Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов

"Редактираният бюджет ще доведе до "гръцкия сценарий"
Обновена: 22 юли 2013 18:58 | 22 юли 2013 18:58,
667
Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

ГЕРБ се връща в пленарната зала при гласуването на актуализацията на бюджета. Това обяви пред журналисти лидерът на партията  Бойко Борисов. 

Днес кабинетът одобри актуализацията на Бюджет 2013, която увеличава дефицита от 1,3 на сто от БВП на 2% от БВП и предвижда емитиране на нов дълг от 1 милиард лева. Редакцията на бюджета за настоящата година не предвижда ръст на минималната работна заплата. По-рано финансовият министър Петър Чобанов изрази надежда кабинетът да може да даде коледни добавки на пенсионерите. Към момента обаче той не смята, че шансовете за това са много големи. 

На пресконференцията на ГЕРБ бившият премиер Бойко Борисов предупреди, че днешното решение на кабинета ще доведе до свръхдефицит, процедури от Брюксел и накрая - "гръцкия сценарий". Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим, бихме се съгласили да се извади един пакет от 150 млн. лв. за най-слабите, добави той. 

Още по темата
Пламен Орешарски доказа, че не е никакъв финансист, икономист, с днешния си ход го доказа по безапелационен начин, защото ако беше добър, никога нямаше да отиде да вземе готови пари да бъдат похарчени по непрозрачен начин, каза Борисов. Например за  покриване на дълговете на техните фармацевтични компании към болниците, предположи лидерът на ГЕРБ. 

Той алармира, че е вероятно през следващите месеци да бъдат спрени и еврофондовете за България. Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете, отсече Борисов. 

„Те с този един милиард няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли, като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв. Това, което следва за хората, е катастрофа”, коментира той. 

Ние излязохме от парламента не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи лидерът на ГЕРБ. 

„Социалният пакет на плана "Орешарски" беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.”, изчисли Борисов. „Тази актуализация на бюджета ще доведе до обща дестабилизация”, посочи и бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов. 

Борисов поиска незабавно предсрочни избори, защото „това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време“. Не че ме радва това, уточни обаче експремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
500
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Б.Б. е вече и финансист-експерт. Само забрави да спомене за Цанков камък и огледалото в Кържали. Цифрите го затрудняват като българин, пътуващ по неговата магистрала, а е на зор.Очаквам Ц. Ц. да проведе акция "Златни ръце" и определи на колко години затвор ще бъдат осъдени Орешарски,Доган,Василев и разбира се Станишев.
499
11
 
24
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До ИСТИНАТА ЗА ЗАЕМАБоко,Хайде да си говорим с цифри:- 550 мил. отиват за ВЕИ, които... ГЕРБ ни натрапи- 260 мил. отиват за неплатени от държава и общини, но извършени от бизнеса дейности- 200 мил. влизат в държавния резерв- 40 мил. са за социални дейности...А, да. Да се върне през август 800 мил. заем взет от ГЕРБ с лихва 24%...!!!Извод:- За кражбите на ГЕРБ ще се платят - 1 810 мил.!- За гладните - 40 мил....!!!Ех, Боко, Боко..., момче просто...
498
8
 
14
 
! Отговори
ОГЛУПЯВАЩ БАВНО преди 10 години
НЕ СПОМЕНАВАЙТЕ ЖАН ВИДЕНОВ С ЛОШО - ТОГАВА С ПЕНСИЯ 55.00 ЛЕВА СЕ ИЗКАРВАШЕ МЕСЕЦА. Я - НЕ ПРАВЕТЕ НАРОДА НА ***!?! ИМА ЛИ КОНТРОЛ ВЪРХУ СКОРОСТНОТО ИЗДАВАНЕ НА ЛИЧНИ КАРТИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ!?!
497
10
 
6
 
! Отговори
zvero3 преди 10 години
Ако не успеят да върнат заема до края на мандата си, да си го изплатят на околовръсното на Брюксел !!!!
496
6
 
24
 
! Отговори
фен преди 10 години
Хайде Боко да разпределиш малко от заема и за твоя кръг фирми.Колкото си ***, толкова си и нагъл, Тиква пожарникарска. Не останаха хора които да ти вярват. Всички видяха, че и за малкото се обръщаш срещу своите, долен ***.
495
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя изхарчи парите сега тръгнал да се прави на разбирател.Щом толкова много разбира що изхарчи 8 милиарда без да ги е събрал?На обран бостан какво да правиш?Ще се търсят пари то е ясно.
494
13
 
6
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
До В затвораДа не мислиш, че охраната на Доган е по-евтина от тази на Борисов и Цветанов? Лъжеш се!
493
12
 
25
 
! Отговори
В затвора преди 10 години
Мутрата - тиквенек е за затвора. Охраната на Сталин Борисов и Цветан Берия струва 80 000 лева на ден, даже и като не са в правителството. Гласувай народе, пожарникар да те оправи, на задна
492
9
 
28
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ОТ ТОЗИ НЕ ИСКАМЕ АКЪЛ,ЗАЩОТО ТОЙ КОГАТО УПРАВЛЯВАШЕ БЪЛГАРИЯ БЯХМЕ МНОГО ЗЛЕ,ТОЗИ НИ ДОВЕДЕ ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА.САМО ПЛЮЕШЕ И ГРАБЕШЕ,ЗАЩОТО НА НЕГО ВСЕ МУ БЕШЕ МАЛКО.ТОЙ ЖИВЕЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ,И СЕГА СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМ ПОЛИТИК.ТОЗИ Е *** И НЕКАДЪРНИК СЕГА СЕ ПРАВИ НА ВОДА НЕНАПИТА.ТЕЗИ ОТ ГЕРБ ВОГЛАВЕ С БОЙКО БОРИСОВ ДОСЪСИПАХА ЖИВОТА НА БЪЛГАРИНА И ПОВЕЧЕ НЕ ЖЕЛАЯ ТОЗИ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ,ЗАЕДНО СЪС ТЕЗИ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ,ЗАЩОТО Е ТИ СА КАТО НЕГО ИЛИ ТОВА Е НОВАТА БУРЖОАЗИЯ НА БЪЛГАРИЯ.
491
7
 
16
 
! Отговори
#ходетеси преди 10 години
Бойкооо, Бойко, какво още ще ти измисли главицата да не ходиш на работа? Версиите са много: barekov/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8_l.al_c.45.html
490
19
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА ЗАЕМА преди 10 години
КАКВОТО И ДА СЕ ГОВОРИ НЯМА КАК ДА СТАНЕ ПО ДОБРЕ С ТОЯ ЗАЕМ....НЕ СЕ ОЧАКВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА БВП НА СТРАНАТА ОТ КЪДЕ ЩЕ ГО ВРЪЩАТ ПОСЛЕ СЕРГЕЙ,МЕСТАН И ОРЕШАРСКИ ДА ГО ИЗЛЕЖАТ В ЗАТВОРА ....БСП ВИНАГИ Е СЪСИПВАЛО СТРАНАТА И ПРОДЪЛЖАВА С ТЪПОТИИТЕ СИ КАКЪВ ДОЦЕНТ Е ОРЕШАРСКИ ЧЛЕН НА БКП ЛИ...НЯМА МОЗЪК ЗА 1 ЛЕВ.....УЖАС НЯМА ИКОНОМИСТИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ГЛУПОЦИ НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМ ЗАЕМИТЕ ...ПОСЛЕ 5 ГОДИНИ НИКАКЪВ РЪСТ НА ЗАПЛАТИТЕ ...ОБРИЧАТ НИ ...МРЪСНИТЕ КУМУНИСТИ
489
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОКО СЕ Е НАСРАЛ МИРИШЕ НА ЗАТВОР ГЕРБЕРЧЕТА НАГЛИ!!!
488
3
 
16
 
! Отговори
Hristina преди 10 години
Отсрани няколко човека от партията си , които обраха негативите а се надявам и да има ефективни присъди, и сега пак е готов да работи. някои имат по повече животи и от котките
487
9
 
26
 
! Отговори
10 Автобуса на ден преди 10 години
По времето на ГЕРБ 10 Автобуса на ден имаше заминаващи в чужбина , няма какво да говорим че е било добре
486
9
 
24
 
! Отговори
напуснах България преди 10 години
Точно когато ГЕРБ управляваше напуснах България и нямам намерение да се връщам
485
4
 
12
 
! Отговори
Възродителен Процес преди 10 години
Бойко Борисов се предаде като Тодор Живков през 1989 след Възродителен Процес , за които ни Съд ни ***
484
9
 
16
 
! Отговори
123 преди 10 години
Гладните излязоха на протест през февруари и показаха на света,що за правителство имахме!Ореола му беше свален,а Борисов не можа да го понесе-сега мечтата му е пак да се върне на бял кон!
483
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кире Либерало"Не на комунизма и герберизма.Време е за либерализма."--------Либерализма е отдавна на власт в Б-я и то в най-дивия си вид! Трябва точно обратното - повече регулация: антимонополни закони, контрол в полза на обществото, дори връщане в български ръце на водата, енергията и телекомуникациите (както е в развитите западни страни). Аман от невежество! Помагате на хиените да ни затрият от света пък се и изживявате като като будни граждани на всичкото отгоре!
482
9
 
17
 
! Отговори
123 преди 10 години
Ама Бойко нали си подаде оставката,не можа да се справи и доброволно се отказа!Сега седнал да реве!
481
9
 
18
 
! Отговори
123 преди 10 години
Истината,е че който и да беше на власт,щеше да изтегли заем.България е на дъното!Опозицията просто дебне всеки един ход на управляващите,за да налива масло в огъня и да разединява нацията!