Държавата вече изхарчила за бежанците 258 млн. лв.

Найденов даде списък на Агенцията за бежанците с възможни сгради за настаняване
Обновена: 12 ное 2013 07:29 | 11 ное 2013 20:20, Веселина Йорданова
246
Държавата вече изхарчила за бежанците 258 млн. лв.
Ангел Найденов. Снимка: архив, БТА

Досега направените разходи за влизащите в страната ни бежанци възлизат на 258 млн.лв., заяви на пресконференция в Перник военният министър Ангел Найденов.

Около 6 млн.лв. ще струва изграждане на инженерно-техническо съоръжение на южната ни граница, каза още Найденов, цитиран от БТА. Един милион лева струва прокарването на пътища и още 5 млн. лв. е стойността на самото съоръжение. Средствата ще постъпят от европейски фондове целево или от държавния бюджет.

По думите му досега от Европейския съюз са предоставени 6 млн.евро и техническа помощ. Това е много малка част от необходимия ни ресурс, който е стотици милиони, призна военният министър.

Още по темата

Списък със сгради в 26 освободени от Министерството на отбраната райони, в които евентуално да бъдат настанени бежанци, е предоставен на Държавната агенция за бежанците. Постройките са бивши казарми, бази за мобилизация, учебни школи.

Според министъра в поне 150 сгради могат да бъдат настанени бежанци. Министерството на отбраната обаче няма отношение по въпроса къде да се правят ремонти и кои сгради да се ползват за настаняване. Този въпрос изцяло се решава от Държавната агенция за бежанците, посочи Найденов.

Над 9 000 са вече бежанците на наша територия, каза военният министър. Около 40 процента от тях са от страни, в които не се водят военни действия. Голяма част от хората нямат документи и трудно може да се установи произходът им, заяви Найденов. По думите му потокът няма да секне в скоро време.

Без да се игнорира драмата на хората, наличието на бежанци е голямо предизвикателство за институциите, изпитание и заплаха за сигурността, каза още министърът.

Затова и европейските комисари настоявали за приоритетно ратифициране на споразумението между Европейския съюз и Турция за реадмисия, което ще позволи да бъдат връщани обратно нелегално влезлите имигранти.

Ангел Найденов призова да се работи за интеграция на бежанците.

Той увери, че се затягат мерките за защита на южната ни граница. Изпращането там на над 1100 полицаи цели да насочи потока към ГКПП-та и там да се преценява кой от какъв достъп има нужда и може ли да бъде допуснат на територията на страната. Военният министър увери, че морската ни граница се охранява добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: бежанциАнгел Найденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
10
 
! Отговори
ЖороПърви преди 10 години
Хуманност да, но до тавана на нашите икономически възможности и при гаранции за националната сигурност
166
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунето ни мисли за бълъци. Типично за крадливата им партия..не вярвам и 58 милиона да сте похарчи ли за тях, а че 200 милиона сте откраднали това всички го знаем..Оставка бе ***!
165
0
 
32
 
! Отговори
Еми Грант преди 10 години
Тези 258 милиона,дето сме ги дали за емигрантите,ако ги бяхме използвали за ограда на границата,щяхме да имаме поне три метров зид с бойни кули през 500 метра и нямаше да имаме проблеми с каквито и да било емигранти.Няма ли разумни хора в тази загубена държава?
164
0
 
3
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Do UPRAVLYAVASHTITE drujte bejancite po izkuso no za oniya im raboti instrumentite za razmnojavane zashtoto shte ostavyat i potomci.
163
0
 
28
 
! Отговори
БГ преди 10 години
АМА КОГА УСПЯХТЕ ДА ГИ ОТКРАДНЕТЕ?АКО НЕ БЯХА БЕЖАНЦИТЕ С КОГО ЩЯХТЕ ДА СЕ ОПРАВДАВАТЕ, НИТО АПАРТАМЕНТИ ИМ ПОСТРОИХТЕ,НИТО НА ПЕНСИОНЕРИ ДАДОХТЕ,НИТО ЗА БОЛНИЦИТЕ ОТПУСНАХТЕ "МНОГОТО" 30 МЛН.МАХАЙТЕ СЕ С ДОБРО......
162
0
 
9
 
! Отговори
Мазохиста преди 10 години
Вчера се разпрах !Усещането беше невероятно.После пеках дреболийки до зори
161
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не им печатате паспорти и да ги пускате на запад, Те ги разбутаха да бягат насам, Те да си им сърбат попарата, да заминават в Румъния от там в Унгария и така до Франция и Германия, нали Те най-много искаха да арабска демокрация...поне в началото де, докато не изтропа Путин, а и те самите се усетиха!
160
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заглавието трябва да е, политиците вече откраднаха 258 мил. от парите за бежанците
159
0
 
38
 
! Отговори
viki преди 10 години
Плащай народе ,плащай! Плащай от продънения си джоб . Седи си в къщи и гледай как те яхват тези управляващи.*** пред пилоните на НДК и защити тези управляващи . Защитавай ги за това ,че децата ни бягат в чужбина . За това ,че ни товарят с нови заеми. За това ,че ни подхвърлят няколко гроша увеличение на пенсии докато те крадат на воля. Да наистина право е казал един Велик Българин -"Не народ а сме ***"
158
0
 
12
 
! Отговори
laura преди 10 години
te za nas ne har4at tolkova ot kolkot za tezi pomiqri
157
0
 
40
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Охоооо.....тия нещастници опънаха вече четвърт милиард....даже малко отгоре...и то няма за 3-4 месеца....ами сега зимата като дойде?! Леле мале....то не му се види края....нищо оная плюнка на конци олигарски ще дръпне още някой милиард борч и сме готови. Така е....те са я подкарали в парламента на принципа: 'След нас и потоп'. Накупили са си гнидите имоти в чужбина, парите са в швейцарските банки....а глупаците да бухат тука и да плащат нечий бохемски живот. Ужас некакъв....некакъв ад се задава!
156
0
 
7
 
! Отговори
Нова Тракия преди 10 години
Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция", е обявил Премянов по време на обявяване на идеята.В конференцията освен родните социалисти участват и евродепутатите Маруся Любчева, Евгени Кирилов, Антония Първанова и Илиана Йотова. Значението й и официалният й характер бяха запечатани чрез посланиците на България в ЕС Димитър Цанчев, в НАТО Иван Найденов и в Кралство Белгия Веселин Вълканов, чрез екскандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин.
155
0
 
8
 
! Отговори
Нова Тракия преди 10 години
На 8 ноември, в столицата на Европейския съюз - Брюксел, на конференция Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион Тракия", най-официално от Делегацията на българските социалисти към европейския парламент са поискали премахване на границите в нашата географска област Тракия, чрез създаване на нов административен район в ЕС. Според скандалните патриоти от БСП и Съюза на тракийските дружества това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС.
154
0
 
10
 
! Отговори
Нова Тракия преди 10 години
Бившият лидер в БСП по времето на Жан Виденов Красимир Премянов и настоящ шеф на Тракийските дружества в България, с посредничеството на евродепутати от БСП открито работи да отдели Тракия от България и да я превърне в придатък на някаква нова географска област, съставена с части от Турция.
153
1
 
27
 
! Отговори
сопол преди 10 години
значи, аз като няма лична карта в мен и ме прибирате в управлението и то в собствената ми държава, а тия зомбита ми се разхождат без документи като принцеси и ще ми приказвате за равни права и толерантност, и расизъм. ще пробвам и аз така в САЩ, да видим как ще се разхождам там. пълни *** сте
152
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако фактурите ги пуща Масларова , може и един милиард да похарчат крадливите ***. 250 милиона за 5хил. бежанци се пада по 50 000 на човек. да бяхте им купили по един апартамент? на семейство от 5 човека - 250 000. Представете си колко пари са откраднали до тук,
151
0
 
13
 
! Отговори
chuden_chudenov преди 10 години
по 26 000 на човек е множко и се е изсилил министърът, но освен храна, дрехи, памперси лекарства, правим сгради , транспортираме ги, персонал се грижи за тях, пазим си границата (последното на шега) преводачи, адвокати, въобще намерихме работа за целия български народ да обгрижва както се разбра не бежанците от войната в Сирия, а бежанците от демокрацията в Авганистан и арабската пролет . Лошото е , че те явно не знаят , че и в БГ също е демокрация и са недоволни като видят .
150
0
 
10
 
! Отговори
сопол преди 10 години
що лъжеш бе, държава отдавна няма. ВИЕ сте частна фирма. по турско не е имало такива изедници като вази.все едно да съм сутенъор на собствената си майка, така управлявате собствената си държава
149
1
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Да напрвим *** в парламента бежанци преди да ни превърнат нас в такива.Кдрадци!
148
4
 
19
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Волен казва "Марш от България на тази *** и затваряне на границите за пришълците !" , а вие казвате "Волен е луд" ........ и дете би разбрало кой е лудия и психично болния ....