Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов

"Редактираният бюджет ще доведе до "гръцкия сценарий"
Обновена: 22 юли 2013 18:58 | 22 юли 2013 18:58,
667
Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

ГЕРБ се връща в пленарната зала при гласуването на актуализацията на бюджета. Това обяви пред журналисти лидерът на партията  Бойко Борисов. 

Днес кабинетът одобри актуализацията на Бюджет 2013, която увеличава дефицита от 1,3 на сто от БВП на 2% от БВП и предвижда емитиране на нов дълг от 1 милиард лева. Редакцията на бюджета за настоящата година не предвижда ръст на минималната работна заплата. По-рано финансовият министър Петър Чобанов изрази надежда кабинетът да може да даде коледни добавки на пенсионерите. Към момента обаче той не смята, че шансовете за това са много големи. 

На пресконференцията на ГЕРБ бившият премиер Бойко Борисов предупреди, че днешното решение на кабинета ще доведе до свръхдефицит, процедури от Брюксел и накрая - "гръцкия сценарий". Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим, бихме се съгласили да се извади един пакет от 150 млн. лв. за най-слабите, добави той. 

Още по темата
Пламен Орешарски доказа, че не е никакъв финансист, икономист, с днешния си ход го доказа по безапелационен начин, защото ако беше добър, никога нямаше да отиде да вземе готови пари да бъдат похарчени по непрозрачен начин, каза Борисов. Например за  покриване на дълговете на техните фармацевтични компании към болниците, предположи лидерът на ГЕРБ. 

Той алармира, че е вероятно през следващите месеци да бъдат спрени и еврофондовете за България. Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете, отсече Борисов. 

„Те с този един милиард няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли, като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв. Това, което следва за хората, е катастрофа”, коментира той. 

Ние излязохме от парламента не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи лидерът на ГЕРБ. 

„Социалният пакет на плана "Орешарски" беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.”, изчисли Борисов. „Тази актуализация на бюджета ще доведе до обща дестабилизация”, посочи и бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов. 

Борисов поиска незабавно предсрочни избори, защото „това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време“. Не че ме радва това, уточни обаче експремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
540
0
 
0
 
! Отговори
Nasich преди 10 години
Оставка и предсрочни избори, ама да не върнете герб да управляват. Трябват нов хора а и импийчмънт за Плевнелиев, Безобразно е Президент да участва в подобна схема за измама. ЦЦ и ИФ вече си изпяха псента.
539
1
 
0
 
! Отговори
sasho преди 10 години
До Анонименti si ***
538
0
 
0
 
! Отговори
Чочо преди 10 години
Оставка и след снощните събития. Какво още трябва да се случи да разберат че е нужна промяна и то промяна сега.
537
0
 
0
 
! Отговори
Искам ОСТАВКА преди 10 години
Точно така! Никаква актуализация и ОСТАВКА на кабинета!
536
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма такава нагла партия? А Бойко главатаря им трябва да влезне зад решетките, не в парламента!
535
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ нямат вече място в политиката, какви си ги въобразяват?!
534
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
barekov/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8_l.al_c.45.html
533
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунисти вече няма бе, не разбрахте ли?!Сега всеки си гледа джоба, а герберастите бъркат във всеки!
532
2
 
0
 
! Отговори
didi преди 10 години
ужас дано грешите г-н Борисов ...дано тия червени *** се махнат
531
3
 
0
 
! Отговори
antimafia преди 10 години
Категорично вярно и нищо ново - от комунистите не може да се очаква нищо друго освен катастрофа и качествен провал, така както само те го умеят. Проблемът обаче е, че ако на Гърция имаше и има кой да помогне, то България ще бъде оставена да загине. И тези, да не използвам обидна дума, които висят на пилоните на НДК и "подкрепят" кабинета е добре да осъзнаят, че също ще го изядат и тогава 20те лева, които им дават, за да киснат по жегата няма да ги спасят!!!
530
4
 
1
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Борисов и ГЕРБ са единствените, които могат за изкарат БГ от кризата!!!
529
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ не може да си играе на криеница с избирателите си.Избраните депутати от ГЕРБ са задължени да бадат в пленарната зала,без оглед на това дали това им харесва или не.Това е работното им мястото и по сега действащото законодателство,което те грубо погазват, трябва да бъдат наказани съставомерно.Да се отнемат мандатите им !Това налага спешна поправка в конституцията,която те също грубо погазват.Не нова конституция,а само поправка в сега действащта.
528
1
 
4
 
! Отговори
УДРИ ЗДРАВО преди 10 години
Колкото и да беше противна и нагла Искра Фидосова,излезе по-голям мъж от двамата-физкултурника Цв. Цв.-носач на папки и каквото се сетиш,както и мутрата Боко. Има снимка как Боко мълчаливо си чака ролята от босовете на СИК-роля в охранителния бизнес там в ъгъла.Искра замълча,а ако проговореше-ГЕРБ-нямаше да помирише власт в близките 30 години. Мълчи Искре,моля те,иначе тоя на снимката и следствения,избрал адвокат,за който казваше,че е на мафията и заслужава решетка-сега го защитава,него мафиота!
527
0
 
5
 
! Отговори
Дани М. преди 10 години
barekov/Новини/Борисов-излезе-от-мишата-си-дупка_l.a_i.633.html - ето една хубава статия по темата и цитат, който много и хареса: "Ако гледа протестите и е солидарен с тях, Борисов трябва незабавно да напусне политиката, защото всяка божа вечер стотици хора искат точно това пред собствената му централа."
526
0
 
9
 
! Отговори
писна ми от този преди 10 години
Този докато не го затворят задето фалира държавата няма да миряса! Безсрамен лъжец! Жалко, че такива *** ни управляваха 4 години!
525
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха-ха, най-после си намери повод мухльото му с *** да се върне в парламента на ползу роду. Да, ама жълтото се вижда отдалеч..
524
0
 
9
 
! Отговори
sara преди 10 години
Борисов, сега като се върнеш в пленарна зала, ще се нагледаме на цирк.
523
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагляр ти ни доведе много отдавна до виденовата зима,не знам още как те търпят хората.
522
4
 
10
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
ДОБРЕ, А ТАЗИ ТИКВА НА КЪДЕ НИ ВОДЕШЕ ? КЪМ СТРАНИТЕ ОТ 4-Я СВЯТ ???
521
6
 
10
 
! Отговори
boko преди 10 години
А той ни водеше към турското робство...