Борисов върна мандата

В сряда Плевнелиев връчва мандата на БСП
Обновена: 25 фев 2013 15:46 | 25 фев 2013 12:19, Веселина Йорданова
511
Борисов върна мандата
Снимка: БТА

ГЕРБ е върнала мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му на премиера в оставка Бойко Борисов.

Държавният глава връчи първия мандат на най-голямата група в Народното събрание. В сряда президентът Росен Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на правителство на следващата по големина група в парламента – БСП.

В петък държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на ДПС, ако БСП го върне. Ако и третата партия върне мандата, в понеделник следващата седмица Плевнелиев ще обяви задачи и структура на служебното правителство.

Според него между сряда и петък следващата седмица могат да се посочат членовете на това правителство.

Държавният глава напомни, че президентът не може да назначава програмно правителство, по Конституция президентът назначава служебно правителство.

Още по темата
Плевнелиев заяви, че работи по исканията, които получи от протестиращите в неделя, и те са разпратени към всички компетентни институции.

Държавата през тази седмица ще бъде под светлината на прожекторите не само от гражданите, но и от Европа и света, очаквам и апелирам за отговорно отношение от всички, заяви Плевнелиев.

Той добави, че актуалната политическа ситуация е напрегната, намираме се в политическа криза. Всички ние работим за стабилност и за резултати в интерес на нацията и на хората, увери той.

Държавният глава апелира всички институции да полагат усилия в интерес на гражданите. В четвъртък Росен Плевнелиев ще направи обръщение от парламентарната трибуна. Утре ще се проведе Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

След като миналата седмица президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с парламентарно представените политически сили, държавният глава обяви, че вървим към служебен кабинет.

Плевнелиев тогава обяви, че ще връчи в понеделник мандат за съставяне на нов кабинет на ГЕРБ, после на БСП и после на ДПС.

БСП и ДПС вече декларираха, че няма да правят правителство в рамките на този парламент, нито ще участват в служебен кабинет.

Възможни дати за провеждане на следващи избори са краят на април до средата на май, стана ясно миналата седмица след срещата при държавния глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
420
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За тъпите Гробаджии:1. Какво прави Бойко Борисов в хотела на Доган в Девин в неделя?2. Какво прави Цветан Цветанов в хотел България в Минерални бани, при кумеца си Тодор Бояждиев, човек на Бисеров?3. Какво прави Делян Добрев с Местан в хотел Сандански, пълно с хора на ДПС в неделя?Я тази шестица от хора да бъдат набутани в ареста при *** да цвилят до небесета от черни палки...СДС е марката ни пред Европа, заедно с Костов и Първанов в панделата в Пазарджик, марш крадливи люде...
419
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този по горе е бившо-БКП после стана бивша -МУТРА а сега е -бивш министър прицедател ей Българино свери си часовника кои ви управлява през последните 4 год. и си направи равносметка как кои е управлявал дали той не е най некадърният мутрафон които днес се държа наглооо ама много нагло и заслужава едни големи тояги...
418
1
 
9
 
! Отговори
петър преди 11 години
То се знае, че и БСП и ДПС ще върнат мандата.Направо ми е мъка, кой ще ни пробута Росен в служебният кабинет. Само да не ни насади Прокопиев.
417
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно, т-н Борисов! Оставете ги да се гърчат! Нали червените крадци подкокоросаха лу.пените с искания за оставка! Ама заповядайте.... като добре възпитан човек! Ха сега да ви видиме! Ама на никой не му стиска! Най-малко на злобната дебелобуза леличка от ПЕС! Браво! Пак ще гласуваме за вас: аз, моето семейство, моите роднини и приятели, колеги и т.н.Само дядо ми гласуваше за червения башибозук, ама за тяхно съжаление почина миналата година, лека му пръст...
416
3
 
4
 
! Отговори
Винету преди 11 години
Каймакът на посредствеността.Не стават за индианци.
415
7
 
18
 
! Отговори
ВВС преди 11 години
Тиквата 4 години нищо е направи, само крадеше, сега и втори мандат? Ми досега какво прави бе мутро!
414
8
 
20
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Герп и боко фалираха държавата. Хазната е празна господа. И то февруари месец?
413
6
 
15
 
! Отговори
избори преди 11 години
Тикната бая се е надула!
412
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...само мъжът в средата е истински българин ....Левски. Махнете се оттам бе, че го злепоставяте...
411
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко съсипа държавата ! И има наглостта още да се показва и говори, че друг му е виновен !
410
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народът сляп ли е, глух ли е, та Бойко още има такава голяма подкрепа ?! Днес слушахте ли му цялото изказване ? Първо заяви, че кабинета на президента няма да я свърши никаква, а самият Плевнелиев едва ли не е някакъв пълен *** .. аст. После се загрижи, кой щял да продължи да строи магистралите, ако не ТОЙ, ТОЙ щял да осигури 20 човека за парламента, заяде се с останалите *** от другите партии, което означава само и единствено борба за власт. Някой да чу да каза, че е загрижен за бедността
409
6
 
18
 
! Отговори
Бойко ама не Борисов преди 11 години
Голем мишок и още по голема _утка се оказа Бойко Ви Борисов. Ако беше мъж с каквото и да е мъничко пишле между краката, не би трябвало да се оправдава и да се прави на изнасилен. Дано народа ни се справи с тези 240 темерути, ама на да ли.
408
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
тоя мухал..за какъв се мисли? не му хареса че вече е вън от властта..и виждайки действителността..отказвайки следващ мандат.си мисли че ще ни разчувства с няколко приказки? ще ми се прави на обиден..обидените сме ние..че ни загуби 3 години от живота ни и на нашите деца..и то в празни надежди че нещо НАЙ НА КРАЯ ще се промени.а той най нагло се изплъзна от отговорност че е некадърен..и ще НИ ИСКА пак мандат? и за какво? за да слушаме пак че нищо не може да се промени?ДА СИ ХОДИ И НЕ СЕ ВРЪЩА!
407
4
 
9
 
! Отговори
Костов в затвора преди 11 години
Първо да лежи поне 10 години в затвора, а след това с битата карта Надежда Н., да правят програмно и софтуерно правителство, защо не направят кабинет в сянка, и без това са вече история, да спрат да реват на чужд гроб, ДСБ - Дясна Секта на България, с шаман и вечно Р - Костовезе, собственик на Уникредит, на бтв, на заводи и фабрики, собственост на аверите му от БСП - Гущеров, Манджуков и Банев, Първанов и Костов - вечни схемаджии на прехода - затвор за всички написани, плюс Кунева и Р.Овч.
406
7
 
13
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
По-некадърни от Бойко и неговия ,,Герб" до сега не са управлявали България.Лошото е обаче че БСП с Румен Овчаров и Станишев са същата плява.Нужна ни е пhомяна в конституцията която да премахне изборите по партийни списъци .Нужни са ни мажоритарно избрани депутати които избирателят им да има правото да отзове при некадърност и неспособност да изпълняват депутатската си мисия!
405
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реститутките има защо да са реститутки. Имали са навремето,взето им е от комунистите, направено общо и след това върнато отново на реститутките,защото си е било винаги тяхно. Какво против имаш тях?
404
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е Р.Овч. да каже за цената на газа,която той увеличи в ,забележете, секретен договор с господарите си от Москва, къде сега е Гагаузов да каже как построи магистрала Люлин до гората, къде е сега Петър Мутафчиев да обясни за далаверите в БДЖ и фалита му, къде е сега Миков да обясни за отвличанията и килърите?
403
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Любимеца на старите реститутки...
402
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде сега е Р.Овч. да се бори с монополите и да каже за цената на газа,по негово време?
401
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 11 години
Върна мандата и каза,станишев е виновен за"метежа",пуснал инкасаторите в отпуск,затова вили високи цените за ел.енергия.