае,трае и току хвърли някоя лай*яна бомба с поредната глупост,която допълва аромата на кучкарника,алкохола и тютюна и кожените спортни ръкавици.Така миризмата става плътна и характерна,но време е да проветрим.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и кво ще му е , Колкото по-***,толкова за по-малко пари ще работи :-)
68
0
 
1
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Поредния неадекватен социален министър!!!!!!
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е къде в тази информация стоят жените? По-тъпо заключение не се е срещало. А какво търсят Цачева и Атанасова на дискусията? Защо е правена дискусия? Та тези въпроси, споменати в статията, са древни и изобщо не заслужават хвърляне на средства за дискусия в Чифлик-а. Какъв е истинският повод да отидат там цуцки, десета и т.н. високоплатени и скъпо охранявани личности. А това, че жените са големият резерв (?!) на трудовия пазар е най-великата глупост, изречена от 50 години. Какъв резерв са жените? Та те са били винаги заети. Тук не е мюсюлманска страна. Пък и заплащането на мъжете е такова, че те не могат да издържат и половин жена, камо ли жена с дете. И жените работят, та чак ушите им пукат. И на работа и в къщи.
66
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 11 години
До румен221. Браво, много точен коментар! С една поправка - Тотьо е важно не са си иде са село, а първо да иде в затвора, а после на село!!! И това важи ва всички от гербаво-мутреското правителство. Начело с ДРУГАРЯ ББ - син на комунистически военен, самият той отявлен комунист!!! Само комунисти могат да измислят подобен геноцид над народа си. И само прости овце могат да ги подкрепят и да гласуват пак за тях!!!!!!!!!!!!!!!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма идеално общество . категорично съм против начина на управление( под страх и репресии) от преди 50 - 60 г. на същите тези социалисти . Но сега говоря за годините когато имаше работа за всички ,имаше селско стопанство , лека промишленост .Не че всичко беше идеално . Но имаше ред , стандарти и т. н.И нека ,ако обичат хора които не са работили в ония ,,лошите,, години , не вземат отношение .Имаше 8 часов работен ден и редовно заплащане и много много още мога да пиша.
64
0
 
2
 
! Отговори
бедна преди 11 години
жените са черноработничките на ЕС. Точно така - чистачки , миячки , а по-младите ***.това ни донесе демокрацията. Щото социализма бил недоносче .Недоносчета го управляваха.Като е толкова лош социализма защо Китай стана толкова мощен, даже е готов да дава заем на ЕС . КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ ще СПАСЯВА прехвалената демокрация.Нас на запад ни нямат за хора ,пък ние драпаме за там.....ПРИ КОГО сме тръгнали бе .Никога не съм била социалистка , но не мога да си изкривя душата
63
1
 
0
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
жените са перфектни служители и изпълнители когато става дума за рутинни дейности от типа прави А Б В и т.н..По- прилежни и дисциленирани са.А спечелиш ли респекта им като ръководител просто нъмаш грижи.Проблема идва в със ситуациите когото трябва бързо да се взимат отговорни решения -и то в ситуация която е нестандартна.Незнам генно ли е но 90% налапват гипса и се панират.Защо мислите при положение че лекарките са се доказали във всяка специалност точно сред хирурзите са минимално малцинство.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотьо...Тотьо...кво искаш да кажеш с резерв след като има огромна безработица... Кой та би по глъвътъ министАр да ставаш...
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Totio totio, pile 6areno, golemiq rezerv sa ***, oba4e nikoi ne iska da go priznae. vseki gi huli i ma4ka.
60
0
 
3
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Ти си достоен да чистиш кенефите Готко , а не жениците. Малко останаха българите след вашия геноцид.
59
0
 
3
 
! Отговори
разсмях се преди 11 години
"По думите на Младенов в страната има голяма нужда от висококвалифицирани кадри в различни области." Ха мутрите станаха работодатели и търсят кой да им бачка! Да търсят специалисти от Германия или Холандия! Ама там живеят хора а не овце и искат да им се плаща човешки! Като се научат че труда СТРУВА ПАРИ и условия на живот специалистите сами ще дойдат!
58
0
 
4
 
! Отговори
4848 преди 11 години
За жените в Европа незнам, но българките са по Европа чистачки и болногледачки.
57
0
 
1
 
! Отговори
4848 преди 11 години
За жените в Европа незнам, но българките са по Европа чистачки и болногледачки.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Жените - големият резерв на пазара на труда в България и ЕвропаТова обяви социалният министър Тотю Младенов"Този за проституцията ли говори !?
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОТЮ ДА КАЖЕ КОЛКО *** СА ЗАПОЧНАЛИ РАБОТА СЛЕД НЕКОЛКОКРАТНОТО ИМ ВКЛЮЧВАНЕ В ТАКИВА ПРОГРАМИ!
54
1
 
1
 
! Отговори
още една жена преди 11 години
Жените отдавна, поне от Втората световна война, СА на работния пазар. Не знам Тотю в кой век си мисли, че живеем.Май го е досрамяло да спомене прогресивно нарастващото малцинство, което управляващите си раздвъждат за гласоподаватели.Аз не искам да работя, за да издържам други етноси и други семейства, освен моето, обаче.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изискванията за държавен служител чупят тъпометъра. Бюрата по труда са излишни заплати.Тая агенция по труда е дива измишльотина.