БСП посреща 123 г. с пейнтбол на Бузлуджа и закон за Космоса

Под историческия връх слово ще държат Станишев и Миков
31 юли 2014 18:57,
74
БСП посреща 123 г. с пейнтбол на Бузлуджа и закон за Космоса
Снимка: архив Булфото

БСП ще отбележи 123 години от основаването на социалистическото движение у нас с турнир по пейнтбол на историческия за комунизма връх Бузлуджа. Вечерта ще завърши под звуците на рап изпълнители.

Още по темата
Турнирът по пейнтбол ще се състои в събота, съобщи БТА. Той е организиран от  Младежкото обединение в БСП. Битката ще е под наслов "Честна игра" и в нея ще се включат млади социалисти и млади депутати от левицата. Всички участници ще получат грамоти, а за първите три отбора ще има награди.

Вечерта за доброто настроение на привържениците на столетницата ще свири младежката група "Gold Rush", ангажирани са диджеи и рап изпълнители.

Междувременно БСП сложи финала на законодателната си дейност в този парламент със закон за Космоса. Проектът за космическата дейност е внесен днес в деловодството на парламента и е качен на страницата на Народното събрание. Негов автор е соцдепутатът Мартин Захариев. В него освен че урежда дейностите по изстрелване, летателната експлоатация, насочването и приземяването на космически обекти, избраникът въвежда и разрешителен режим за изстрелване на кораби и ракети в Космоса.

Както във всеки закон, не са пропуснати и глобите. Захариев предвижда от 10 000 до 100 000 лева глоба за всеки, който изстрелва космически кораб без разрешително. При повторно нарушение глобата скача до 500 000 лева.

Иначе традиционният събор на левицата ще започне на 2 август от 10.00 часа на историческата поляна под върха. Тази година мотото е "Силна БСП - единна левица".

Пред членовете и симпатизантите слово ще изнесат досегашният лидер на БСП Сергей Станишев и новоизбраният - Михаил Миков. Слово се предвижда да произнесе и председателят на партия "Български социалдемократи" Георги Анастасов.

Освен политическите послания е предвидена и развлекателна програма под надслов "Българската левица има таланти", в която ще участват танцови състави и популярни изпълнители, съобщиха от пресцентъра на партията. Ще бъде връчена и традиционната награда за лява публицистика – на журналиста от "Дума" Александър Симов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСПБузлуджа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Леле боже, само картината на 70-80 годишни пенсии дето се тъттрят из гората с въздушни пушки ме разсмива. Но закона за космическите апарати цепи мрака просто. :)))))Представям си катаджия с реактивна раница как *** по шлюза на приземяващ се кораб и вика "Знаеш ли с колко падаше а?"
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е защо мислите на Марс казват червената планета?
47
1
 
6
 
! Отговори
Ракета преди 9 години
Аз не коментирам по принцип, но това вече е безумие.Какъв космически кораб какви глоби. Ние нямаме пари за БАН те правят закон за космически ракети.
46
2
 
10
 
! Отговори
сандо преди 9 години
искат да се натоварят и подкарат чинията на Бузлуджа и легално да отлетят .... иначе тоя закон за космоса е безмислен
45
2
 
8
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Защо пейнтбол?Дайте им истински калашници?
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за трето нарушение колко ще е глобата??? ... понеже имам три кораба...
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да фърчът!Да се махат!!Лървата черна дупка ги засмуче ДАНО!!!
42
3
 
11
 
! Отговори
ДАРДАМАН преди 9 години
ТО СИ Е 4ИСТО ГЕИПАРАД
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарите май са ги нахапали зелените човечета :)))))))
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БКП и закон за лустрацията да бяха приели.Да се самоизгонят от българската политика.И закон за отварянето на досиетата (това, което е останало от тях).
39
1
 
11
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 9 години
Оправихте ми настроението , по добри Зевзеци от Българите едва ли има . Макар и да ни наричат Простаци , Завистници , Бай Ганьoвци и какво ли още не , аз си ви обичам всичките , такива каквито сте .
38
1
 
5
 
! Отговори
vens преди 9 години
Ox, mnogo se smyah!
37
2
 
21
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Закон за космоса - комунисти, качвайте се на чинията и беж към най-далечната галактика! По бай-татово е било хубаво, но е в миналото. Дори и Русия, която много уважавам, намери своя път далеч от комунизма,но и различен от този на САЩ. На какво се надявате още, другари? Да дойде Ким-чен-ир? На България и трябва модерно ляво и този политически труп да го няма, както и недоносчето му АБВ!
36
2
 
15
 
! Отговори
Aquila1488 преди 9 години
"БСП ще отбележи 123 години от основаването на социалистическото движение у нас с турнир по пейнтбол на историческия за комунизма връх Бузлуджа."Да разбираме, че с пейнтбола ще разиграват шумкарски тактики, понеже нали от 5 октомври пак минават в нелегалност. Отсега предупреждавам хората, дръжте мандрите заключени и добре охранявани, ако трябва пуснете зло куче вътре, а полицията да засили присъствието около църквите и в частност тези в центъра на София! Хора бдете!
35
1
 
25
 
! Отговори
Колю Животното преди 9 години
Ей, голям късмет за народа ще е някой да замени патроните с боя с истински такива. За броени минути ще се отървем от най-наглите крадци на прехода!
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо да ти се доплаче от умиление каква грижа проявява Партията за нашата космическа програма.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1Смешници
32
1
 
12
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Хахаха, да видим кой кого ще намаца ! Надявам се боята да е червена ! Партизан за бой се стяга, мята пейнтбол на рамоо...
31
1
 
16
 
! Отговори
Maks преди 9 години
Всичките ни закони са " качествени " , че и закон за космоса предложиха. Некадърни социалисти !
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже опази! Червената шайка е намерила нещо за крадене и в космоса..