Ходете с каски и жилетки, препоръча Михаил Миков

Справя ли се управлението с престъпността - спор между депутати
31 яну 2013 10:50,
103
Ходете с каски и жилетки, препоръча Михаил Миков
Повод за споровете стана покушението срещу Баретата. Снимка: БТА

Хората, които ходят по улицата, да се снабдят с каски и жилетки, препоръча бившият вътрешен министър и депутат от левицата Михаил Миков пред bTV.

Изказването му беше направено по повод стрелбата срещу Златомир Иванов–Златко Баретата. Той беше прострелян с четири куршума на входа на Съдебната палата малко преди 10.00 сутринта, а полицията намери 13 гилзи.

Още по темата

В спор дали е успешна борбата с организираната престъпност влязоха Миков, депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров и народният представител от ГЕРБ  Димитър Лазаров. Докато Лазаров предпочете да изтъква успешността на делата “Наглите“ и най-вече “Килърите“, останалите двама се съсредоточиха върху случая с Баретата и останалите тежки престъпления.

„Гражданите имат усещане за хаос и за връщане на онези мутренски години”, заяви Гяуров.

По думите на депутата от Синята коалиция мутрите са “вдигнали гребена“. Като пример той даде зачестилите обири на инкасо автомобили и банкови клонове.

“Върнаха се кокошкарските престъпления – обири на мазета и консерви”, заяви той.

Тримата депутати не се ангажираха с позиция дали мястото за нападение срещу Баретата е избрано нарочно, за да се всее хаос. По думите на Миков обаче трябва да се вземе предвид, че стрелбата става на по-малко от 30 метра от кабинетите на главния прокурор и на председателя на ВАС.

Бившият министър обаче не изключи възможността мястото да е избрано, защото там никой не очаква подобно нападение.

Димо Гяуров и Миков бяха категорични, че управлението не се е справило с престъпността.
По думите на Миков има разминаване между усещането на хората и постоянните твърдения на властта, че се е справила с престъпността.

Гяуров пък допълни, че качеството на разследванията е изключително ниско. Миков припомни, че доказателства след случаите като този с Баретата трябва да се събират много по-бързо. „Не може 27 часа да не се знае какво е оръжието и да стане ясно чак след повторен оглед”, категоричен беше той.

Четох в един сайт, че всъщност Баретата е бил съдружник с един бивш съдружник на министър-председателя, допълни бившият вътрешен министър. Миков добави, че има регистри и това може да се провери.

От своя страна депутатът от ГЕРБ повтори изказването на министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, че ако Баретата е бил в ареста, е нямало да се стигне дотук.

Миков обясни, че тези изявление за пореден път показват пълното неразбиране на системата. Борисов имаше подобни предложения и преди време – всички осъдени на първа инстанция да бъдат затваряни веднага. Тогава правосъдният министър Диана Ковачева му обясни, че това е невъзможно и ще доведе до дела в Страсбург.

Миков на практика повтори позицията на Ковачева, като обясни, че това би означавало да се пристъпи към изпълнение на присъда и повдигане на обвинения без доказателства.

Тримата депутатите влязоха и в спор по време на чие управление е имало най-много поръчкови убийства, но, разбира се, не можаха да постигнат консенсус по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
1
 
! Отговори
P преди 11 години
Миков тиси най големият солта.ак на станишев,апък станишев е най големият *** на БГ.Това означава че тиси едно голямо ла.но червено,така че по добре си натискай парцалките и мируваии мръсен червен червей.Никога неможе да стигните гн Борисов той е пълен със добри идеи и ги постига а вие само мечтаете за власт да краднете всичко което е останало.1.ГЕРБ Е ГЕНЕРАТОРЪТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА НА БГ.БОЙКО Е ВЕЛИК.
81
3
 
5
 
! Отговори
христо вълков преди 11 години
Миков, нещо така ... по наедро доставка ?....ТИР-че ? - ....без ДДС ?
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миков, по твое време трябваше да се ходи с БТР-и и танкове по улиците, за да не те отвлекат. Ама ти като правоверен комунист това не го помниш. Не помниш и предшественика си Р.Пет. как ходеше по барчетата да "лови" Галевите нали?
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 93Сега не сме *** а Абсурдистан разликата е огромна
78
0
 
4
 
! Отговори
Кога ще ги стигнем… преди 11 години
В Чикаго (население 2 800 000) гангстер уби 15-годишна мажоретка. Това 42-ро поред убийство бележи най-кървавия януари в Чикаго от над десет години насам. Миналата 2012 година постави мрачен рекорд с над 500 убийства - нещо, което градът не помни от 2008 г. Тук за стрелба по престъпник(или не, както прецени Темида) чак до парламента стигна. Депутатите си нямат друга работа и цяла седмица ще си мерят П*** през призмата на покушението. А жалките не журналисти за +0.001 в рейтинга ще ни инфор...
77
5
 
5
 
! Отговори
Justem преди 11 години
Леле верно че и тоя лицемер беше по едно време министър, поогледайте го и си припомнете кво беше по техно време че може и да сте позабравили а те на това разчитат, такива плюнки дето всеки може да си ги тегли на която страна си иска. *** на мафията
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BULGARISTAN=PAKISTAN
75
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИКОВО НАКРАЯ Е ОСЪЗНАЛ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ СРЕЩУ НАРОДНАТА ЛЮБОВ КЪМ НЕГО.
74
8
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
Малееее и тия двамата *** Миков и Гяуров имат очи да говорят за престъпност.Точно те.Тикви с тикви нали точно вие създадохте мутрите в България и им сложихте политически чадър.Ама сега май нещата излизат от контрол.Не забравяйте че историята помни много случаи при които творението унищожава създателя си и май го усещате това и за това надавате такъв сатанински вой.
73
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже,Божееее,какви министЪри сме имали ,до сега ---Мими,Румбата,Миков----хвани единия ,удари другия ,за да падне третия !
72
7
 
12
 
! Отговори
никола преди 11 години
Комично е точно комунист да дава съвети на гражданите как да се пазят, все едно педофил да го е грижа за децата на улицата, г-н Миков знаем КОЙ създаде мутрите в България, знаем и КОЙ направи правосъдието за посмешище в Европа, така че *** червена МЛЪК.
71
7
 
4
 
! Отговори
До76 преди 11 години
Прав си ! Смърт на комунистите!
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
76-ти, ами ако ми паднеш? За сега най-добре е да те съдят по чл. 117 /1 и 2/. Дават до три години. Не е лошо да зе позапознаят с теб рецидивистите!
69
0
 
2
 
! Отговори
KupoB преди 11 години
Е ....НО МАИ ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ТИЯ КОИТО НИ ДОКАРАХА ДО ТУК И СЕГА Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО..........СТРАХА ОТ СМЪРТА Е ПО ГОЛЯМ ОТ САМАТА СМЪРТ ...ЦЯЛ ЖИВОТ СИ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ А КОИ Е ВЯРВАШ ЗНАЕ 4Е ГОСПОД ВИЖДА ВСИ4КО И КОИ ПОВИКА ЗЛО......
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Blagodarim za saveta za kaskite i jiletkite, gospodin Mihov, ako eventualno se varnete da ni upravljavate--shte gi slogim !!!
67
1
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
Второ:Да НАПАСЕ до изборите "Калинките" от Политическите кабинети и тяхното обкръжение от над 2 000 бройки, назначени в държавната администрация БЕЗ КОНКУРС (?!)... предстои им раздяла със "сладките бюджетни заплати" получавани само за БОЙКО(-угодна) РАБОТА; - Да спре неистовото си желание да партизира ("от векове и за векове" - Силовите, Специалните и Контролни служби, агенции, комисии и... СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - Това уронва ТЕХНИЯТ авторитет сред гражданите на Българияи създава настроения за "НЕОБХОДИМОСТ ОТ ТЯХНОТО ПРОЧИСТВАНЕ" след Парламентарните избори за да се повиши народното довери
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИН - 31.01.2013 г. 13:10:12Няма ли, кой да каже на Цецо (Кумецо), че до юли има да върши две неща и да не върши едно: Първо:Да ТИЧА все по-бързо с топчетата тоалетна хартия след Шефа на Кликата - "Бойко-Герб" защото около него - Шефът смърди (и все повече се смърди до Парламентарните избори)!?; Второ:Да НАПАСЕ до изборите "Калинките" от Политическите кабинети и тяхното обкръжение от над 2 000 бройки, назначени в държавната администрация БЕЗ КОНКУРС (?!)... предстои им раздяла със "сладките бюджетни заплати" получавани само за БОЙКО(-угодна) РАБОТА; - Да спре неист
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
76Ти от паричките на найденов ли папаш?
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да убеждававаш Боце,Цецо или някоя тяхна КАЛИНКА е все едно да убеждаваш радиото.Радиото НЕ ЧУВА.Радиото НЕ МИСЛИ.То само ПОВТАРЯ каквото му е подадено.
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От БСП ПО-НАГЛИ НЯМА !!!!Този *** е бил министър на вътрешните работи . Нито едно разкрито ОТВЛИЧАНЕ или убийство!!!!