ГЕРБ за пушенето на закрито: Не и пак не!

"Ще се противопоставяме по всички възможни начини"
Обновена: 7 юни 2013 12:15 | 7 юни 2013 12:15,
76
ГЕРБ за пушенето на закрито: Не и пак не!
ГЕРБ е против отмяната на забраната на пушене на публични места, заяви Десислава Атанасова. Снимка: Булфото

ГЕРБ категорично се противопоставя на идеята за либерализация на забраната за тютюнопушене, стана ясно след среща с представители на гражданското движение "България без дим" с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Десислава Атанасова и Даниела Дариткова.

Атанасова обясни, че партията й ще се противопостави по всички възможни начини на либерализацията.

Противопоставянето означава да изразим нашето становище в комисиите, които предстоят да бъдат формирани. Ние ще се противопоставяме по всякакъв начин с разговори с гражданското общество, заяви Атанасова.

"Разбира се, че ще влeзeм", заяви Атанасова на въпрос на Dnes.bg дали депутатите от партията на ГЕРБ ще спрат бойкота на пленарните заседания, когато се гледа този законопроект.

Още по темата
Дариткова и Атанасова бяха категорични, че парламентарната им група е абсолютно единна. Нашата парламентарна група е взела много отдавна своето решение, заяви Десислава Атанасова.

Тя обясни още, че нейната парламентарна група няма да се опитва да намери подкрепа от депутати от други политически сили. От думите на Атанасова и Дариткова стана ясно, че и двете не са сигурни, че ГЕРБ ще успеят да спрат поправките в Закона за здравето, която предвижда либерализация на режима.

Бившият здравен министър обясни още, че евродепутатът Моника Панайотова ще постави въпроса и в Брюксел, защото било недопустимо президентът на ПЕС Сергей Станишев да застава зад либерализацията.

Доктор Гешанова от “България без дим" обясни, че идеята за отмяната предизвикала голямо гражданско недоволство. Затова от организацията изпратили писма с покана за среща до всички парламентарни групи, но само ГЕРБ откликнали.

Очакваме, че все пак и други партии ще откликнат, заяви тя. Гешанова призова всички противници на либерализацията да дойдат на протест утре пред НС в 11.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да и пак да!
61
3
 
3
 
! Отговори
Тпрутпрун преди 10 години
Досещате ли се защо заведенията не се стремят да привличат повече клиенти с по добра кухня,народни цени,приятни условия и др.Ами защото пушачите цигарите си ги носят сами.Това не изисква никакви вложения от страна на ресторантьорите.Най много за един пепелник.А и сега явно БСП са се договорили с ДПС-основният производител на тютюна у нас.Само и само да са на власт и с ДПС направиха коалиция.И сега ще си гледат сеира-като предният път,но изглежда паметта не им е силната страна!!!!!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 43 Аз пък предлагам на ресторантьорите менюто на непушачите да е +50% в цените та да компенсират загубите си.Закона може и да им го наложиха,но те са собственици и закон за цените все още не им е наложен.
59
0
 
3
 
! Отговори
7 преди 10 години
До АнонименНяма нужда да се вдига здравната вноска за пушачи - едно че е спорно, че пушачите боледуват повече, другото е, че в хазната годишно влизат поне 2 милиарда лева от акцизи за цигари - това е кажи речи колкото бюджета на здравната каса. Мисля ,че всеки пушач би се съгласил тези пари да отиват за здраве. Вече защо крадливите политици не ги дават за това е съвсем друг въпрос.
58
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със забраната за тютюнопушене на обществени места беше направена крачка напред по пътя, по който вървят Европейският съюз, САЩ и света по отношение на тютюнопушенето. Крайно неблагоприятно ще бъде и пред Европейския съюз, и пред целия свят, ако България отмени това решение, и се върне отново към отречени от медицината, от съвременния морал и от съвременната естетика форма като тютюнопушенето. Защото се смята, че пушенето е привилегията на простака това е мнението, което съществува в цивилизования свят
57
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има решение - 1 ви вариант -специални заведения за пушачи ,които се облагат с годишен данък "ПУШАЧ" примерно 150лв. на седящо место. 2-ри вариант вдигане на здравната вноска за пушачите от 8 на 12%.В определените заведения се допускат всички които покажат документ за внасяни здравни вноски за пушач през последните 15 месеца .:),:)
56
0
 
8
 
! Отговори
от 58 до 62: преди 10 години
Не мисля, че пушенето е порок, а просто вреден навик. Порок е употребата на алкохол в големи количества. А също така порок за обществото са и вманиачените и сексуално вечно незадоволени елементи....
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 64Не бре, тия не ми дреме за тях. Имах в предвид талибани и хейтъри дето все другите са им виновни, че са мизерници
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 7Не разбрах какви като мен. Такива които не правят секс на обществени места ли. Ти значи си извратеняк!!! Остана и да пропушиш!
53
1
 
6
 
! Отговори
7 преди 10 години
До Анонимен 62Имаш право да искаш никой да не ти дими. Аз обаче също имам право да отида на място, където няма такива като теб
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимен 58Аз обичам секса повече отколкото ти обичаш пушенето но не го правя на обществени места. При това пушенето вреди не само на теб но и на околните а и помага тинейджърите да прихванат този порок. След като аз не го правя в заведенията бъди добър и ти да не правиш твоето!
51
2
 
9
 
! Отговори
7 преди 10 години
До Бивш пушачНа моите приятели непушачи съм им казал хич да не ме търсят зимата, ни за кафе, ни за кръчма
50
5
 
6
 
! Отговори
oni преди 10 години
Тая пикла да си ходи да си смени памперса.
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно БСП искат да се откажат от властта. Има и по-лесни начини. Ако отменят забраната вече никой няма да гласува за тях, няма значение че не харесвам Герб. Забраната все-пак беше единственото хубаво от тях
48
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не е вярно, че обществото е против пушенето в заведения. Тук пишат все едни и същи, повечето егоисти непушачи. Много добре си беше до преди година - заведения с тютюнев дим и такива - без. А сега кръчмите полека-лека се превръщат в детски сладкарници. Масово се празнуват детски рожденни дни в барове. Барове, в които се сервира алкохол! Е, не се пуши, но спокойно могат да жулнат по една водчица.....Трябва пушачите да обявим бойкот на кръчмите. Обидно е това висене с цигарка отвън, в студа.....
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Бойко Борисов отрови Народното събрание. Натрапчива миризма на дим от скъпите му кубински пури се стелеше в кулоарите на парламента на първото пленарно заседание тази седмица до задушаване. В малкия кабинет, който бившият премиер обитава, се пуши като за световно, но там приети са само кадящите с пури, не и тези с цигари...."
46
0
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
До анонименПредимно селският ти манталитет. Тръгвай за Европа да ти се порадват.
45
0
 
6
 
! Отговори
непушачка преди 10 години
който иска да пуши, който иска да не пуши.Не ходя където пушат и нямам проблеми. Ами като са толкова вредни спрете производството им .Какво са се закахърили толкова управата ни.То всичко друго ни е наред, и това е на дневен ред! Няма безработни,всички са щастливи и доволни, хайде да ги направим здрави! Отвличат ни вниманието от големите проблеми !Стига толкова !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
44
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не премахвайте единственото добро дадено от Герб за народа.
43
2
 
9
 
! Отговори
Див Селянин преди 10 години
Тая Атанасова беше изключително горда с въвеждането на забраната, и я отчете като най-големия си успех. Какъв неин успех може да е нещо, гласувано от повече от половината депутати в пленарна зала? Измислила е нещо ново ли, намаляха пушачите ли, хората станаха по-здрави ли? Пушачите преди пушеха във вентилирани зали, сега пушат в стаи като лисичарници по домовете си. Голям успех, голямо чудо!