Държавата вече изхарчила за бежанците 258 млн. лв.

Найденов даде списък на Агенцията за бежанците с възможни сгради за настаняване
Обновена: 12 ное 2013 07:29 | 11 ное 2013 20:20, Веселина Йорданова
246
Държавата вече изхарчила за бежанците 258 млн. лв.
Ангел Найденов. Снимка: архив, БТА

Досега направените разходи за влизащите в страната ни бежанци възлизат на 258 млн.лв., заяви на пресконференция в Перник военният министър Ангел Найденов.

Около 6 млн.лв. ще струва изграждане на инженерно-техническо съоръжение на южната ни граница, каза още Найденов, цитиран от БТА. Един милион лева струва прокарването на пътища и още 5 млн. лв. е стойността на самото съоръжение. Средствата ще постъпят от европейски фондове целево или от държавния бюджет.

По думите му досега от Европейския съюз са предоставени 6 млн.евро и техническа помощ. Това е много малка част от необходимия ни ресурс, който е стотици милиони, призна военният министър.

Още по темата

Списък със сгради в 26 освободени от Министерството на отбраната райони, в които евентуално да бъдат настанени бежанци, е предоставен на Държавната агенция за бежанците. Постройките са бивши казарми, бази за мобилизация, учебни школи.

Според министъра в поне 150 сгради могат да бъдат настанени бежанци. Министерството на отбраната обаче няма отношение по въпроса къде да се правят ремонти и кои сгради да се ползват за настаняване. Този въпрос изцяло се решава от Държавната агенция за бежанците, посочи Найденов.

Над 9 000 са вече бежанците на наша територия, каза военният министър. Около 40 процента от тях са от страни, в които не се водят военни действия. Голяма част от хората нямат документи и трудно може да се установи произходът им, заяви Найденов. По думите му потокът няма да секне в скоро време.

Без да се игнорира драмата на хората, наличието на бежанци е голямо предизвикателство за институциите, изпитание и заплаха за сигурността, каза още министърът.

Затова и европейските комисари настоявали за приоритетно ратифициране на споразумението между Европейския съюз и Турция за реадмисия, което ще позволи да бъдат връщани обратно нелегално влезлите имигранти.

Ангел Найденов призова да се работи за интеграция на бежанците.

Той увери, че се затягат мерките за защита на южната ни граница. Изпращането там на над 1100 полицаи цели да насочи потока към ГКПП-та и там да се преценява кой от какъв достъп има нужда и може ли да бъде допуснат на територията на страната. Военният министър увери, че морската ни граница се охранява добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: бежанциАнгел Найденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
16
 
! Отговори
DULO преди 10 години
Другарите мандраджии крадат и окото им не мига... малиец и алжирец бежанци от Сирия ... ОСТАВКА...
146
0
 
22
 
! Отговори
ЙЙЙ преди 10 години
тези милионите ги нямат за нищо,къде пък изхарчихте 258 милиона за 10000 човека.ТЕзи са егати наглите хора. НИКАКВО ДАНЪЦИ,ОСИГУРОВКИ НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА НИТО ЕДИН ЧОВЕК.ТЕЗИ КРАДАТ И ОКОТО НЕ ИМ МИГА
145
9
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
До SKYBETMladite stradame ot tova che v nasheto pokolenie masata sa tolkova dolno prosti kato tebe. Horata kato tebe deto ne uvajavat pensioneri i nishto i glasuvat za Boikovci samo zahstoto e *** koito govori na vashiq ezik.
144
1
 
38
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
Абе аз ли съм луд или немога да смятам. Това е по 28000лв на един бежанец, или издръжката на един пенсионер за 100 месеца или 8 години.МРЪСНИ КРАДЛИВИ ***. В ХОТЕЛ ХИЛТЪН ДА ГИ НАСТАНИТЕ И НА ОЛОКОСВЕТСКО ДА ГИ ЗАВЕДЕТЕ НЯМА КАК ДА ИЗХАРЧИТЕ ЗА 9хил човека 250 милиона. РЕВИЗИЯ, ОДИТ, ОСТАВКА
143
0
 
28
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
Ало, червените ***, спрете се малко де, ДАНС има бюджет от 112 млн. лв. за 2014, тия за няма и 6 месеца изхарчиха близо 260 млн. лв. за бежанци. Това е 0,3% от планирания БВП за 2014, не ви ли е срам малко? Ами ако станат двойно повече бежанци - сигурно и министерство за бежанците ще направите. Ми има армия, има полиция, вместо да си бъркат в носовете - да ходят по южната граница да пазят, за какво ги храним? После що нямало за пенсии, за вдигане на МРЗ, за инфраструктура и т.н...
142
1
 
4
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
DO 167 SOFIANEC PRAV SI , NO DNESHNITE BULGARI NIMAME NISHTO OBSHTO SYS SLAVNITE NI DEDI , DNESHNITE BULGARI VMESTO DA VOYVAME VECHE NESHTATA SA NA PRAGA NA VOINA , NIE SI SEDIM VKYSHTI PRED TEL, KOMP, I SI PIEME RAKIATA
141
1
 
15
 
! Отговори
dok преди 10 години
ЕЕЕиии сами ще се разорим тея не осещат ли че ще загинем като народ вееее.. Няма такова Предателство никъде !!!!
140
2
 
11
 
! Отговори
Георги преди 10 години
До СофиянецДа ти си един най-обикновен нацист. Надали има ***, който да повярва, че са похарчени толкова пари за тези хора. Тези пари са окрадени и това е ясно - пуснаха бежанците в България просто защото са първо достатъчно некадърни да ги спрат по границите и след това ги оставиха в България, понеже видяха, че от това може да се краде пари като се изписват средства за лекарства, дрехи и тем подобни. Срам ме е, че съм българин.
139
4
 
11
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Тупунгери, хем плюете Волен, хем само той иска да се затоври границата и да се изгонят нелегалните имигранти...Всички други партии са за още бежанци и отворени граници.С какво да ви бият по главите, много сте зле, зомбирани алкохолици...
138
0
 
7
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
28 HILIADI LEVA NA CHOVEK ZA NIAKOLKO MESECA , A NBG PENSIONER 50 LV ZA CIALA GODINA PAK GLASUVAITE ZA BSP PENSII ZARADI VAS MLADITE STRADAME
137
1
 
5
 
! Отговори
днес манипулаторите преди 10 години
Христо Бисеров е напуснал страната, съобщи БНР, позовавайки се на свой източник. Информацията не е потвърдена официално засега.Междувременно казусът покрай Христо Бисеров се разчу и в световните медии. България разследва политик за пране на пари, съобщи Ройтерс.Български прокурори в четвъртък започнаха разследване за възможни данъчни измами и пране на пари от страна на висш политик, който внезапно приключи политическата си кариера миналата седмица, напускайки партийни и държавни постове, пише световната медия.Разследването представлява ново главоболие за ръководеното от социалисти
136
1
 
3
 
! Отговори
Knight of Swords преди 10 години
До РеволюционерАз подозирам същото, приятелю, питах поддръжниците му, интересно ми е каква е тяхната представа за нещата ;)
135
1
 
5
 
! Отговори
Голям смях преди 10 години
До tt2"""това правителство си го натресохте сами с апатията си - 3 милиона негласували"""Я се спри малко бе ***.При последното преброяване сме 7 240 000.От тях 1 700 000 са лица под 18 години(нямат право на глас).ГЕРБ в избирателните списъци ни изкараха 6 960 000 гласоподаватели.Кой,кога,как и къде да гласува??????????????????
134
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Стар ХъшБългарските бежанци си бачкат и се издържат сами, така че никой нищо не е похарчил за тях. Ако тези, които идват сега в България бяха като българските бежанци на Запад, нямаше да има абсолютно никакъв проблем, но пристигащите са свикнали да живеят като първобитни ножари и да се кланят по 5 пъти на ден, без да са чели някога корана, защото не могат да четат, затова и се кланят, без да им е ясно защо, а само колкото да не ги пребият другите като тях.
133
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ислямистите никакви документи и статут, а кръгом марш в Турция! Послушайте народа си, не ни превръщайте в убийци , да ви бесиме по дърветата!
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до стар мъжНесгоден си като лев опиняк на десен крак!Тия страни не искат ***, българите не са им били проблем. Ние останалите тук също не искаме ***...
131
7
 
8
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
До Knight of SwordsНали знаеш от къде идват парите на Атака и защо Волен Сидеров е мулти милионер? Едно, че винаги гледа да крепи всяка партия, която е на власт, за да взема комисионна, второ, че умее да лъже хората и да се прави на националист, трето, че тази партия се финансира от Русия. Имат си спонсор от там.
130
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сионистите не успаха да ни заличат с глад и мизерия затова ни пускат ислямистите да ни превземат,а те имат големи кучила.Всички бивши и настоящи партийки и движения трябвя да се забранят с закон.До един навън
129
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи всяко 4-членно семейство е платило 144 лева за бежанците досега и то като смятам и ***,които всъщност данъци не плащат.До догодина по това време всяко семейство ще е платило поне още 3-4 пъти по толкова т.е. общо към 700-800 лева.Честито на печелившите!Ще ги настаняват в сгради на военните,които вече не се използват.Ако искат и за войници да ги обучават.На виновниците за това им пожелавам дъщерите им да се оженят за араби-многоженци и да са последна дупка на кавала за мъжете им.
128
1
 
21
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
Нали нямахте пари да увеличите пенсиите на пенсионерите ни които са се осигурявали,откъде измъкнахте тия милиони за ислямистите от африка?Дайте им документи и ги пускайте на запад,не се правете на луди