ГЕРБ не признават дебата по вота, внесоха си нов

Опозицията видя "политическо насилие" в парламента
Обновена: 26 сеп 2013 14:02 | 26 сеп 2013 11:31,
117
ГЕРБ не признават дебата по вота, внесоха си нов
Лиляна Павлова Снимка: архив, БТА

ГЕРБ внесоха нов вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски“ по същата тема – за провалената политика на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Това стана, докато в пленарната зала течаха разискванията по първия внесен от тях вот срещу правителството на Пламен Орешарски. 

След проваления дебат по вота на недоверие вчера днес депутатите от ГЕРБ излязоха от пленарната зала, след като шефът на парламента Михаил Миков откри заседанието, макар че народните представители от партията на Бойко Борисов не се регистрираха. Шефът на парламента обаче финтира опозицията, след като квесторите преброиха присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

Още по темата
Опозицията ще иска и оставката на цялото ръководство на НС заради начина на провеждане на заседанието днес. Под искането за новия вот стоят подписите на всички депутати от ГЕРБ. 

Лиляна Павлова обясни и причината опозицията да не участва в днешните дебати, а да поиска нови. Причината е, че в момента виждаме пагубно, брутално погазване на българската Конституция и на правата на българските граждани, заяви бившият регионален министър.

В момента без наличие на кворум и без присъствие на вносителя незаконно се провеждат фиктивни словоизлияние пред камерите, обясни още депутатката.

Тя категорично заяви, че заседанието е нелегитимно, а до края на деня ПГ на ГЕРБ ще внесе искане за оставка на цялото ръководство на парламента.

Не приемаме това, което се случва в пленарна зала. Това няма как да бъде охарактеризирано в правния мир. Не може ръководството да погазва собствените си правила. Искаме оставка на ръководството, заяви Димитър Главчев.

Такова преброяване на глава се правеше в едни отминали години, заяви Димитър Лазаров.

Остри думи отправи и Красимир Велчев.  В момента сте свидетели ни политическо насилие. Присъствието и кворумът в залата е въпрос на политическата воля на всеки едни народен представител. Физическото присъствие не е политическо присъствие. По този начин се нарушава волята на народните представители, заяви Велчев.

Той неколкократно повтори, че в парламента се провежда политическо насилие и се разпени, че управляващото мнозинство се гаври с най-голямата политическа група.

Вътре в парламента са всички бивши ченгета и доносници на Държавна сигурност. От тях друго освен политическо насилие, никой нищо не е очаквал, заяви Велчев.

Ако трябва, отново ще напуснем парламента, закани се той.  Това не е бойкотиране, заяви Велчев на въпрос на Dnes.bg до колко е морално опозицията да бойкотира парламентарни заседания.

По негови думи не може да се иска вот на недоверие, при положение че всичко е предварително нагласено и една парламентарна група отсъства.

Ние не казваме, че бягаме от вота, обясни още депутатът. По негови думи нерегистрацията и саботирането на кворума са парламентарни прийоми на опозицията, които са били използвани и от БСП и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
1
 
! Отговори
коци преди 10 години
Добре угоена и още по добре " МАСАЖИРАНА" ! Истинско *** !
92
4
 
2
 
! Отговори
бобо преди 10 години
БРаво на ГЕРБ НЕ вие сте елементарни а тъпите БСП иДПС ре*аци Теправят всички честни българи на простаци но са най тъпите изчадия и разбойници От където са минари само бедност и разруха са оставили САМО ГЕРБ и РЗС на Яне Янев!!!!!!!!!!!!!!!!
91
5
 
2
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Само така! Атаки към прогнилото управление постоянно. Да не им се дава шанс да гласуват други закони, с които да ни заробват все повече. Вотове всяка седмица и така да се блокира работата на парламента. Другата седмица искане за оставка и на оная чавка Манолова. Само това да е в дневния ред. До две седмици ще вдигнат ръце и ще си отидат.
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
ПО-ГОЛЯМА ЛЪЖА ОТ ТОВА, ЧЕ БОРИСОВ КАЗВАЛ ВИНАГИ ИСТИНАТА НЯМА!
89
1
 
4
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Охранена " свинкя "за Коледа!
88
1
 
12
 
! Отговори
работещ преди 10 години
Ситуация:Отивам на работа, но се мотая и не искам да работя.Не искам да работя, като в същото време поставям на колегите задача, която да решат.Трябва да я решат, но аз им преча да си свършат работата.Освен, че им преча да работят по зададената от мен задача ... им поставям друга, абсолютно същата като предната.Питане: какво ще се случи с мен:)
87
2
 
11
 
! Отговори
ГОЛАТА МУТРА-ГОЛА преди 10 години
ГОЛАТА ИСТИНА-ГОЛАТА МАХА-ГОЛАТА МУТРА...Нека всички видят какъв *** ни е управлявал.Неговата парламентарна група е вярна на девиза "партията винаги е права дори когато греши.
86
3
 
14
 
! Отговори
ГЕРБИСТИ-НУДИСТИ преди 10 години
ГЕРБ са една шайка разбойници, които са се събрали само заради власт и диктатура. Без тези благини те си остават разпасана, ниско-интелектуална група *** за които българските граждани са "лош материал" за който не си струва да идеш до залата в Парламента.
85
3
 
12
 
! Отговори
ЕМ СЪРБИ-ЕМ БОЛИ преди 10 години
Хем сърби, но и боли! Глупакът ГерП все си мисли, че е умникът Герп! квото му кажеш, понеже си е много ***, отговаря като капризно дете и тропа с немирно крачи: Нема пъ! Не е пагубно, че в една дъпжава има прости хора - всеки си е малко ***. ПРОБЛЕМИТЕ СЕ СЛУЧВАТ, КОГАТО *** НАРОД ИЗБЕРЕ *** ПОЖАРНИКАР ИЛИ ДЕБЕЛОВРАТА МУТРА С ГОЛЯМА ГЛАВА. ЗАЩОТО В ГОЛЯМАТА ГЛАВА ИМА ГОЛЕМИ ГЛУПАВИ МИСЛИ, РАЗЧИТАЙКИ НА МУСКУЛИ, ШКЕМБЕ И КРЪВНИШКИ ПОГЛЕДИ. НО МАЛКИЯ ДАВИД НАБИ ПРОСТИЯ БАБАИТ ГОЛИАТ
84
1
 
8
 
! Отговори
Незнам преди 10 години
И какво излиза-Борисов им даде инструмент против вотове,когато внесе вот-Атака се покрива за 2дни,той прави цирк с кворума и вот няма.Пълна идиотия
83
2
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
ГЕРБ се държат като изнасилени. А просто трябваше да се регистрират и да участват в дебата по вота, който сами внесоха. Но Бойко трябва да прави цирк. Това може, това прави.
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а гледахте ли бтв как ревностно заема страната на герб-не трябва ли медиите да са безпристрастни?
81
1
 
14
 
! Отговори
Отеца преди 10 години
Е, няма такава жажда за власт и ламтеж по изгубения кокал. Аз гласувах за ГЕРБ все по неубедено, но ми се струваше, че по-добре е с тях, от колкото с други десни или леви, на които сме се нагледали много години. Днес вече ми е ясно едно - ГЕРБ са една шайка разбойници, които са се събрали само заради власт и диктатура. Без тези благини те си остават разпасана, ниско-интелектуална група *** за които българските граждани са "лош материал" за който не си струва да идеш до залата в Парламента.
80
2
 
10
 
! Отговори
женица преди 10 години
Ох, тази женица Павлова плаче за психоаналитик! Толкова много и бързо говори, че се задъхва и запъхтява, направо ти бърка в мозъка!Така политика не се прави, аман от новоизпечени политици!
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Абе, ей, на тези хора им плащаме заплати, работа да вършат, не да си играят на *** игрички и да си правят джумбиш и панаири....Те си се забавляват там, а народа???
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одисейке и аз кога те онождам се хиля гадно, адет. Виж кво, ако искаш основно почистване едва ли ще викнеш някой интелектуалец... Аз искам основно ПРОЧИСТВАНЕ от всички ***, партии, мартии и т.н.АТАКА!
77
3
 
15
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
А утре ще внесат трети, защото няма да си харесат предните два! Жалки смешници!
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пиленце Лиленце, боли ли те, че няма власт за тебе- да си развяваш пърделника с авиоотряда и други благини и убавини?!)
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Бойко Борисов, който изобщо не умее да губи и е готов да всичко, за да се върне на власт и да диктаторства, този път с злостен реванш, пак се прояви във Фейсбук, демонстрирайки удивително грамотен правопис, който няма как да е негов
74
1
 
7
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ТАЗИ ГОСПОЖА С ТеКеЗеСарската ВИЗИЯ Е НАЙ-ДОБРЕ ДА НЕ СЕ НАБИРА КАТО *** НА БУЦА, КОГАТО ПРАВИ КОМЕНТАРИ, ЗАЩОТО КАКВАТО Е ВИЗИЯТА Й, ТАКЪВ Е И СЕЛСКИЯ Й РЕЧНИК. АБЕ МНОГО КЪСА ПАМЕТ ИМАТ ТЕЗИ ГЕРБЕРИСТИ...АКО ИМАХА ДОРИ И КАПКА МОРАЛ И МИСЛЕХА НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА,ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СИ СЕДНАТ НА ЗАДНИЦИТЕ И ДА ПОРАБОТЯТ, А НЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ ГОСПОЖИЦИ, А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЗУЛУМИТЕ ИМ. НА ТЯХ ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ИМ Е ВИНОВЕН...А ТЯХНАТА ВИНА И ГРЕШКИ КЪДЕ СА ??? НО НАРОДА ДЪЛГО ПОМНИ...