ГЕРБ са гузни, извъртяха се на 180 градуса!

От БСП не са изненадани, че хората на Борисов няма да влизат в НС
Обновена: 30 юли 2014 14:21 | 30 юли 2014 10:57, Камелия Цветанова
114
ГЕРБ са гузни, извъртяха се на 180 градуса!
Атанас Мерджанов Снимка: БТА

БСП не се изненада от отказа на ГЕРБ да участва в работата на парламента до разпускането му, въпреки че опозицията настояваше да се приеме окончателно актуализацията на бюджета, както и парламентът да вземе решение, с което да даде право на служебното правителство да подписва споразумения с международни институции и да взима дълг, ако се наложи.

Още по темата
„Обърнаха се на 180 градуса. Това не е изненада за нас, това е показателно за „предвидимата“ политическа сила ГЕРБ и ако българските граждани искат такава сила да води управлението на държавата, нека да си дадат доверието на нея“, заяви председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов.

Според него се правят задкулисни опити да се дадат повече правомощия на служебното правителство.

„ГЕРБ са усетили, че стават участници в един грабеж с подписването на един празен чек на служебното правителство. Очевидно при бабуването на президента с тайното съгласие на ГЕРБ и на ДПС искаха да се разпореждат с държавните финанси, с финансите на данъкоплатците и може би заради гузна съвест днес се извъртяха на 180 градуса“, посочи Мерджанов.

Той смята, че ГЕРБ е влязла в собствения си капан, защото вчера по тяхно предложение беше гласувано извънредно заседание на 4 август заради актуализацията, въпреки че по правилник Народното събрание трябваше да е във ваканция от 1 август и сега трябва да излезе от тази ситуация.

По-рано днес Янаки Стоилов призова обществото да реагира, ако се приеме окончателно актуализацията.

„Това решение крие много рискове и и висока цена“, предупреди той.

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата и на Здравната каса. БСП бяха против

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2014/07/30/gerb-napuska-parlamenta-remontyt-na-biudjeta-otpada.233979
 

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата. БСП бяха против.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1.България през втората половина на 90те пак сбърка във външнополитическата си ориентация. Вместо да се ориентира към Китай и китайския модел на управление капитализъм в комунизъм през 90те бг политици тогава в лицето на Костов, по-късно на Симеон разпродадоха предприятията къде фалирали, къде умишлено фалирани на Запада на безценица и затвърдиха демократичното управление на един народ който не е дорасъл за демокрация. И хората чакаха инвестиции в производствена инфраструктура.
5
14
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
БСП : "ГЕРБ са гузни, извъртяха се на 180 градуса!"КОЙТО НЯМА СОБСТВЕННА ПОЛИТИКА ПЛЮЕ ПО ЧУЖДАТА. ЕЙ ТОВА Е ИСТИНАТА. СТАНИШЕВ КОЛКО ГОДИНИ СЕ ВЪРТЯ НА 180, -180, 360, +- 90 ИЛИ СТО ГРАДУСА ПЪК БСП-ТО БЕШЕ ЗАД НЕГО, А СЕГА ПЛЮЯТ И ОБВИНЯВАТ. ВСЕ ЕДНО КАТО МИКОВ Е ЗАВЗЕЛ ПОСТА НА СТАНИШЕВ СА ДРУГА ПАРТИЯ. ВСЕ СЪЩИТЕ СА СИ. ДА НЕ МИ СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕЩО СЕ Е ПРОМЕНИЛО, ОСОБЕННО, ЧЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ. КАТО МИСЛИТЕ ЗА ПОЛЗАТА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВЕТЕ ПОЛИТИКА, А НЕ САМО ДА ПЛЮЕТЕ.
4
22
 
15
 
! Отговори
Мерджaнов преди 9 години
Много противнa комунистическa мутрa. Типичен нaследник нa убийците от БКП. И лъже, нa всучко отгоре.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOBRE 4E TIKVUNQ SI POKAZA ISTINSKOTO LICE PREDI IZBORITE.DNES REITINGA MU E 00% DOLU GROB VYN OT VLASTTA XAIDUCITE
2
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб в лицето на ББ отново препика доверието на избирателите си.
1
38
 
22
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
смрад болшевишка отхвърлената *** засмърдя;ГЕРБ не е длъжен да ви осигурява кворум бе ***,няма опозиционна партия по света,която да осигурява кворум на управляващите за да си избират техните закони,вие всички ли сте *** от бкп_бсп_дпс_атака или така ви изнася.Целта на всяка опозиционна партия по света невежи(това не е фирма с работодател и работници)е да саботира-свали управляващите и да не им позволи да си избират техните закони,именно затова е опозиция ***,вие сте неспасяем случай затова излезе и тоя лаф няма такава държава.