Не искаме подкрепа от "Атака", оправда се Станишев

Лидерът на БСП не харесвал "проявите" на Сидеров
246
Не искаме подкрепа от "Атака", оправда се Станишев
Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че правителството на Пламен Орешарски има доста ясна разграничителна линия с "Атака", защото националистическата партия не е подкрепила кабинета при гласуването му в пленарната зала.

Така той отговори на думите на председателя на групата на социалистите и демократите (С&Д) Ханес Свобода, който по-рано днес поиска от кабинета да се разграничи от всякакви действия и от политиката на "Атака".

Като доказателство за това Станишев посочи и факта, че националистическата формация няма нито един представител в ръководството на парламента.

"Те нямат и заместник-председател на Народното събрание, какъвто по традиция има всяка парламентарна група", добави той.

Още по темата
Червеният лидер припомни и думите си от нощта на изборите на 12 май, когато каза, че БСП не може да се коалира с "Атака" заради идеологията й.

Станишев призна, че не харесва не само идеологията на националистите, но и част от проявите на симпатизантите на "Атака" и лично на лидера й Волен Сидеров.

Като конкретни примери Станишев посочи скандала, който предизвика Сидеров по време на последното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев, както и обидите на лидера на националистите към журналисти, които ги нарече "платени жрици".

Той коментира още, че очаква Европейската Народна партия (ЕНП) да призове ГЕРБ да участва като опозиция в парламента и да изразява силни позиции, за да оказва влияние на работата на парламента.

Във връзка с предстоящата дискусия за ситуацията в България в Европейския парламент, инициирана от ЕНП, очаквам от Европейската народна партия да се изговорят много несправедливи обвинения, допълни той.

Лидерът на столетницата настоя, че със сигурност искането на премиера Пламен Орешарски за актуализация на бюджета и взимането на заем ще е добре мотивирано.

"Правителството трябва да представи ясно своите аргументи за изпълнението на бюджета и за прогнозата. Вярвам че правителството ще представи много сериозна мотивация, за да поиска актуализация на бюджета. Един от приоритетите на правителството е разплащане с бизнеса и подкрепа на малките и средни предприятия, убеден съм че премиерът и финансовият министър ще направят всичко възможно да нямаме голям дефицит", каза Станишев. 

БСП прави разчети с колко да се намалят субсидиите на партиите, стана ясно още по време на редовната пресконференция на социалистите. Това обаче ще важи за всички, а не както предвижда приетото на първо четене от правната комисия предложение на "Атака" в Закона за политическите партии да отпаднат изцяло субсидиите само за извънпарламентарните сили.

"Ние обсъждахме в парламентарната група - да се намалят субсидиите на всички партии – и на парламентарно представените и на извънпарламентарните партии. Не смятаме, че трябва да се премахне субсидията на непредставените в парламента", посочи Станишев.

Той не посочи точно с колко трябва да се намалят субсидиите, защото, по думите му, това е въпрос на формули.

В коментар на изявлението на председателя на парламента Михаил Миков, че медиите допринасят за ескалиране на напрежението с начина, по който отразяват протестите, Станишеш днес обяви, че Миков е говорил емоционално, но и и до известна степен правилно, "защото медиите допринесоха за истерична среда около парламента миналата сряда, представяйки нещата не точно, както стояха. Но никой не е спечелил от каране с медиите. Защото медиите не са четвърта власт, а първа власт", отсече той.

Сергей Станишев каза още, че социалистите ще искат още тази седмица парламентът да разгледа въпроса за отстраняването на шефа на НЗОК д-р Пламен Цеков, съобщи депутатът д-р Емил Райнов.

Според него има достатъчно основания за това, защото са установени нарушения в касата.

Освен това щатът е раздут, защото Цеков е назначил нови 350 души, колкото е администрацията в едно средно голямо министерство, пресметна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
Tilk преди 10 години
Сидеров няма да спре да изказва недоволството си срещу кабинета, защото само той и Атака наистина са загрижени за националния ни интерес. Всички останали работят за олигарси, за интересите на чужди държави, без значение дали тези интереси са благоприятни за страната или не. Единствено действията на Атака са прозрачни, и само те изпълняват обещанията си.
175
0
 
2
 
! Отговори
Камен Андреев преди 10 години
Тук виждам два лагера, червени и гербери, дето се наддумват и се псуват, хора БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
174
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До справедливТичай на психиатър! Много е спешно! За твое добро е.
173
0
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Много червени драскачи тука! *** се, също както и жалката продажна коалиция БСП-ДПС-Атака, която поддържат!Приберете си трийсетте сребърника и си ги заврете в задниците!
172
15
 
1
 
! Отговори
справедлив преди 10 години
Безделниците герберуги не ходят на работа, подклаждат протести, клатят правителството, и си умиват ръцете с Атака и Волен Сидеров. Питам и аз в какво е прегрешил той, и каква е вината на крадливите и безкруполни Боко *** и Цвинокио за мизерията и патовата ситуация в страната?! С какъв аршин мерите в тая държава?! Огън да я гори тази политическа класа!
171
1
 
18
 
! Отговори
дрън-дрън преди 10 години
Кой лъжеш бе ***? Хем не искате подкрепа от "Юруш",хем разчитате на тях за кворума? Тия ги разправяй на склерозите, които гласуват за БСП!
170
0
 
7
 
! Отговори
Hora, pro4etohte li? преди 10 години
4etete vnimatelno 10 abzac, t.e 27 i 28 red! Tazi koalicija zna4i ima namerenie da aktualizira budjeta, za da VZEMELA O6TE ZAEMI. Tova ne trjabva da se slu4va v nikakav slu4aj. Tezi pak 6te ni vkarat v dalg i 6te ni zarojat ! TEZI ne trjabva da ostavat dalgo na vlast, za6toto 6te ni vkarat samo vav dalgove, koito BG njama resurs pove4e da isplati. No tezi pravjat vsi4ko na tamno, otzad napred i naopaki. GOSPOD DA NI PAZI I PODKREPJA! 4etete o6te FAKTOR.BG, statijata na Stojan Gamizov
169
4
 
6
 
! Отговори
МЕД. СЕСТРА преди 10 години
До Божо: СЛУШАЙТЕ ,ШАЙКА КРАДЦИ И ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ 1989 Г. : НАРОДА ОТДАВНА ВИ Е ИЗХВЪРЛИЛ КАТО НЯКАКЪВ СЕРИОЗЕН АРГУМЕНТ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ! НЯМА ТАКОВА НЕЩО ПОНЕ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ НАЗАД ,КОЕТО Е И ФАКТ ЗА ОТСВИРВАНЕТО НА КОСТОВИСТИ ,ФИЛИПОВЦИ И ЖЕЛЮВЦИ ОТ ВЛАСТТА ! ТЕ ПРОСТО НЕ ИГРАЯТ,ЗАЩОТО НАРОДЕЦА ГИ ИЗХВЪРЛИ ! КАКТО ИЗСВИРИ И ГЕРБ - НА БОЙКО БЕЗХАБЕРНИКА ! НИЩО ЧЕ ВРАТА МУ Е МНОГО ДЕБЕЛ И ВДИГА КРЪВНО ,КАКТО НА ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРИН !
168
1
 
20
 
! Отговори
не син преди 10 години
Не искаш подкрепа от "ЮРУШ" ? Внимавай какво говориш , че оня белоглавия психопат няма да дойде в парламента и си чао-чао !
167
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимниятщо не вземеш да я публикуваш тая програма, че май всички говорят за нея,а никой не я е виждал.
166
1
 
31
 
! Отговори
Божо преди 10 години
До АнонимниятАз се казвам Божидар и открито заявявам, че това правителство трябва да спре да съществува моментално, защото е съставено с лъжа, съществува в лъжа и унищожава България !!! От кого ще се изплащат заемите , които планират тези крадци !!! Бабите и *** ли ще връщат "АКТУАЛИЗАЦИЯТА"!!!!! БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ !!!!! МАХАЙТЕ СЕ , ПРЕСТЪПНИЦИ !!!!
165
1
 
21
 
! Отговори
Излъган преди 10 години
Плачи "Атака", ти бе прелъстена и изоставена, като употребен менструален тампон изхвърлена на ***, където ти е мястото! А вярвахме и се надявахме на теб! Сега се надявай на по-дълъг живот на този парламент, защото друг няма да видиш! Но ти сама се постави в това глупаво положение, въпреки че според лидера ти има конспирация срещу теб. Жалко само за излъганите надежди на тези, които поварваха че си нещо различно!
164
0
 
30
 
! Отговори
az преди 10 години
ДОЛУ ГЕЯ , БЕЯ И ЗЛОДЕЯ !!!!!!
163
30
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Нека да съдим партиите по делата им. Герб бягат от отговорност и все повече техни схеми излизат на яве. Новият кабинет показва, че е демократичен и работи бързо. Вие кое си избирате да е на власт? Крадците, които гледат само личния интерес или тези, които искат да извършат промени в полза на обществото?
162
19
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Все си мисля, че не е възможно средно интелигентен човек да хареса каквото и да било в толкова елементарен човек като ББ! Или Тази човешка недомислица Цветанов?? Крайно време е в България всеки да се занимава с това за което е учил и евентуално е подготвен- т.е. Г-н Цветанов да ходи да преподава физическо възпитание и то максимум в начално училище, г-н Борисов ако обича да гаси пожари, но моля не го правете началник на пожарната , нивото му на компетентност не е достатъчно за този пост. Не е ли време да престанат да се назначават откровени мутри или *** на постове изискващи доста повече ер
161
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
O С Т А В К А !
160
27
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
ГЕРБ не е опозиционна партия. Това са група лица, регистрирани по Закона за партиите, с ясни бизнес и лобистки интереси. Те ще обслужат създателите си и след лицата ще бъдат прехвърлени в други формати - тези, които са в обращение или ще трябва да се пренасочат. Във времето партията ще се разпадне, тъй като не могат да формулират идея или кауза, която да ги обедини
159
33
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
НЕ ВРЪЩАЙТЕ СТРАНАТА В РЪЦЕТЕ НА МАФИЯТА. ДАЙТЕ ВСИЧКИ ДА СЕ ПОМЪЧИМ ДА ИЗВАДИМ СТРАНАТА ОТ БЛАТОТО, В КОЕТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПП ГЕРБ НИ ВКАРА. Харесвали ни или не България си има работещо Народно събрание. Събрание, което избра правителство. ДА ОСТАВИМ ПРАВИТЕЛСТВОТО СПОКОЙНО ДА РАБОТИ.
158
34
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Господа от ПП ГЕРБ, НФЗБ и РЗС, страната ни иска спокойствие. Тя търси своята държавност. Не вкарвайте държавата в спиралата на безкрайни избори. Дръжте се като мъже! Като хора които милеят за Родината си. Не се превръщайте в РОДООТСТЪПНИЦИ. ЗАГЪРБЕТЕ ЛИЧНИТВ СИ ИНТЕРЕСИ.
157
1
 
32
 
! Отговори
jamiro преди 10 години
тeзи долни комунисти никога в 100 годишната си исторя нe са мислeли за националнитe интeрeси на Българиа