Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов

"Редактираният бюджет ще доведе до "гръцкия сценарий"
Обновена: 22 юли 2013 18:58 | 22 юли 2013 18:58,
667
Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

ГЕРБ се връща в пленарната зала при гласуването на актуализацията на бюджета. Това обяви пред журналисти лидерът на партията  Бойко Борисов. 

Днес кабинетът одобри актуализацията на Бюджет 2013, която увеличава дефицита от 1,3 на сто от БВП на 2% от БВП и предвижда емитиране на нов дълг от 1 милиард лева. Редакцията на бюджета за настоящата година не предвижда ръст на минималната работна заплата. По-рано финансовият министър Петър Чобанов изрази надежда кабинетът да може да даде коледни добавки на пенсионерите. Към момента обаче той не смята, че шансовете за това са много големи. 

На пресконференцията на ГЕРБ бившият премиер Бойко Борисов предупреди, че днешното решение на кабинета ще доведе до свръхдефицит, процедури от Брюксел и накрая - "гръцкия сценарий". Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим, бихме се съгласили да се извади един пакет от 150 млн. лв. за най-слабите, добави той. 

Още по темата
Пламен Орешарски доказа, че не е никакъв финансист, икономист, с днешния си ход го доказа по безапелационен начин, защото ако беше добър, никога нямаше да отиде да вземе готови пари да бъдат похарчени по непрозрачен начин, каза Борисов. Например за  покриване на дълговете на техните фармацевтични компании към болниците, предположи лидерът на ГЕРБ. 

Той алармира, че е вероятно през следващите месеци да бъдат спрени и еврофондовете за България. Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете, отсече Борисов. 

„Те с този един милиард няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли, като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв. Това, което следва за хората, е катастрофа”, коментира той. 

Ние излязохме от парламента не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи лидерът на ГЕРБ. 

„Социалният пакет на плана "Орешарски" беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.”, изчисли Борисов. „Тази актуализация на бюджета ще доведе до обща дестабилизация”, посочи и бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов. 

Борисов поиска незабавно предсрочни избори, защото „това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време“. Не че ме радва това, уточни обаче експремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
480
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко, а ти упорито ни водеше към просешка тояга !
479
8
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
я го виж как се е засилил да отива на работа в парламента,когато става дума за разпределение на пари!НАГЪЛ СЕЛЯНИН!ИЗБЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТ,КРАДЕ КОЛКОТО МОЖА,А СЕГА СЕДНАЛ АКЪЛ ДА ДАВА!!!ВРЕМЕТО ТИ ИЗТЕЧЕ!!!ОТ ТЕБЕ ПО -*** ЧОВЕК НЕ СЪМ ВИЖДАЛ!!!!ЗАЩО НЕ КАЖЕШ ДОКЪДЕ ЛЕТЯ НА ГЪРБА НА ХОРАТА!ИЗТРИТИ ЛЕНТИ-ЗНАЕМ ГИ НИЕ ТИЯ ДОЛНИ ЛЪЖИ!!!
478
12
 
20
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
Доживяхме да видим един милиционер да учи най-успешния досега финансов министър на финанси и икономика. Този няма нито срам, нито реално преценка за себе си.
477
10
 
18
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
Доживяхме да видим един милиционер да учи най-успешния досега финансов министър на финанси и икономика. Този няма нито срам, нито реално преценка за себе си.
476
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мутро гнусна, няма ли да се покриеш вече. Не мога да те гледам!
475
23
 
15
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
С ТЕБ СМЕ БОЙКО ...МАЧКАЙ *** ГАДНИ !!!
474
9
 
6
 
! Отговори
ПРОСТО Е! преди 10 години
т.н. "АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА" , беше вече отхвърлен и от Световната банка!За неправилно харчене на бюджетни пари и европейски средства , ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ОТ БКП/бсп , атака и ДПС/дс , МОГАТ ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ СЪДЕБНИ ИНСТАНЦИИ!ТОВА Е НАПЪЛНО РЕАЛНО!!!!!
473
9
 
20
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Боко,Хайде да си говорим с цифри:- 550 мил. отиват за ВЕИ, които... ГЕРБ ни натрапи- 260 мил. отиват за неплатени от държава и общини, но извършени от бизнеса дейности- 200 мил. влизат в държавния резерв- 40 мил. са за социални дейности...А, да. Да се върне през август 800 мил. заем взет от ГЕРБ с лихва 24%...!!!Извод:- За кражбите на ГЕРБ ще се платят - 1 810 мил.!- За гладните - 40 мил....!!!Ех, Боко, Боко..., момче просто....
472
8
 
15
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
Тъй като ГЕРБ не ходят на работа, предлагам тяхнотд място /бройката им/ да се запълни с депутати от други партии. Съгласно КТ ако един работник не се яви на роБота 3 дни наред той се самоуволнява. Какво като е депутат. Щом дал *** си под наем и народа гд е избрал длъжен е да бъде ежедневно на работното си място. Нима те са хора , а избирателите балами. Аршина е един за всички в една държава. Има ли привелегии - няма да се оправим никога.
471
8
 
18
 
! Отговори
льольо преди 10 години
Банкянската тиква опоска бюджета на зелено,сега се прави на загрижен.Нагла,проста,тълпа мутро,какво разбираш ти от финанси,ти можеш само е единствено да крадеш.
470
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** пак се е надрусал та нали ти нещаснико изтегли 1млрд преди някои месец пък сега не е хубаво-това са мутрите от гроб бкп и дс ***
469
21
 
15
 
! Отговори
ив! преди 10 години
Абсолютно прав е Борисов! Подкрепям мнението му!
468
12
 
10
 
! Отговори
ПРОСТО Е! преди 10 години
ГЕРБ ИЛИ ВСЯКА ДРУГА ГРАЖДАНСКА ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ , МОЖЕ ДА ОБЖАЛВА ТОВА РЕШЕНИЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ,ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА ПРЕД СВЕТОВНАТА БАНКА, ЕВРОПА И БРЮКСЕЛ!ИМА СПОРАЗУМЕНИЯ В ЕС , ЗА СТРОГИ ФИНАНСОВИ ПРАВИЛА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ , КОИТО ПОДЛЕЖАТ НА САНКЦИОНИРАНЕ ОТ БРЮКСЕЛ И СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ!НАПРАВЕТЕ ГО , ЗА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГРАБЕЖ И РАЗХИЩЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИ И ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА!АКО НЕ ГО НАПРАВИМ--ПРОСТО СТАВАМЕ СОЛИДАРНИ С ГРАБИТЕЛИТЕ КОМУНИСТИ
467
10
 
28
 
! Отговори
ван Гог преди 10 години
Не рови Жан Виденов, Бойко.Помним че тогавашните "протести" започнаха на 10 януари, 2 седмици след като Народното събрание беше приело оставката му и Жельо не изпълняваше конституционното си задължение да връчи мандат за ново правителство.Сегашните "протестиращи" на фона на 6 млн избиратели са шепа хора.Нека правителството продължава да работи. Да строи магистрали и увеличава заплати. Да движи кервана напред, кучета винаги ще има да си лаят.
466
0
 
12
 
! Отговори
oho boho преди 10 години
Kogato toq carvul zapo4ne da se izkazva, mi stava naistina tajno....boje kakvi ipredstaviteli na 4ove6kata rasa dopuska balgarina do varhovete v politikata i darjavata. No ot druga strana tova dava i otgovora na vaprosa,za6to sme na tova deredje.....mislq prav e bil dqdo Slaveikov- NE SME NAROD ....A MAR6A- konstatiram go naistina sas sajalenie
465
8
 
25
 
! Отговори
oh преди 10 години
Те това, Те онова? А Вие какво? Цял мандат ТЕ са Ви виновни. Погубихте всичко що беше честен бизнес.
464
18
 
11
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Явно комунистическо-аркадашларската клика е развързала кесиите и плаща на богато на всякакви безскрупулни писачи. Тъй де....целта опрадава средствата.....а целта е ясна- да се наядат като за последно!
463
13
 
20
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Водят ни към жанвиденовото време...Е, все пак не е бойкоборисовото време...
462
1
 
15
 
! Отговори
Nasko преди 10 години
Българският народ вече няма доверие на управляващите. Който и да дойде на власт, трябва да бъде държан изкъсо. Бойко се оплаква от протеститеyoutube/watch?v=YUC0WKREk_U
461
14
 
31
 
! Отговори
Дянков преди 10 години
ПРЪДЛЬО! Престани да говориш глупости, кат нищо не разбираш!