БАСТА даде заявка за участие в управлението

Дянков и Цветанов – катран в кацата с мед, смята Найденов
Обновена: 22 сеп 2013 19:44 | 22 сеп 2013 16:00, Веселина Йорданова
112
БАСТА даде заявка за участие в управлението
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Новата формация "Българи за Алтернатива на Страха, Тоталитаризма и Апатията" (БАСТА) даде заявка за бъдещо участие в управлението на страната още при откриването на учредителния конгрес.

Даваме заявка да участваме в управлението на страната, всеки ден ще показваме на българите, че не се кланяме на месии, а разчитаме на собствените си възможности, обеща бившият депутат Павел Димитров. Уставът на партията обаче забранява участие във властта под каквато и да е форма на досегашни участници в нея.

Още по темата

Ексземеделският министър в кабинета "Борисов" Мирослав Найденов председателства учредителното събрание на новата формация. Говорейки за управлението на ГЕРБ Найденов посочи, че е направено много за усвояването на европейските средства. Но, по думите му, при предишното управление в голямата каца с мед е имало две големи лъжици катран – заради егото на Дянков да бъде финансов министър на държавата с най-нисък дефицит, уморихме бизнеса. Втората лъжица – полицейщината на бившия вицепремиер, посочи Найденов.

Според него крайно време е да не търсим поредния бащица – Костов, Царя, Борисов. “След много бащици България продължава да е най-бедната в ЕС, децата ни се чудят къде да отидат, родителите ни, как да си платят тока. Затова решихме да намерим млади хора, които да поемат. Затова се нарекохме ветерани, нека да направим път на младите, заяви Найденов.

По думите му бившите привърженици на ГЕРБ са се отказали от тази партия заради невъзможността на лидера й Бойко Борисов да се освободи от Цветан Цветанов. Все пак Найденов смята, че „политик като Борисов не може да бъде оценяван от такива като нас, него ще го оцени историята”.

Сред поканените официални гости на учредяването на БАСТА са били и ръководството на ПП ГЕРБ, включително и лидерът й Бойко Борисов. От там обаче са изпратили поздравителен адрес, в който посочват, че поради ангажименти няма да присъстват на учредяването.

Найденов изрази надежда за ползотворна работа. Той заподозря, че ще има опити да се саботира учредяването на БАСТА.

Регистрираните делегати на форума са 1538 души. Участниците в конгреса гласуваха учредителната декларация, приета от инициативния комитет на 30 август. В нея се казва, че целта е да се излезе от апатията, да бъде намерена алтернатива на тоталитаризма. Формацията няма да бъде лидерска партия, а на всички, се заявява в документа.

Бившият министър на транспорта в кабинета "Борисов" Александър Цветков отрече идеята на БАСТА да е самоцелна борба за власт и  търсене на реваншизъм. Той посочи, че се залага на приемственост между младите и тези, които имат опит във властта. 

Делегатите гласуваха устав на партията и избраха 11-членен Управителен съвет. След учредяването новоизбраният Управителен съвет избра Мария Кунина за секретар на новата формация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
иии преди 10 години
бах тая слаба връзка. 6 маймуни сме се вързали към една жица.Ся ще пробвам флашката с тотал командера как ще стане.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми читатели медия ДНЕС.бг представя: ''Най-новия проект на ДС!'' Един филм с познати участници и режисьори...
27
2
 
12
 
! Отговори
акуд преди 10 години
мършата + още няколко изгонени от герб за далавери ,какво ли ще направят носвен да мътят водата по поръчка на дпс и бсп
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***
25
3
 
13
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
След като мършата скалъпи ония записи от тоалетната на Борисов не е трудно да се досетим ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЩЕ ЗАЩИТАВА НОВАТА МУ ПАРТИЯ? ГЛАВАНАТА ИДЕЯ НА МАФИЯТА СЕГА е да се създадат максимален брой нови партии, за да намалеят гласовете за ГЕРБ. Бареков също направи партия по поръчка на мафията, Кунева яхна ремонтираното общещитие и СДС. и това е само началото. До изборите ще се създадат още много партии. Дали ще минат процента не е важно. Важното е ЕЛЕКТОРАТЪТ НА ГЕРБ ДА СЕ РАЗБИЕ като СДС преди
24
2
 
6
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Podlata vra4anska myrsha reshi da sere v kladeneca otkydeto e pil! Na toq selski bek mu e qsno, 4e nema shans da spo4eli izborite, no pravi tova za dyrjavni partijni subsidii, da smu4e ot bedniq narod se e zasilil! Za toq noj ili kurshum! Naj-dobre i dvete, za po-sigurno! Pljuq mu v surata!
23
1
 
9
 
! Отговори
стрезов преди 10 години
До Анонимен Сделка има-найденов с ДС.....много сте *** ,другари
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Найденов, предателите не са обичани нито от свои нито от чужди. Те винаги си остават такива!Ако си искал да бъдеш толкова чист и морален , за какъвто се мъчеш да се пробуташ, защо не реагира преди да ти бият шута!
21
2
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Не знам кой би дал гласа си за тая мазна, престъпна, самодовална мутра на снимката.
20
1
 
18
 
! Отговори
цецо преди 10 години
покрай мършата този пумиар иска да захапе и кокала.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миро, а този който ги избра и лансира 3.5 години не е ли от катрана или те е страх да си кажеш?
18
0
 
34
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
След БАСТА следва да се учредят следните партии : ДЖАСТА , ПРАСТА , КРАСТА , БАЛАСТРА и Движение "АЛА - БАЛА " !
17
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Катрана в ГЕРБ е много повече не само Цветанов и Дянков.
16
12
 
19
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
За да не е само еди предателя Воленчо , се появи и още един - Мирославчо !
15
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛООООУУУУ...НАЙДЕНОВ СЪС СТАРИ КУ...ВИ НОВ БЪРДАК НЕ СЕ ПРАВИ.....НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ,ВСИЧКО Е ЕДНА ДОЛНА ЛЪЖЛИВА ИЗМИСЛИЦА.
14
4
 
22
 
! Отговори
info. преди 10 години
Един ден Бойко си гризе ноктите в парламента.Миро Найденов го вижда и го пита: - Абе, Боко, що си гризеш ноктите като малко дете? - Абе, пу - (плюе, това което е изгризал ) - чудя се, пу, това под ноктите ми дали е кал, пу, или са лай..а. - Я дай аз да опитам! Вторият опитва и казва: - Това са лай..а, бе брато! - Абе и аз така си мислех, щото иначе от де тая кал в гъ..а ми. . .
13
2
 
33
 
! Отговори
YGTH преди 10 години
Смешна партия. Докарани с автобуси момчета от прованса в зала 6 на НДК.Партия на Миро Мършата и Емо Фаса - истинския катран. Може да привлекат Милен Яхтата и самия Орехар. Ако вземат повече от 0,5 % на избори, ще черпя 100 човека.
12
0
 
7
 
! Отговори
ES преди 10 години
До Анонимен 4,НА СУБСИДИ,КАТО МУЗИКАНТА
11
1
 
18
 
! Отговори
иеу,ья преди 10 години
До Анонимен.............той прави партия...от къде пари за партия, незнам.От тук"Село гони ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров, не му дава горското стопанство"Така""Преди две години и половина Емил Димитров взе под аренда ловното стопанство "Шерба". Само половин година по-късно с докладна записка на един от служителите му до министър Мирослав Найденов стопанството в Старо Оряхово бе закрито и прехвърлено във владение на Димитров. А то е единствено в България по своите уникални запаси от дъб и яс
10
8
 
13
 
! Отговори
info. преди 10 години
БАСТА е новата АСТА основана от другаря б.б