Държавни фирми не са теглили пари от КТБ

Цонев: След 2 седмици могат да бъдат гласувани промените в НК за банките
Обновена: 1 юли 2014 16:47 | 1 юли 2014 09:26, Надежда Бочева
82
Държавни фирми не са теглили пари от КТБ
Снимка: архив, БТА

Държавни фирми не са теглили средства от КТБ, заяви Йордан Цонев, председател на парламентарната Комисията по бюджет и финанси, пред БНР.

„На консултациите при президента беше докладвано дали държавните фирми са си теглили средства от КТБ. Управителят и подуправителят на БНБ казаха, че това не е факт”, каза Цонев по повод коментар на Божидар Данев от БСК, който поиска да се изясни кой е теглил парите от банките в деня Х, по чие нареждане и какви са сумите, дали са теглени от текущи сметки или от срочни депозити.

Няма такова теглене, извън лимита от 25% за средствата, които държавните фирми могат да държат в една банка, увери Цонев. Случилото се с банката не е резултат от тегления на държавните фирми, беше категоричен той.

Още по темата
Квесторите и одиторите трябва да установят до няколко дни какво точно се е случило. Вече е започнала проверка за теглене на пари от частни фирми, каза още депутатът.

По повод подготвяните промени в Наказателния кодекс, поискани от БНБ – затвор за всяване на паника за финансови институции, депутатът каза, че само с наказателни мерки паниката не може да бъде овладяна. Необходим е комплекс от мерки, за да бъдат спрени атаките срещу банковата система и това също е било обсъдено на консултациите при президента.

„Ситуацията беше овладяна и вече сме в друг режим на банките”, смята Цонев. Той поясни личното си убеждение, че когато трябва да се действа по отношение на финансовата система, трябва да се мълчи.

Цонев заяви, че липсата на превенция е допуснала атаките, но сега, включително и заради промените в НК, би трябвало ситуацията да е по-спокойна.

Такива мерки имало и в законодателството на САЩ, и в Европа, посочи той.

Според него през последните дни КФН е била на мястото си  и действията й са абсолютно безкомпромисни.

Промените в НК могат да бъдат приети най-рано до две седмици. Юристите трябва да прецизират текстовете, допълни председателят на бюджетната комисия.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: КТБЙордан Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Да ама не... преди 9 години
До Анонимен Няма да има никакви обезщетения за тези които питат, а за другите - взели за си ги много преди да започнат въпроси те ...
46
7
 
13
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
След *** изказвания на психично болната *** мафиотска тиквенска мутра бойко медотиев борисов реших ще на 5 октомври 2014 ще гласувам напук и то против българоубийеците от герб.За да не съберът герберастите мнозинство и да се наакат от яд в гащите
45
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комисията за финансов надзор,би трябвало да обясни на Борисов какво означава да се говори че една държава е фалирала,особено като не е така,само за да прибавиш малко гласове на изборите,а после се прави на ощипана мома.
44
1
 
7
 
! Отговори
ДО 44 преди 9 години
МЕЖДУНАРОДНИТЕ РЕЙТИНГОВИ АГЕНЦИИ И ПОСЛАНИКА НА САЩ Нещо да си чувал за "гнилите ябълки" в българската финансова система ??Една ли ??За теб е важно какво казва Бойко , Станишев или Доган !!Чети финансова информация и не гледай българския политически цирк !!
43
3
 
17
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
Хареса ми как снощи Слави Трифонов постави на мястото психично болната *** бойко медотиев борисов по известен като мутренската мафиотска тиква.Само Слави и сценаристите се осмеляват да казат истината за бойко тиквуна и компания.Другите медии начело със Любо Кулезиц аз и викам Курволизиц лизат гъзът на боко тиквуня и компания
42
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
А Цацаров ще се самосезира ли??? Кой направи глемия панаир с офисите на КТБ??Тук си трябва едно голямо и ИСТИНСКО разследване. А държавата се държи с едната банка (***) като майка, а с другата- КТБ, като мащеха.. А бе , управляващите мислят народа за много *** ..
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ от една година говори за апокалипсиси, кризи и че Държвата е катастрофирала.КОЙ, КОЙ, КОЙ ?
40
3
 
15
 
! Отговори
$$$ ГЕРБСП $$$ преди 9 години
Хрониката на една предизвестена ГЕРБерска патология:Вл.Горанов,2013.04.13: ''За новия мандат ще ни трябват около 5 млрд. лева заеми''Фенки на ГЕРБ 2013,2014: ''Защо Орешарски тегли заеми,ФОСТАВКА,Кой Кой,ние ли ще плащаме?''Бойко Борисов, 2014.06.27: "Нужно е парламентът да работи този един месец, за да се свършат всички законодателни неща, включително да се емитира нов дълг, и то от поне 5-6 милиарда"
39
5
 
9
 
! Отговори
gost55 преди 9 години
Внимание бостанското плашило баба цецка ццачева е платила хилидарки пари от нашите дънъци на герберските безмозъщни тролчета за да защитават и гъзолизат *** на психиично болната *** бойко медотиев борисов тиквеника и малоумната им партия българоубийеците от герб.Не обръщайте внимание на герберастите тролчета те са също безмозъщни като своя вожд боко тиквуна.Не напразно са казали краставите магарета се надушват отдалеч.Та такива са герберастите крастави като своя вож тиквуня
38
10
 
3
 
! Отговори
Ало Моника преди 9 години
Ти и от Брюксел, продължаващ да даваш ОПОРНИ ТОЧКИ НА ТРОЛЧЕТАТА.Тази активност е характерна на напълно незадоволена жена!Серж, намери някои да оправя госпожата, че съвсем е побесняла!!!
37
5
 
9
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
Психично болната *** мафиотска мутренска тиква бойко медотиев борисов е на всичко готов за да не се върне в управлението на България и да окраде държавата в полза на облогодетстваните герберасти от управлението на герб
36
2
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
В дневник има един много любопитен анализ - озаглавен е "Разместване на шезлонгите на палубата на Титаник, или "Пеевски" forever"
35
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На ББ трябва да му се вземе микрофона. Плещи само тъпотии и борави много свободно с цифрите. И той има вина за създалата се ситуация с непрекъснатите приказки за апокалипсис, съществуващ само в неговата глава.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какво очаквате от банкова система с най-високи лихви в света, които не се знае как се определят, променят се всеки ден, лоши кредити 20% и т.н. Има ли смисъл да говорим и какво е БНБ изобщо...
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ сам си го натресе! За 3.5 г. управление стопи фискалния резерв с 4 млд.лв. и увеличи дълга с още 4 млд. Сега се готви да управлява, а не може да разчите на резерва. Необходим му е виновник за да оправдае искането си за заем от 5 млд.лв. ББ може да разпределя пари, но не може да прави пари, освен на принципа - "Ти ли ще ми дадеш, или сам да си взема?"
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ още септември предричаше катастрофа на държавата за половин година, като дори определи началото на март 2014 за срив на борда. Започна усилено да работи за постигането на своите предсказания. Включи министрите си от детската градина, като един от тях предричаше рецесия в Q4 на 2013. Не се случи нито рецесия, нито борда, нито държавата е фалирала! Фалирало е междуушното пространство на тиквата и е започнала мутация към кратуна! Сега можеш да ме наречеш червен, син, жълт, ръбист или цензурист, но с това ББ няма да стане по-умен нито последователите му ще прогледнат.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Цацаров спи и се прави на ни чул, ни видял. Стига сте ни правили на ***. ГОВНЬОТО СЕ ПОДВИЗАВА ИЗ ВСИЧКИ СЛУГИНСКИ ТЕЛЕВИЗИИ И СЕ ОБЯСНЯВА КАК ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯ КОЙТО МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ. Орешарски итройната да подават оставка и да се махат. Тоя банкянски *** направо кърти мивки с простотията и наглостта си.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие наивно и елементарно, (като вашия лидер) не си давате сметка за какво всъщност става въпрос в тази държава. ГЕРБ не е партия, това е мафиотско-контрабандна, крадлива сбирщина. В Б-я няма партии, а мафиотски кланове и техни проявления. Това важи за абсолютно всички партии, вие си мислите, че избирате? Не избирате, само гласувате, последните седмици доказват всичко казано до тук
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов е опасен за държавата! Следих изявленията му внимателно и мога да кажа че грозния му популизъм застрашава банковата система. Това псевдо ченге не трябва да се докосва до държавното управление. Добре ще е прокуратурата да се заеме с Борисов. Ако не са чули безумните му изказвания ще им ги посоча. Изпитавам дълбоко отвращение от Б. Борисов и Ц. Цветанов. Нищо лично. Просто, тия неграмотници трябва да се разкарат от политиката.
28
2
 
17
 
! Отговори
е преди 9 години
Много важно, дали са или не са теглили. Просто ДПС реши, че трябва да покаже колко са силни, и както каза Стоян Асександров "предварително са сготвили банката".