Орешарски призна: Пеевски беше грешка

Оставката какво ще реши в момента, попита риторично премиерът
Обновена: 17 юни 2013 14:05 | 17 юни 2013 09:02,
398
Орешарски призна: Пеевски беше грешка
Пламен Орешарски няма да подава оставка. Снимка: БТА

Номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС очевидно беше грешка и обществената реакция го показа по категоричен начин”. Това заяви пред bTV премиерът Пламен Орешарски в коментар на протестите, започнали в петък след избирането на Пеевски за поста от парламента.

Министър-председателят обаче обяви, че въпросът с оставката му не стои на дневен ред, тъй като в следващите 2-3 месеца трябва да се вземат решения, от които зависи огромна част от развитието на страната за седем години.

„Оставката е много лесно лично решение. Още в началото казах, че приемам голямо предизвикателство. Притесняваха ме всички предизвикателства, в това число и огромните очаквания на обществото. Оставката какво ще реши в момента? Още няколко месеца ще има служебно правителство, след това ще се насрочат избори по същия Изборен кодекс, това ще възпроизведе същата или сходна политическа обстановка”, каза още Орешарски.

Той беше категоричен, че в момента в който парламентарните групи на БСП или ДПС имат съмнение в него, премиерът е готов да подаде оставка. 

Още по темата
Орешарски отказа да отговори на въпрос дали номинацията на Пеевски за шеф на ДАНС, което доведе до масовото недоволство и протестите в страната, е негово лично решение. Той само каза, че няма да прави публично достояние разговори по важни неща с различни партньори.

„Когато обсъждахме с партиите, които ни подкрепят, номинацията на г-н Пеевски, надделя мнението, че за шеф на тази институция е необходим решителен човек, който има да свърши много работа. Аз се изкуших от възможността за бързи резултати. Като че ли обаче подценихме противоречивия образ, който е изградил... или се е изградил за г-н Пеевски”, направи анализ на решението от петък премиерът.

Той отново заяви, че за поста шеф на ДАНС били обсъждани и други имена, но не пожела да ги обяви публично.

„Считам за некоректно да се пита кой какви номинации е предложил. За мен по-важното е, че беше направена политическа грешка”, отсече премиерът.

Орешарски ясно си давал сметка, че правителството загубило част от легитимността и доверието. В следващите няколко дни щял да предложи нова кандидатура за поста шеф на ДАНС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един зрител преди малко каза по една телевизия - "Пеевски започва все повече да ми харасва. Ще свали правителството от власт, ще разбие бсп, атака и дпс". На мен също започва да ми харесва.
226
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
chumata da gi tryshne tezi komunisti, bql svqt da ne vidqt. Narodyt da izliza i da gi linchuva publichno...ama prost e naroda, ne mu doide akyla, pak si izbra gavreshtite se ot troijnata koaliciq predi 5 ggodini
225
4
 
15
 
! Отговори
Пророк преди 10 години
Искате ли да ви кажа новината на деня.Атака днес ще свика пресконференция и ще поиска ОСТАВКАТА НА ОЛИГАРСКИ.Ще опита да се реанимира , защото вижда накъде отиват нещата .
224
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шутове на конци!Обратното броене започна. Да си спомним за Жан Виденов.
223
6
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Вече казах,ВСЕКИ ще пада от власт, ако за 100 дни не ОБЯВИ:1. КРИЗА И ШОКОВА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ В ЕНЕРГЕТИКАТА 2. ОТМЯНА НА БОРДА и Данък ПЕЧАЛБА 20%3. Необлагаема МРЗ = СОЦИАЛНИЯ МИН. от 566лв4. Родителите до пълнолетие на децата им и МЛАДЕЖИ ДО 25г. - ДА НЕ ПЛАЩАТ ДОД.И5. Премахване "ТАВАНА" за осигуровки - 2 200лв6. Изваждане на ПЕНСИОННОТО ВЗАИМНО ОСИГ. от КСО7. Инвалидните ПЕНСИИ да се плащат ОТ ЗДРАВНИТЕ ОСИГ.8. Спиране на СТИМУЛИРАНАТА ОТ ДЪРЖАВАТА ДЕТСКА РАЖДАЕМОСТ, чрез "МАЙЧИНСКИ" за МАЙКИ над 18г. и до 3-то дете. .Иначе ИЗБОРИ
222
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски призна: Пеевски беше грешка и за слепеца пеше ясноама вие се пробвахте все паками ако беше минало?ама не би!
221
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯКЪДЕ ЧЕТОХ, ЧЕ ПЕЕВСКИ БИЛ ИЗВЪН БРАЧЕН - НЕЗАКОНЕН СИН НА ДОГАН... ВЕРНО ЛИ Е ТОВАА....?
220
4
 
32
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
В началото си мислех, че комунделите са по-добрият избор от мафиотите на Боко, но след ВигеЙнин и Пеевски, разбирам, че глупавите *** не стават за нищо. Не разбират ли тези ***, че народът ги търпи само защото му се драйфа от Боко и ГЕРБ ? Всяко правителство в момента е на ръба, а народа е готов да разкъса всеки, който се опита да се гаври с него. Тези *** не го ли виждат?
219
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ти си грешка!
218
0
 
11
 
! Отговори
Реалист2013 преди 10 години
До Анонимен (230)Да, в момента е така, едни живеят добре за сметка на други..... НО, това може да се промени!Искам да ти кажа, че не всички искат да карат S-clasa, да живеят във вили с басейни, повечето искат да могат да живеят що годе нормален живот, да могат да плащат сметките си, да ходят веднъж годишно на море, да карат що годе прилична кола..... Това може да се постигне, в държави като Англия, Холандия, Германия върви... значи и тук може да стане!
217
6
 
4
 
! Отговори
Frontline преди 10 години
До Киро кофражистаа ти си взимай грозния *** и се махай от България, като не ти изнася...
216
0
 
14
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До един коментиращ по-долу:Не си пожелавайте Гоце да възкачи БСП.Гоце играе с Доган.А комбинацията ГОце Доган ако дойде...тогава тези двамата с оръжие трябва да си сваляме от власт.И отново до по-долни коментари:Това, че протестираме срещу БСП/ДПС не означава, че сме за мутрите ГЕРБ.Не означава и че не знаем какво искаме.Искаме партиите да се осъзнаят, че вече не могат да си правят, каквото пожелаят.Че има гражданско общество и то трябва да се зачита.Бих протестирал срещу всеки.
215
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За близо 20 дена няколко гафа, Вигенин-посланици агенти на дс,хизбулаНазначаване на областни управители от дпс,структурите по места на бсп не ги искат,Закона за данс приет без обсъждане ,пеевски председател на данс гласуван за 15 ,минути,авиоотряд-не дават база за сравнение за разходите направени от предишни управляващи.
214
10
 
7
 
! Отговори
Молба преди 10 години
Народ, който не иска да го управляват умни хора като Костов не заслужава нищо повече от мутрата Бочко и украинския социалист Гейлорд СтаниШеф. Гласувайте един път с главите, не с г***зовете си, моля ви !
213
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 години
Грешиш. Няма по- ***, нагъл и продажен от Олигарски.Щом си е смъкнал гащите на ***...
212
1
 
5
 
! Отговори
Cross преди 10 години
Ох-сгрешарски!
211
3
 
4
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 10 години
ЧАУШЕСКУ ВИ ЗОВЕ ОТ ВЕЛИКОТО НЕБЕ.
210
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как можело в София бързо да се съберат 2000 човека... Ами, много просто - с някой супер *** и нагъл ход от страна на един кабинет, който софиянци не понасят. Тоя Станишев успя да изкара на улицата дори мои познати, които са аполитични. Смятай за какво иде реч.
209
0
 
3
 
! Отговори
до Пич преди 10 години
Аз залагам на на втория вариант, т.е. "не им пука за общественото мнение и за хората, и са го ударили през прoсото". Никой с всичкия си не би искал гражданска война, а нашите политици, може би с едно единствено изключение са наред с главата.
208
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До :( Изобщо не сравнявай Бойко и този ***... Нищо общо нямат!!! *** -Премиер !!! Това ли е адекватното управление на държавата ???