Реформаторите с митинг срещу мораториума

Настояват и парламентът да се разпусне
Обновена: 24 окт 2013 13:30 | 24 окт 2013 13:24, Веселина Йорданова
79
Реформаторите с митинг срещу мораториума
Радан Кънев. Снимка: архив, БТА

Реформаторският блок организира протестен митинг довечера в София срещу решението на Народното събрание да удължи мораториума за продажбата на земя на чужденци.

Още по темата
Това съобщи пред журналисти председателят на ДСБ Радан Кънев.

Митингът е насрочен за 18.00 часа в градинката между Народното събрание и СУ "Св. Климент Охридски".

Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева предупреди, че страната ни може да влезе в наказателна процедура след 1 януари догодина, ако решението на НС влезе в сила.

Реформаторите настояват парламентът да се разпусне. Партиите от блока ще се обърнат и към президента Росен Плевнелиев да внесе в Конституционния съд мотиви за отмяна на решението.

В декларация на Гражданския съвет решението на парламента се определя като позорно и опасно. "Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето", пише в нея.

Според Гражданския съвет мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.
 
Днес виждаме, че в Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака, се казва още в декларацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
8
 
! Отговори
разпродажба на БГ преди 10 години
Повече от очевидно е, че Реформаторския бардак защитава всякакви други интереси, само не и българските! По ще им подхожда да се кръстят "Ликвидаторски блок"!
64
3
 
9
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
Тоя даун Рамадан Кънев що не ходи да си снима на рентген голямата глава, ами тръгнал да се занимава с политиката на България???
63
4
 
17
 
! Отговори
аман от шушумиги ! преди 10 години
Тия магарета къде се врат между атовете !
62
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКО Е ЕЛЕМЕНТАРНО,ЩОМ СРЕЩУ ТОЗИ МОРАТОРИУМ СКОЧИХА ТАКА ЯРОСТНО ОТ АНТИКУНСТТУЦИОННАТА ПАРТИЯ ДПС И ТИЯ ПРОДАЖНИ НА ЦИОНИСТИТЕ БЕЗРОДНИ *** ОТ РЕАНИМАТОРСКИЯ БЛОК -ПРЪМОВА,РАМАДАН И КОРМАН ИСМАИЛОВ,ТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО,КОЙ ТОЛКОВА ИМА ИНТЕРЕС ДА ИЗКУПВА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ ,ТОВА СА ТУРЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ ,АМА ЗА СВЕДЕНИЕ В ИЗРАЕЛ ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА ДА СЕ ПРОДАВА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ-НЕЕВРЕИ . ЩОМ ТУРЦИ И ЕВРЕИИ СА ПРОТИВ МОРАТОРИУМА Е ДОБЪР ЗА БЪЛГАРИЯ
61
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Действителността показва,че България НЕ е продадена,а се краде безжалостно от червената мафия!
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МИТИНГ ДНЕСVie ste po zle i ot tjah !!!Prodadohte Bulgaria!!!
59
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКИ В НАРОДНОРО СЪБРАНИЕ И ПРАВИТЕЛСТВОТО СА БИВШИ *** С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ! ОСТАВКА! бсп + герб + дпс + атака = бкп/дс,кгб
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То *** се привличат, също като щугавите магарета!)
57
20
 
12
 
! Отговори
МИТИНГ ДНЕС преди 10 години
Митингът е насрочен за 18.00 часа в градинката между Народното събрание и СУ "Св. Климент Охридски".БРАТЯ,ЕЛАТЕ НА МИТИНГА! ДА ИЗРИНЕМ ЧЕРВЕНИЯ МИРИЗЛИВ ***!
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само дпс, ревизия на Османската империя, Пеевски- новият Сюлейман Великолепни, Кънев в ролята на везира, а Кунева ще мята гюбеци в догановите сарай! Милост и справедливост за всеки който се потурчи, другите да заминават да мият чинийте на Европата!
55
25
 
11
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
Можете да плюете ***, но от реформаторският блок са прави! И без това никой не ни иска земята, сега остава и да я забраняваме за продажба в ЕС. Може да се наложи забрана върху определени обекти, но мораториум на продажба за чужденци, това първо че е дискриминация, второ е в разрзер с европейските разпоредби и спогодби. За това по-добре си затворете безполезните плювалници и проучете въпроса преди да говорите! ТИя националистически изцепки са вредни!
54
26
 
19
 
! Отговори
Дружно преди 10 години
Братя Българи! Всички на протеста!!! Докога ще се подиграват с нас!?
53
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега разбирам защо Костов наряза дясното на парчетия- за да му е лесно на Кънев да муши парчетията в мелачката и да ги прави на кайма! Бог да прости Синьо единство! Демократичната идея бе направена на кебапи и кюфтаци, саламът се оказа по- важен от СВОБОДАТА!)))
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой да ми обясни защо е този вой с мораториума - както в едната, така и в другата посока? Наистина питам.За противниците - нали и сега може да се купува с фирми, какво ви пука, че има мораториум?За поддръжниците - пак същото- и сега може да се купува, за какво ви е мораториумът?Най-вече не разбрах защо е големият вой точно от ДПС, на какво се сърдят точно?
51
6
 
13
 
! Отговори
vyara dimova преди 10 години
Реформаторите много губят от присъствието на Кунева в редиците им!
50
4
 
19
 
! Отговори
Долу БСП преди 10 години
Продажбата на земя е икономическа инвазия! В Кърджали турци не продават земя на българи само на турци ....говори се на турски, управлява се от ДПС ....само на какртата е отбелязано че е в България за сега ! При интервю за работа турският език е задължителен за разлика от българския.Руснаците имат подобен сериозен проблем на границата с Китай.
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция и САЩ заедно срещу България!
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан и Рамадан, заедно срещу България!
47
5
 
13
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Няма десница в България. Местан и Радан заедно срещу мораториума ! Нещастници ,защо се излагат така !
46
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радане, бързи лъскай файтона за довечера, че иначе членската маса няма с какво да иде на митинга. Жалки останки от велика идея! R.I.P.