Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов

"Редактираният бюджет ще доведе до "гръцкия сценарий"
Обновена: 22 юли 2013 18:58 | 22 юли 2013 18:58,
667
Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

ГЕРБ се връща в пленарната зала при гласуването на актуализацията на бюджета. Това обяви пред журналисти лидерът на партията  Бойко Борисов. 

Днес кабинетът одобри актуализацията на Бюджет 2013, която увеличава дефицита от 1,3 на сто от БВП на 2% от БВП и предвижда емитиране на нов дълг от 1 милиард лева. Редакцията на бюджета за настоящата година не предвижда ръст на минималната работна заплата. По-рано финансовият министър Петър Чобанов изрази надежда кабинетът да може да даде коледни добавки на пенсионерите. Към момента обаче той не смята, че шансовете за това са много големи. 

На пресконференцията на ГЕРБ бившият премиер Бойко Борисов предупреди, че днешното решение на кабинета ще доведе до свръхдефицит, процедури от Брюксел и накрая - "гръцкия сценарий". Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим, бихме се съгласили да се извади един пакет от 150 млн. лв. за най-слабите, добави той. 

Още по темата
Пламен Орешарски доказа, че не е никакъв финансист, икономист, с днешния си ход го доказа по безапелационен начин, защото ако беше добър, никога нямаше да отиде да вземе готови пари да бъдат похарчени по непрозрачен начин, каза Борисов. Например за  покриване на дълговете на техните фармацевтични компании към болниците, предположи лидерът на ГЕРБ. 

Той алармира, че е вероятно през следващите месеци да бъдат спрени и еврофондовете за България. Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете, отсече Борисов. 

„Те с този един милиард няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли, като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв. Това, което следва за хората, е катастрофа”, коментира той. 

Ние излязохме от парламента не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи лидерът на ГЕРБ. 

„Социалният пакет на плана "Орешарски" беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.”, изчисли Борисов. „Тази актуализация на бюджета ще доведе до обща дестабилизация”, посочи и бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов. 

Борисов поиска незабавно предсрочни избори, защото „това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време“. Не че ме радва това, уточни обаче експремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
520
6
 
21
 
! Отговори
Мутрите преди 10 години
До Жанвиденова зима ни докараха мутрите, една незастреляна мутра гледа от снимката горе. А може би застреляните мутри, трябва търсят поръчителя в очите на тоя измамник от снимката и групировките оклло него, предимно ***.
519
1
 
12
 
! Отговори
даскал Кольо преди 10 години
Мисля, че поне половината от тези, които пишат тук само са чували за Жан Виденовата зима, когато месеци наред я карахме на хляб и сланина. Само че тогава сланината беше без пари, а сега е 6 лева.......
518
4
 
16
 
! Отговори
Тъпа мутра преди 10 години
На снимката *** мутра - пожарникар
517
6
 
14
 
! Отговори
цвъкито преди 10 години
Човека който ни докара до Жан Виденовата зима, сега преписва стореното от него на другите ха ха ха, пълен ***.
516
3
 
12
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Aз Ако се окаже прав - той ще е също толкова виновен, колкото и Орешарски... Заемите не са лошо нещо, само да се използват така че след това да носят приходи, а не да стават на "стабилност". Дянков заеми не тегли, ама опъна 3 млрд от фисклания резерв, после 1,2 млрд от здравната каса, след това и 400 млн от проф, пенсионни фондове. И точно шефчето на Дянков да *** че някои набутвал народа е меко казано цинично!
515
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като ви гледам всички тука сте по зле и от пожарникари и полицаи-прости прости ,злобата и прословутата фраза-аз да не съм добре,ама вуте да е зле-та това ще ви съсипе,абе човека в прав ред си казва нещата и ЩЕ излезе прав за много неща,но българина заспал не е стъпил на Историята си,напротив преповтара я ,и така до кога бе , питам аз,с някакви клишета за тикви,калинки..АИДЕ стига бе,аиде осъзнаите се до къде ви докара комунизма,ама наистина е така за 5 минути раздвижете тия мозъчни клетки
514
6
 
15
 
! Отговори
Ая преди 10 години
СЪД ЗА БОКО И ЦВОКО!
513
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОГЛУПЯВАЩ БАВНО55 лв при Виденов при 3000 лв за $, смятай. С една пенсия можеш да си купиш 4-5 дъвки или пакетче семки. Май си оглупял бързо а не бавно. А и 55 лв пенсия мисля, че не е имало откакто се помня, ама ти си пиши на никой не пречиш
512
2
 
19
 
! Отговори
Floyd преди 10 години
Пичове, не се излагайте, бе! Вие не знаете ли, че в пожарната се учат по три години микро- и макроикономика. А после две години специализация - бюджетиране? Хвала такЪви люде като Тиквич, ноооого знае кратуната му.
511
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във Винету ли прочете мутрата Бойко какво е бюджет и как се прави
510
6
 
20
 
! Отговори
Димтитър преди 10 години
Хитър е като лисица, не го подценявайте. Резна фидосова и ЦЦ , и пак ще се закрепи. Сега негативите ще ги отнесе Орешарски, не че и той е идеален. Хората забравят бързо, ще видите резултатте на следващите избори ако няма генерална промяна.
509
13
 
5
 
! Отговори
Popai9 преди 10 години
Каквото и да си пишем тука, ако Боко разкара и Цветанов, а съдът не осъди никого за подслушванията и за бюлетините, пак Боко ще е следващия премиер.
508
15
 
17
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Този няма ли за се разкара !!! Политически тру-п !
507
8
 
19
 
! Отговори
Васо преди 10 години
"Ние излязохме от парламента не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи лидерът на ГЕРБ". А те пък всичките, странно защо се дистанцират от вас. Никой не ви припознава.
506
2
 
7
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До ИСТИНАТА ЗА ЗАЕМАтака е, тройната е голяма напаст. а Бойко? симпатизант ли си му? или просто си незапознат?
505
3
 
16
 
! Отговори
олигарх преди 10 години
пресмял се хърбел на щърбел
504
6
 
18
 
! Отговори
Дръндер до 582 преди 10 години
До РеволюционерРазликата е че Доган сам си плаща за нея а Бойко граби държавата с охраната си! Революционер ще се пише недорасъл и*иот!
503
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От всичко най-много мразя да се сочи с пръст. Това в върхът на простотията. А и тази мутринска физиономия и излъчване. САМО ТОЗИ НЕ! Всеки друг, но не това самозабравило се недоразумение човешко.
502
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mnogo haresvam dr.Biorisov, umen, sulen, inteligenten, s 4uvstvo za humor, smel i re6itelen, za 4 godini suzdade tolkova, 4e naroda zapo4na da uizmira kato muhi.Oposka kakvoto svari, okrade biznesite koito uspqvaha, smaza vsi4ko 6to ne mu haresva6e, bez zn4enie dali e uspe6no ili ne, suzdade sebepodobni v adminsitaciqyta za da vekuva naveki no za smetlkana razvitieto na Bulgariq.I samo edin moge da pomogne da se poturvem ot tova nac.zlo, Sretan Josi4 da izpulni zakanata si za da otduhne BG.
501
11
 
3
 
! Отговори
jorkatta преди 10 години
До 10 Автобуса на ден То който и да вземе власта, всеки който има възможност бяга в чужбина.Каквото и да говорим този дълг не предвещава добро..