Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!

"Никога не е имало толкова силно противопоставяне"
Обновена: 15 юли 2013 16:22 | 15 юли 2013 13:15, Веселина Йорданова
156
Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!
Президентът Росен Плевнелиев прерязва лентата на последния участък от "Тракия". Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев изрази притеснение от политическото противопоставяне в страната и липсата на диалог между политическите лидери.

„Притеснен съм, защото никога не е имало толкова силно противопоставяне, такова разделение и между политическите лидери. Едните са в парламента, другите са в оставка, едните са за това да има колкото се може по-скоро избори, другите не са. Ситуацията е много тежка”, коментира държавният глава, след като участва в официалното откриване на последния участък от АМ „Тракия“.

По думите му управляващите са избрали пътя на реваншизма и вместо да имат диалог с най-голямата опозиционна партия, по-скоро решиха да зависят от гласа на „Атака”. Най-голямата опозиционна партия е извън парламента, а тя сигнализира желанието си за диалог, каза президентът.

Той беше категоричен, че решенията минават през диалог и изрази съжаление, че в момента липсва такъв.
„Магистрала „Тракия“ показа, че българите могат да градят мостове. Българският политически елит обаче изгори всички мостове. Ситуацията е много тежка и трудна и изходът минава единствено и само през диалог, желание за компромис и ясни ценности, върху които да стъпим“, подчерта Росен Плевнелиев.

По повод съвместната позиция на посланиците на Германия и на Франция отпреди дни, определяна като намеса във вътрешните работи на страната ни, президентът коментира, че Европейският съюз не е външна политика за България. „ЕС е нашият дом, нашето семейство, а София и Брюксел са едно и винаги съм казвал, че Брюксел е това, което София направи от него. Разделението на България и други държави-членки е пагубно, категоричен беше президентът.

„България е била силна единствено и само когато е била интегрирана и винаги е била слаба, когато е плувала в собственото си блато“, коментира още държавният глава. Президентът изрази и притеснение от проектоназначението на Боян Чуков за секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

„Единственото, което се знае за него, е, че е дясна ръка на Алексей Петров в годините, в които „Лев Инс” е развило бизнес. Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин. Нека да си даваме сметка, какви назначения се случват пред очите на цялата нация. Аз съм силно притеснен”, каза Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
2
 
! Отговори
кумчо вълчо преди 10 години
Този наглец от ДКМС с каква лекота плюва учителите си и родитиле си, всичките важни клечки от БКП. Парите му миришат на стари куфарчета от комсомола. Голям бизнесмен - новоизлюпен червен олигарх. Къде е жена му. Няма е. Крие се, за да не се припознае с определени кръгове. Как може да сте толкова заблудени, бе хора - това е Президента на Република ГЕРБ/ГРАБЯ ЕНЕРГИЙНИТЕ РЕСУРСИ НА БЪЛГАРИЯ/. Този е длъжен пред всички нас да каже как е забогатял, кой го е изпратил в Германия, кой и т.н. Срам!
131
4
 
6
 
! Отговори
Daniela.1 преди 10 години
Слугинята на Герб отново се изказа хахахаа Бил притеснен ?!А беше ли притеснен, когато ни окраде?Беше ли притеснен, когато изнасяше парете към офшорките?Яд ме е само, че Волен не те напердаши на КС - как щеше да ме зарадва просто :)!
130
4
 
7
 
! Отговори
Лайка отново преди 10 години
..мда, СРАМ ме е че имаме такъв президент (да не говоря за бившия премиер и други подобни). Срам ме е че ги избрахме, избираме и ще ги избираме (може би)..
129
2
 
3
 
! Отговори
Лайка преди 10 години
Освен че си правят каквото си искат, и ни отвличат вниманието с глупави бележки/изказвания и прочие, са пуснали и платените си форумджии да ни отклоняват вниманието с кьорфишеци от плиткото ежедневие.Трябва да си много *** за да не виждаш какво се случва: много алчни и не много умни хора грабят като за последно.. но малко остана (тяхната м.ама)
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ali BabaТака ли? А у теб как се е събрала толкова?
127
5
 
6
 
! Отговори
Ali Baba преди 10 години
ЧУДЯ СЕ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЛКОВА МНОГО КУХИ И *** ЧЕРВЕНИ КРАТУНИ НА ЕДНО МЯСТО.ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ ВИ И СЕ ЧУДЯ КАК МОЖЕ ТОЛКОВА ГЛУПОСТИ ДА СЕ РОДЯТ В *** ВИ ***. ТО БИВА БИВА АМА ТОЛКОВА ПРОСТОТИЯ НА ЕДНО МЯСТО НЕ БИВА.
126
0
 
3
 
! Отговори
Панк Фанк преди 10 години
До до 137Прав си... чалгарията е обречена на всевластие... рано или късно примитивното побеждава...Честита ти победа!
125
10
 
6
 
! Отговори
до 137 преди 10 години
Никоя партия не е избивала хора, освен тая, която ти подхвърля трохи, за да лаеш! Лай си! Заминавате си! Плевнелиев има много повече бъдеще, отколкото червената ***!
124
4
 
10
 
! Отговори
laura преди 10 години
Какво му разбира пък на него главата. Той е толкова корумпиран че дори в думите му прозира че говори наизуст и не го е грижа за страната и народа.
123
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***.За националните предатели като тази на снимката има само едно лекарство-разстрел.Скоро предстои.
122
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боян Чуков е превъзходен специалист и експерт, а посмешището в президенството е проденото неадекватно назначение на ГРОБ.Помачето Расим е позор за нацията,срам ме от хората по света,какъв *** представлява страната.
121
6
 
7
 
! Отговори
Плюнчолиев преди 10 години
"ЕС е нашият дом, нашето семейство"Това е твоето семейство жалко седесарче.Говори от собствено име.Ходи си в Брюксел и остави българите сами да решат от какво имат нужда!А тази отсечка от магистралата беше изстрадана от стотици хиляди българи,които ти и Герб избихте.
120
4
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 10 години
То бива , бива ама чак толкова .Тоз бил такъв , онзи бил онакъв.Имам чувство , че живея в държава на ангели и всички света вода не напита само тези дето в момента управляват са най-големите дяволи.Много бързо забравихме идиотщините в управлението на България и то не последните 23 , а последните 150 години .Като че ли преди 100 години не е имало шуробаджинащина и корупция.В края на краищата това сме си българите .Чудеса стават само вприказките.
119
5
 
14
 
! Отговори
Другарю Президент! преди 10 години
Плевенлиев - младежки секретар на БКП! Ситуацията е тежка за теб, защото от 1 януари собствениците на ошфорни сметки ще плащат данък 15% на хазната. Ситуацията е тежка за теб, защото ще ти се потърси сметка за недекларирани сметки и техния произход. Ситуацията е тежка за теб, защото ако другарите комунисти гербеджии депутати не носиха чували с бюлетини, щеше да станеш президент на червени кокошки. Ти не си моят президент, който комуниста ББ галеше по темето като кутре - герберски ***!
118
12
 
7
 
! Отговори
Стоик преди 10 години
Плюването срещу президента е заради истините които казва. Всеки който го плюе е част от мафиотката манипулативна машина.
117
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той Плевнелиев си е притеснен по дефиниция, притеснен е, че проектчето на "Модерна България" може да се провали преди да е постигнало "таргета" си, тъй да се каже!
116
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
zahto pak se izdani kato otkri magistralata bez da ima 220 kilometra minimymkade da zaredih,koi behe tozi kadeto te nasadi na tozi nomer,vazmoten sam i.........si specialist stroitel dargavnik,po dobre otstapi........
115
3
 
8
 
! Отговори
до 127 преди 10 години
Искате "да натопите" Президента?Нали ще му "цъгъркат" след това, а и той, вероятно, е видял кое е законно и кое не.ПРЕДЕЛНО ЯСНО е, че БЪлгария на СТОЙНОСТНИТЕ Хора не иска МИМИКРИИТЕ на столетницата от една в друга партия, само и само да е на власт.ОТВРАТЕНИ са всички МИСЛЕЩИ хора от този АБСУРДЕН съюз между палачи и жертви-"столетница, борци за права и свободи, националисти."Народът не иска ТЕАТЪР на АБСУРДА да ГО УПРАВЛЯВА.
114
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Магистрала Тракия показа, че българите могат да градят мостове.Евала на българите, 2013 година пускаме първата си магистрала, докато хората вече са излитали в космоса, и се бием в гърдите за това :)
113
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
zaklu4enieto e 4e ne se raboti za interesite na naroda,ami nai posle zapo4nete da rabotite za naroda kakvo se 4ydih i maeh rosene