БАСТА даде заявка за участие в управлението

Дянков и Цветанов – катран в кацата с мед, смята Найденов
Обновена: 22 сеп 2013 19:44 | 22 сеп 2013 16:00, Веселина Йорданова
112
БАСТА даде заявка за участие в управлението
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Новата формация "Българи за Алтернатива на Страха, Тоталитаризма и Апатията" (БАСТА) даде заявка за бъдещо участие в управлението на страната още при откриването на учредителния конгрес.

Даваме заявка да участваме в управлението на страната, всеки ден ще показваме на българите, че не се кланяме на месии, а разчитаме на собствените си възможности, обеща бившият депутат Павел Димитров. Уставът на партията обаче забранява участие във властта под каквато и да е форма на досегашни участници в нея.

Още по темата

Ексземеделският министър в кабинета "Борисов" Мирослав Найденов председателства учредителното събрание на новата формация. Говорейки за управлението на ГЕРБ Найденов посочи, че е направено много за усвояването на европейските средства. Но, по думите му, при предишното управление в голямата каца с мед е имало две големи лъжици катран – заради егото на Дянков да бъде финансов министър на държавата с най-нисък дефицит, уморихме бизнеса. Втората лъжица – полицейщината на бившия вицепремиер, посочи Найденов.

Според него крайно време е да не търсим поредния бащица – Костов, Царя, Борисов. “След много бащици България продължава да е най-бедната в ЕС, децата ни се чудят къде да отидат, родителите ни, как да си платят тока. Затова решихме да намерим млади хора, които да поемат. Затова се нарекохме ветерани, нека да направим път на младите, заяви Найденов.

По думите му бившите привърженици на ГЕРБ са се отказали от тази партия заради невъзможността на лидера й Бойко Борисов да се освободи от Цветан Цветанов. Все пак Найденов смята, че „политик като Борисов не може да бъде оценяван от такива като нас, него ще го оцени историята”.

Сред поканените официални гости на учредяването на БАСТА са били и ръководството на ПП ГЕРБ, включително и лидерът й Бойко Борисов. От там обаче са изпратили поздравителен адрес, в който посочват, че поради ангажименти няма да присъстват на учредяването.

Найденов изрази надежда за ползотворна работа. Той заподозря, че ще има опити да се саботира учредяването на БАСТА.

Регистрираните делегати на форума са 1538 души. Участниците в конгреса гласуваха учредителната декларация, приета от инициативния комитет на 30 август. В нея се казва, че целта е да се излезе от апатията, да бъде намерена алтернатива на тоталитаризма. Формацията няма да бъде лидерска партия, а на всички, се заявява в документа.

Бившият министър на транспорта в кабинета "Борисов" Александър Цветков отрече идеята на БАСТА да е самоцелна борба за власт и  търсене на реваншизъм. Той посочи, че се залага на приемственост между младите и тези, които имат опит във властта. 

Делегатите гласуваха устав на партията и избраха 11-членен Управителен съвет. След учредяването новоизбраният Управителен съвет избра Мария Кунина за секретар на новата формация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
12
 
! Отговори
Я преди 10 години
Маз-но!
68
0
 
26
 
! Отговори
не син преди 10 години
Обелките от картофите и те искат да правят супа ! Не,благодаря !
67
0
 
14
 
! Отговори
sharan-bg преди 10 години
Давай бачо Мирьо !Само ти знаеш що още гори за сечене има в тая нещастна територия, наречена България. Пука ти за плебеите.........
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като многопартийния Янко от Видин е бил на сформирането - значи ''БАСТА'' си е баста !
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАСТА и на безразличието, непукизма и непотизма отгносно тоталната неграмотност по бг ез, бликаща на воля и разливаща се нашир и надлъж от всички медии и високопарни и претенциозно авторитетни трибуни, вкл. и от тия на вузовете и бан. Защото е критично време някой да се наеме с провеждане на ограмотителни задължителни курсове по бг ез по всички етажи на образованието и властта в България. Положението с грамотността е повече от трагично. Народе неграмотни,накъде? А иначе професорЯ - безчет.
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХА... Като всички ***, запътили се към управлението. А дано да нямат късмет и по един трипер да ги тръшне!
63
0
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
73 така ли друже изреди ги всички , но после отряза най-качествените , елементарна агитация .
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
беше само герб предисега стават два кошмара имаме си и баста.ужасът се размножава.като във филм на хичкок сме
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевПриятел, можеш да гласуваш за всички без БСП, ДПС, Атака, ГЕРБ, Реформаторски блок, НДСВ и НФСБ. В никакъв случай за Реформаторите, защото национална партия "Свободи и достойнство" на Касим Дал е в този реформаторски блок. Това е етническа партия като ДПС, самият Касим Дал е бивш депутат от ДПС.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки иска да е на власт и да краде, но в тази игра влизат най-големите тарикати и баш българи, които се мислят за диктатори и налагат диктатура, като например Бойко, Станишев, Волен, Сакскобургготски и други...
59
0
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
68 не ствай смешен , ако обичаш , държава не се управлява с ифантилни комплексарски акции на *** , между другото твоето ВМРО и Агелчо и най-вече шефа му ги интересуват най-много имотите на ВМРО , така добре си живеят от наемите . Колкото до БАСТА щом и небезизвестното Дуче се пъне там са прозрачно ясни .
58
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бАСТА НА БОКО РАПОНЯ..БАСТА И СБОГОМ
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само ВМРО, само те се решиха дасложат край на африканската инвазия!На следващите избори единствено в тях виждам и най вече в Ангел Джамбаски, браво на това момче евала! А тия мазните от сегашното правителство се правят, че не знаят какво се случва!
56
0
 
20
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Каква заявка бе, ***?! Щом Емил Димитров е инициатор, значи ще се прави поредната олигархична партия. А за Миро Найденов не ми се говори, *** такъв, как може да ти роди простата кратуна идеята да записваш разговор с приятели и доверени хора?!
55
11
 
5
 
! Отговори
WhenYоu преди 10 години
Бившият земеделски министър разкри още, че депутатката от ГЕРБ Даниела Селвеклиева се е обаждала на началника на тотото в Благоевград Светлин Бонев, за да го плаши за решението му да напусне ГЕРБ заедно с още десетки активисти на партията."От ГЕРБ напускат по 300 членове на ден. Това е страшно и връщане назад няма. От ГЕРБ се опитват да ги спрат, но това са свободни хора, а не такива, които са част от мафиотска организиция", категоричен е Найденов.
54
0
 
12
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Отново поредния.... *смях* .... "проект" :DА журналята как им помпат имиджа - костюмчета, бляскави зали, напудрени речи, клишета за евроинтеграция, дясно пространство, евротатлантически партньори... А всичките са просто едни алчни и *** *** ненаяли се!
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този мазник нещо много си е повярвал. Все повече си мисля, че е бил вербуван и финансиран от БСП и ДПС за помиярската история с подслушавнето на Борисов. Този е дърта ку*ва, заслужава въже!
52
0
 
10
 
! Отговори
Форца монголо преди 10 години
Другия път Миро мършата като прави партия може да я кръсти Монголо или кацо.
51
1
 
15
 
! Отговори
BG преди 10 години
Докато лапаше от ГЕРБ дума нямаше от тази *** :) А сега се прави на ученичка същото продажно куче като Сидер Ага
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия са такита *** от БАСТА