Борисов да си знае - вече не раздава нищо!

И БСП не иска да прави кабинет
Обновена: 25 фев 2013 16:12 | 25 фев 2013 16:12,
698
Борисов да си знае - вече не раздава нищо!
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Господин Борисов вече не раздава нищо, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Думите му дойдоха в отговор на днешното предложение на премиера в оставка да "услужи" с 20 депутати на опозицията, за да могат да съставят правителство.

Просто се чудя дали да коментирам толкова несериозно изявление, което не отива на бивш премиер, заяви Станишев. По негови думи министър-председателят в оставка продължава да не разбира защо се е наложило да си тръгне от властта и „какво е причинил на хората“.

Станишев беше категоричен за пореден път, че БСП ще върне мандата, който предстои да й бъде връчен в сряда. 

"Моля г-н Плевнелиев да не бави излишно даването на мандат на следващите парламентарни сили", призова Станишев държавния глава чрез медиите.

Соцлидерът обясни, че левицата няма да се наеме да сформира правителство, защото разполага с едва 40 депутати в сега действащото Народно събрание и така не може да прокарва стабилно политиките си.

Още по темата
25 фев 2013 12:19
511
Основната причина да не желаят да съставят кабинет обаче социалистите виждат в изчерпаното обществено доверие в сегашния парламент. Единственият начин да излезем от тоталната криза са предсрочните парламентарни избори, отсече Станишев.

По негови думи БСП ще представи своите виждания за спешните мерки, които ще трябва да вземе служебният кабинет, назначен от президента Росен Плевнелиев.

Той посочи 3 приоритета към бъдещия служебен кабинет: спешни мерки за финансовата стабилност на страната, стабилизиране на икономиката и доходите; обявяване на реалното състояние на държавата, без да се крие наследството на ГЕРБ, и подготвянето на честни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
56
 
! Отговори
1 преди 11 години
Изключително странна "пресконференция" на другаря станишев с ограничение 2/два/ въпроса, зададени уж по взаимно съгласие м/у медиите, от всеизвестната с удобните си към него въпроси - беновска. Пародия от всякъде. Явно на позитано са в пълен шок и ужас, щом ги е страх вече и да пуснат свободни въпроси. Жалка картинка от люде с амбиции( и уж капацитет) да управляват.
3
32
 
14
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ЗАЩО БОКО ДЕЗЕРТИРА Максим Братерски, (завеждащият катедра "Световна икономика и политика" във Висшето училище по икономика) "България в близко бъдеще едва ли ще оцелее без атомна енергетика. Рязкото повишаване на цените на тока беше предизвикано от това, че българите бяха принудени да ликвидират енергийния си дефицит, закупувайки електроенергия от съседна Турция".Според "Известия" В най-скоро време не бива да се очаква радикално подобрение на ситуацията на българския енергиен пазар, тъй като и руският газ ПРЕДИ 2015г. няма скоро да стигне дотук".
2
22
 
31
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Той никога не е давал. Само взима! За себе си и подхвърли по някое парче асфалт!
1
23
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз също не искам да правиш кабинет ***.