Да поправим бързо решението за мораториума, зове евродепутат

Според Метин Казак то е в разрез с международните ни ангажименти
Обновена: 25 окт 2013 12:45 | 25 окт 2013 11:58,
55
Да поправим бързо решението за мораториума, зове евродепутат
Метин Казак Снимка: архив, Булфото

Мораториумът за земята е в абсолютен разрез с нашите международни ангажименти, заяви евродепутатът от ДПС Метин Казак.

По негови думи удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година, който приеха депутати от ГЕРБ, „Атака“ и част от БСП, противоречи на договора ни за присъединяване към ЕС, както и на Конституцията ни.

Конституционният съд трябва да се произнесе категорично в тази насока, отсече той. По думите на Казак не може с лека ръка това решение да се обяви за нищожно, защото е взето по процедура.

Позиция, че решението е нищожно, зае председателят на НС Михаил Миков.

По думите на Казак само КС може да се произнесе по съобразността на решението.

Евродепутатът обясни, че ЕС и ЕК внимателно следят какво се случва у нас и продължават да следят дали България изпълнява международните си договори.

Още по темата
Трябва да си извлечем поуки и това решение възможно най-бързо да бъде поправено, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как така нашите червени МАФИОТИ купуват къщи и земи на запад,а ние да не даваме да се инвестира в нашите земи...Хайде де...ЧЕРВЕНИ ***! А*де у лево - нещастни сволачи! ОСТАВКА!
32
1
 
7
 
! Отговори
истината преди 10 години
ДО 44 Аз да ти задам един въпрос,умнико. Ти като си толкова умен и просветен ми отговори.. Знаеш ли колко турци живеят в Европа с ЕВРОПЕЙСКИ паспорти??? Около 20 мил. Сега схвана ли??? Или да ти отворя още очите--в Европа има цели квартали досущ като Истанбул.Айде научете се малко поне да мислите.Живея в Мюнхен и мога да ти кажа че турците вече почти са го завзели.Дойде дотам че даже германци работят за турците. Позицията на народа е правилна--земята не се продава...и цял свят трябва да знае.
31
0
 
2
 
! Отговори
Николов преди 10 години
До DDT Знанията не се добиват само в училище,особено полезните,с които помагаш.Ти сам си достигал до този извод доколкото усещам по този диалог.Бих ти подал ръка да те поздравя.Радвам се на такива хора.Всичко най добро ти желая.Може случайно съдбата да ни срещне някой ден,да поговорим и да пийнем.Наздраве.
30
0
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Със или без мораториум в Европа знаят какво представлява българския политик-синоним на продажност ,алчност и лицемерие.
29
1
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До бивш българинНе използвай думата" българин", за да се определяш, та дори и бивш.Понякога се ядосвам,че сънародниците ни са прокудени от тук,но понякога заради такива като вас ,се радвам,че не живеете вече тук.Приели сте другата страна за своя ,успех.Дано да сте се устроили наистина.А дали сме бедни -откъм финансови средства не е ок всичко,на не ни е живота като вашия изцяло на кредит.Богатството има и други измерения.
28
1
 
1
 
! Отговори
DDT преди 10 години
До НиколовТъй като в голяма част от времето си говоря истината, която по дефиниция винаги е добро- върша доста добри неща и то не само за един, а за множеството. А ти пожелах успех в нещата, които твърдиш че знаеш и владееш. Нима нямаш нужда от това, тъй като явно смяташ, че чрез знанието си някъде вършиш добро?
27
0
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Ама...иначе Метин Казак си е...волжски българин и държи за Депесето.Значъи си е...чист ***;като седерсчето Данчо Ментата.
26
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Гошо...***,на истина си ***,ако коментираш за протурски интереси,целия свят разбра ,че страни извън ЕС нямат право да купуват земя в страни в ЕС,но само гошо *** и *** не разбира,и все коментира за турските интереси.
25
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Метин...Казак;този е...българин,защото прадядо му е бил волжски...казак.Сега...държи за депесето и да си...изуваме гащите пред Еууропата за...земята;значи е...***,като Данчо Ментата и защитава протурски...интереси.
24
1
 
4
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
edinstvenata dyrjava Bulgaria koiato prashta turci v evroparlamenta
23
0
 
2
 
! Отговори
Николов преди 10 години
До DDTБлагодаря за пожеланието.Пак не разбра обаче що за човек съм.Не е и важно всъщност.Аз ти пожелах Успех защото явно си човек който иска да постигне много неща.Искам да те попитам обаче тази седмица направи ли добро за някой?
22
4
 
9
 
! Отговори
истината преди 10 години
Истината е такава-с продажбата на земята ни,ние веднага ставаме зависими и напълно под контрола на про-турски настроения и интереси.Европейците ще ни използват за разменна монета с Ердоган.Турците ще изкупуват земята ни-а ЕС ще ги задържи още малко с кандидатството им в Европа.Защо мислите ДПС толкова ревът???? Ако поне малко достойнство ни е останало-няма да позволим продажба?!?!?! Ердоган обяви пред цял свят че Косово е Турция!!!! Мислители че амбициите му свършват в Косово???? Бъдете БЪЛГАРИ
21
4
 
7
 
! Отговори
чико преди 10 години
Не мога да разбера как може да има българин който е против мораториума за забрана за продажбата на чужденци.Трябва да си защитаваме всяка педя земя от родината си за която са водени толкова войни. Дори с риск да напуснем ЕС. То и без това няма да е вечен.Но запада няма да допусне външните граници на съюза пак да са близо до тях. Нали затова ни приеха толкова лесно.Ако не бяхме член на ЕС нито един бежанец щеше да има в България.Защото имахме охраняема граница. Ай мине някой ай е гътнат.
20
1
 
2
 
! Отговори
DDT преди 10 години
До НиколовЕх какъв прагматизъм и гениална простота (в най-позитивен смисъл) струят от твоите думи. Истинска еманация на древногръцката философска мисъл :Опознай себе си. Желая ти успехи в твоя малък град!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали питахте кой, кой , кой ...за Пеевски?Това е ангелче!Кой продаде България и я продава отново на турците!Питайте, мижетурки, царя и кунева!Не е ли симптоматично, че точно ДПС гласува против мораториума!?Не е ли симптоматично, че се обявява това решение за неконституционно?Конституционно ли е да нямат хората работа? Конституционно ли е половината българи да живеят на прага на бедността?Конституционно ли е Боевски да е на свобода?
18
3
 
7
 
! Отговори
Бонго преди 10 години
Тоя на снимката е от извънконституционна партия, което означава че може да приказва и да дава мнения само на село с овците и кравите.
17
1
 
7
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До софиянецБраво!!!
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не зная какви са международните ви ангажименти, но народа земята си не дава. Направете референдум и ще видите че е така. Централите затворихте и обещавахте че тока няма да поскъпва , сега земята ни искате да дарите даром на чужденците , но си кажете имената, на тези които подписвате де, за да ви споменават поколенията и по точно майките ви.
15
8
 
2
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Смях ! После се чудете защо сме на тоя хал, гласувайте пак за Сидеров и за неговите мъдри решения. Глупоста и невежесвото тук не са оправдание, писна ми България да е на дъното заради хора които в 21и век са против свободната търговия, стискайте си земите, нека се обезлюдяват селата и след 20 години и да искате няма да можете да ги продадете на европейски гражданин, затова ще ги дадете на *** на безценица, защото това е ограничения пазар!
14
3
 
1
 
! Отговори
DDT преди 10 години
До НиколовГоре-долу правилна самооценка. С един бемол- за писането- пропуснал си два пълни члена и малко е сбъркана конструкцията не едното изречение. Отдавам го на бързото писане. Случва се- пропускат се понякога...