Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС!

Буруджиева: Няма разрив между БСП и кабинета
Обновена: 17 юли 2014 16:09 | 17 юли 2014 16:09, Камелия Цветанова
134
Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС!
Татяна Буруджиева. Снимка: Булфото, архив

Нелепо е да се говори, че на България може да бъде даден постът външен министър на Европейския съюз, смята депутатът от Коалиция за България и политолог Татяна Буруджиева, след като вчера премиерът Пламен Орешарски обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика и сигурността.

Още по темата
По повод номинацията на Кристалина Георгиева за поста Буруджиева каза, че това не е номинация на БСП, а на ГЕРБ.

Не бих казала, че това е номинацията на премиера, посочи още тя, цитирана от БТА.

По думите й това, което е казал министър-председателят Пламен Орешарски, че би застанал зад подобна номинация, е нормално.

Според нея би трябвало един български премиер да застане зад всеки българин.

Няма как да станат всички тези неща, които се говореха за Кристалина Георгиева, най-малкото поради факта, че в Европейската комисия нещата много силно зависят от квоти, разпределения и прочие. Всички тези приказки, които се изговориха за външен министър, са лишени от абсолютно всякакво основание, коментира политологът. Според нея е много лошо, когато се "пускат фитилите" на една цяла нация.

Нали всички разбираме, че външен министър на ЕК е вторият пост след председател на Комисията, нелепо е въобще да говорим, че това би могло да бъде дадено на България, при положение че имаме на толкова висок пост друг българин като председател на ПЕС, каза Татяна Буруджиева.

В отговор на въпрос тя отрече да има разрив между правителството и мандатоносителя БСП. Според Буруджиева ще бъде доста екзотично, ако правителството не си подаде оставката в рамките на договорените срокове.

Депутатът Борислав Гуцанов окачестви отношенията на правителството и БСП като нормални с оглед на това, което предстои, и на това, че остават броени дни до края на този кабинет. По думите му това са "едни отношения, на които им остава още кратко време".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Като гледам какафонията и неразбориите в БСП направо мед ми капе на душата. ДПС им го наби карат се за председателя, Орешарски им го наби като прадложи Кристалина Георгиева за Бг комисар. *** полудяха. А относно дали ще дадат поста външен министър К. Георгиева лично Юнкер го е предложил така че злобейте *** вие никога няма да имате такива кадри. А Буруджиева след скандала с Кирил Добрев най добре е да я скрият да несе показва повече в медиите.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За заблудените: Кристалина Георгиева нито веднаж и по никакъв повод не е атакувана от комунистите и доганджиите. Те не говорят, че е неподходяща, а че техен човек е по-добрия вариант и така заблуждават наивниците, които се хвърлят да я защитават и превъзнасят.
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталинка ще се впише идеално в група с бившия маоист Барозу.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталинка е нечистоплътна кариеристка.
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, как бе, геберастите вече бяха обявили Сталинка за външен министър на ЕС - и лично Буда Банкянски. Как може тия там Бърозу, Мърозу, Юнкер, Мункер за не я изберат, а ?
71
2
 
1
 
! Отговори
Wine2 преди 9 години
To 103. You are not Bulgarian, you are a communist.
70
7
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Вопли на неграмотни герберастки ***.Срещу кого ? Защо ? Не знаят ,но участват в "надплюването". Жалко за България.Тикате я към гибел.
69
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталинка няма как да стане външен министър на ЕС заради сталинисткото си потекло, но ако за пореден път се прекръсти на *** със сигурност ще стане министър на външните работи на ЕАС (Евро-Азиатския Съюз).
68
2
 
17
 
! Отговори
Буруджиева е нелепа преди 9 години
Нелепа е само Буруджиева, щерката на убиеца на генерал Луков.
67
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталинка- външен министър на ЕС, ХА- ХА- ХА! А защо не и кралица на Англия? Нещастници! Ууууу!
66
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв приятен гейберастки вой, Ода на яростта! Конграчулешън, тикви!
65
1
 
17
 
! Отговори
Чепилов преди 9 години
Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС! Рече КУРоджиева..... Защо мислиш така бе моме.... Защо вашият Съсел не удари едно сериозно рамо за българската слава... Е , как човек да не ви @б@ майката !!!!
64
1
 
2
 
! Отговори
Do 75 преди 9 години
До Ф.С.ВА ти част от кой съюз си?- От евразийския ли?Все едно да кажеш, че някой министър в правителството не е министър на община Бургас, защото е на цяла България.То бива, бива...
63
2
 
5
 
! Отговори
Щампа преди 9 години
Тази краста е не е нито на БКП, нито на ГЕРБ, а е еврейска. Тя представлява убийци като 91, изпълнен с омраза към човешкият вид, Европа и България.
62
1
 
14
 
! Отговори
Доков преди 9 години
Типично изказване на бивш "комунист"-важно е партията,а не народа и държавата!Тези хора не заслужават не само да са "ръководители и държавници", но и да живеят в България!По добре да отидат в Северна Корея и да се радват на Партията -ръководител!
61
1
 
20
 
! Отговори
Евродепутат преди 9 години
Няма такива безродни и безпътни инфантили като Станишев и компания. Последния номер е Орешарски уж подкрепя Кристалина , но Станишев казва , че Външен министър трябва да бъде жена социалист демек Италианката. Това не са хора , а *** , а още по малко Българи. Затова на изборите ще бъдат жестоко наказани.
60
1
 
15
 
! Отговори
Цирк БСП преди 9 години
БСП затъва яко в тинята а другарите са от засмени по засмени и радостни. Вероятно ще се разпаднат на две или три партий-***, които впоследствие ще се разделят на по още две и ще се приключи със 100годишния цирк.
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бурджиева *** завистлива ***, от ефтините фафли
58
3
 
10
 
! Отговори
ebb преди 9 години
ГЕН. ХРИСТО ЛУКОВДнес се навършват 70 г. от показния разстел в София на генерал Христо Николов Луков от комунистически терористи. Водачът на националистическата организация Съюз на българските национални легиони е ликвидиран по решение на БКП.Изготвен е списък на хора, които трябва да бъдат убити, в който влиза и Христо Луков. Заповедта е предадена от секретаря на окръжния комитет на БКП в София Методи Шаторов на ръководителя на терористичните групи в града Славчо Радомирски, който възлага у
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази е типичен червен ***!