ГЕРБ са готови на избори до дупка, смята Мая Манолова

Според социалистката вотът няма да е феърплей
Обновена: 15 авг 2014 12:46 | 15 авг 2014 10:40,
182
ГЕРБ са готови на избори до дупка, смята Мая Манолова
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ са готови на избори до дупка, заподозря бившата червена депутатка Мая Манолова. Според нея това личало от последните изяви на лидера на партията Бойко Борисов. Манолова отново потвърди позицията на БСП, че служебното правителство реставрира управлението на ГЕРБ и ако Борисов не успее да състави самостоятелно правителство след изборите, на власт ще остане кабинетът на Близнашки. Манолова прогнозира и че вотът есента няма да е честен.

„От последните изявления на Бойко Борисов стана ясно, че ГЕРБ по-скоро са готови на избори до дупка, но не и на поддържане на партньорски отношения с друга партия“, каза Манолова пред БНТ. Така тя коментира твърденията на лидера на ГЕРБ, че Реформаторският блок и БСП са присъдружни партии. Ден по-рано пред БНТ Борисов обяви, че няма да прави съюз с Реформаторите и ги посъветва да си партнират с БСП.

Още по темата
Според Манолова предстоящите избори няма да са честни заради прекалената свързаност на служебното правителство с ГЕРБ. „Триото, което се очертава между Плевнелиев, Бойко Борисов и Георги Близнашки, има за цел да подготви избори, които няма да са феърплей“, каза соцдепутатката. Тя цитира и трудове на самия Близнашки от 90-те години, в които той пише,  че една от основните функции на служебното правителство е, че то трябва да е политически неутрално.

Според бившата депутатка фалстартът за подготовка на изборите е бил гафът с назначаването на министър за изборите. Манолова обясни, че така и не е станало ясно защо е нужен министър на изборите. Според нея номинираната за поста Красимира Медарова е от тези, които са виновни за хаоса на предишния вот.

Манолова отново обвини служебния кабинет, че вкарва ГЕРБ във властта без избори и това няма как да стане без съгласието на самия Борисов. Ден по-рано лидерът на ГЕРБ категорично отрече това.

„Бездарна и неубедителна сценка е отричането от страна на ГЕРБ за инвазията на техни кадри във властта“, каза Манолова. Тя допълни, че това „няма как да се случи без гуруто на ГЕРБ, без шефа на партията, защото това са негови кадри“.  „Виждаме как ГЕРБ влиза във властта през задния вход. Виждаме как служебното правителство връща служебно ГЕРБ на власт. ГЕРБ управлява чрез Близнашки и Плевнелиев от името на служебното правителство“, каза още Манолова.

„Всичко, което казвате, замърсява ефира“, репликира я бившата депутатка от ГЕРБ Десислава Атанасова, която се включи по телефона, провокирана от думите на Манолова. Според Атанасова е логично да се правят смени в администрацията, защото в нея има хора без достъп до класифицирана информация и такива без диплома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
10
 
7
 
! Отговори
джо преди 9 години
Мая е права, започна се вече. Пак ще тръгне на Боко контрабандата, а генерал Ваньо ще набира ЕГН-та по джиесема.... Трябва да спрем да се надяваме на Господ или Сретен и сами да направим нещо. Времето за протест е сега, не след изборите! Долу ГРОБ!
103
4
 
7
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Мноо си ***, Васе..Какво хванаха, даже не успяха да го осъдят, сами си признаха, че няма как да стане тия бюлетини да стигнат до урните. Това вашият, комунистическият съд го каза и вашите прокурори.Ама много си ***, казах ли ти ? Те на такива като теб се надяват да са повече и БСП и Бареков и Атака.
102
5
 
3
 
! Отговори
наган преди 9 години
Егати подлия комунист е Близашки, при първа възможност се нагъзи на Бойко и с Плевела се хилеха като шантонерки. Уволнява и назначава когото му наредят, *** и ренегат страшен!
101
4
 
7
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 9 години
МОЖЕ ДА НЕ СМЕ НА ВЛАСТ....НО, ПАК ЩЕ РАЗДАВАМЕ КАРТИТЕ В ПОЛИТИКАТА!В ПОЛИТИКАТА Е КАТО В БРИДЖА:/....картите се раздават и анонсират от ЛОРДОВЕТЕ------СЛУГИТЕ САМО РАЗИГРАВАТ/Вземете поука от Доган!ЗАТОВА ДПС , ЩЕ БЪДЕ ВТОРАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА!
100
11
 
4
 
! Отговори
васко преди 9 години
До Анонимен119Какво грухтиш бе, глиган, в Костинброд баш си ви хванаха с бюлетините. И сега са намислили нещо Цоко и Боко, мошеници.
99
6
 
3
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
Кариериста Близашки другари няма, само временни познати. Обещали са му място в Конституционния съд на тоя ***, и през трупове ще гази за да се намести там. Никакво уважение не заслужава, еничарин долен.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
darta pirostia ....
97
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
***!
96
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще си платиш за Костинбродския преврат рано или късно. *** дами от остров Лезбос те чакат в сливенския.
95
5
 
0
 
! Отговори
Колев преди 9 години
Добре се представи Мая, отново. А онова змийче Деси Ми-нета да не се обажда, че само се излага.
94
8
 
2
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
До долу БСПЯ да видим кой подслушва добрия и умен Боко! Записа с Танов е от подслушване на шефа на митниците, разпоредено от Цецко! Още не знаят кой го изнесе...Записа с Кокинов го прави Миро Мършата, бивш съучастник на мутрата. Кой ви е виновен пак, че сте ***?
93
0
 
7
 
! Отговори
Успокой се Мая... преди 9 години
...изобщо не става въпрос ,за твоите дупки.......
92
1
 
3
 
! Отговори
KOSTINBRODSKA PICHKA преди 9 години
MAICHE BIH TE OTPORIL VUPREKI CHE SI ***
91
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До коя дупка бе, Майче?
90
0
 
0
 
! Отговори
bon преди 9 години
hm, stom v bnb ste pechatat buletinite, ste stane na izborite aktion kato s *** ?!
89
0
 
3
 
! Отговори
4epa преди 9 години
Maia misli da li 4e ima koi da i napalni DUPKATA
88
5
 
2
 
! Отговори
до101 преди 9 години
хахаха Боце и програма!!!!!! Малииии,научно-фантастика!! На Боце не бих дал и една дребна фирма да управлява....ще е затрие........ти очакваш програма и държава да управлява..........хахахах
87
5
 
3
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Дори очаквам сега Боко да ходи да лови шарани на оня гьол в Белене - все пак той си е клоун и трябва да си изиграе ролята докрай . Докато чака шарана да клъвне, ще сее и копае картофи, ще пасе и дои овце и т. н. Дори и 'бившата' му възлюбена ще дари всичките си 'змийски' пари за благото на народа /им/. Точка !Боко също наливаше пари на Доганчо , заедно със Сергейчо и 'царя', обаче Костов е виновен ...А, бе, ха наздраве !
86
6
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
А наш' Боко преди време обясняваше на Меркел да намали заплатите, за да избегнели германците световната финансова и икономическа криза .Какво разбира Боко от финанси ? - питам аз.То пък какво и разбира от футбол ?Винаги ми се е искало Боко да го видя в мач на финала от Шампионската лига . Но , ако сега отиде на 19 - ти в Букурещ и излезе на терена, то Лудогорец сигурно ще загуби катастрофално . Иначе Лудогорец няма да загуби мача в Букурещ - поне според мен . Мачът е Х2 .В общи линии това е 'политиката' в БГ - опростачване, футбол, чалга, черни и руси златки , боковци , трактори, сумисти
85
3
 
2
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Очевидно е, че е в сила РанЪт !? Опростачването на нацията продължава с пълна сила . Вместо да видим предизборни програми , както в Германия, например, ние гледаме ловене на шарани, а преди време гледахме ритане на футболна топка.Преди време гледахме 'къртицата' с манекенката на Маргините от СИК , а сега гледаме черната златка как си прави пиар от помятането на бебето си.В Германия Меркел и политическите й опоненти цели 3 месеца водиха преговори , докато съставят коалиция и впоследствие вдигнаха минималното почасово заплащане от около 5 евро на час на около 8 евро на час. А наш' Боко преди