Борисов с план Б: Предлагам кабинет и който иска, да подкрепя

"Реформаторите искат от мен да стана Ратко Младич"
Обновена: 16 окт 2014 14:27 | 16 окт 2014 10:22,
236
Борисов с план Б: Предлагам кабинет и който иска, да подкрепя
Снимка: архив БТА

Бойко Борисов лансира нов вариант за съставяне на правителство. Пред вестник „Преса“ той обяви, че ако ГЕРБ не се разберат с Реформаторите, за да няма нови избори, може да предложи правителство, което да бъде подкрепено от който иска. Борисов обяви и че в понеделник ще свика целия актив на партията, за да се вземе решение как да се постъпи.

Още по темата
Късно снощи ГЕРБ обяви след дълги разговори с Реформаторите, че Блокът не е надежден партньор и повече няма да преговарят с него. Хората на Борисов обявиха, че съюзът няма легитимен лидер, не е ясно колко са партиите в него и как се взимат решенията. Реформаторите обаче потвърдиха желанието си за продължаване на преговори. Затова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов снощи обяви в профила си във „Фейсбук“, че ще им даде още един шанс, макар да е разочарован от тях.

„Ще им дам възможност и ще направим още един кръг на преговори, но ако не настъпи промяна в поведението към в посока на стабилност и отговорност, отиваме на избори!“, обявява Борисов пред „Преса“ и допълва: „Другият вариант е да предложа в парламента правителство на ГЕРБ, пък който го подкрепи, подкрепи. Смятам, че достатъчно демократично и отговорно се отнасям в момента към този въпрос, който касае цялата държава“.

Лидерът на ГЕРБ допълва и че в понеделник ще свика съвещание на целия актив на ГЕРБ. „Изпълнителната комисия, депутатите, евродепутатите, кметовете, председателите на общинските съвети и областните лидери на партията. Ще ги информирам за преговорите и ще ги попитам как да продължим нататък. Искам да чуя мнението на партията. Тогава ще взема окончателно решение“, съобщава Борисов.

Той показва и колко е разочарован от Реформаторите. „Поставят условия, които биха предизвикали етническо напрежение в страната, което аз няма да допусна. Искат от мен да стана Ратко Младич! Това е крайно несериозно, да не кажа опасно. Няма да го направя! Всички видяхме какво се случи в Сърбия“, казва той.

В платформата си, с която влязоха на преговорите с ГЕРБ, Реформаторите записаха като едно от условията, по които искат съгласие за кабинет – противопоставяне на „всякакви прояви на националпопулизъм, ксенофобия, расизъм, религиозен фундаментализъм и нарушение на човешките права“.

Борисов обяви и че е разочарован от несериозното отношение на Реформаторите към преговорите. „Те говорят за мнозинство, а с техните гласове мнозинство няма. Искат реформа в съдебната система, но във вида, в който я предлагат, тя не може да се осъществи заради конституционното изискване за разделение на трите власти. По тази тема Конституционният съд се е произнесъл още по времето на Никoла Филчев“, казва той.

Лидерът на ГЕРБ критикува и неизясненото отношение на Реформаторите към бъдещия премиер. „До вчера говореха едно, днес се отмятат от думите си. Може ли да се вярва на такива хора?“, пита той. През август Блокът обяви, че не иска Борисов да е следващият премиер. В нощта на изборите лидерът на СДС Божидар Лукарски съобщи, че това е било предизборен трик, а преди дни шефът на ДСБ Радан Кънев призна, че ултиматумът е бил грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май не му се иска да разбута машината на Д. Пеевски и останалите :))) Винаги си е бил страхлив. 2009г. така се изплаши да защити нашия интерес пред ЕС и ни тъпкаха 4 години. Вместо Виктор Орбан получихме Бойко Борисов но така е, не може на всички да им върви.
157
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко: Аз ще си управлявам с ДПС и Бареков, а пък вие ако искате ме подкрепяйте.
156
4
 
4
 
! Отговори
istina govorq преди 9 години
...........A TAKA BORISOV ...SPAZI PLAN "B"...TAKA PO BEZBOLEZNENO 6E NI NAHENDRI6 PAK ONOVA MAZNO MRANKALO MESTAN S 6EFA MY DOGAN .PREDATEL SI TI .I NE SAMO TI .VSI4KI DOLNI TVARI VE4E 25 GOD SE GAVRITE S NARODA SI .NENAQDOHTE SE NA VLAST I PARI .DA VI PRESEDNAT DANO !!!
155
1
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Няма страшно-напролет пак!Сетне наесен и така до пълна победа!То и международното положение трябва да се поизясни,че и там сме много зависими-като духнат бурните ветрове,въобще не знаем накъде да караме!Значи може и повече от година да мине,докато се наместят работите...Като се обърне каруцата-пътища много(и все мъгливи) !
154
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В бостана, мамо, ме хвърли и повече не ме мъчи...
153
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко няма да създавал етнически проблем ?!То другите са го създали вече , само с факта че има Етническа партия и се ръководи отдън ??Трябвада се направи ревизия , колко турци са взели българско гражданство и живеят в Турция, незаконен процес , за да се подкрепя етническата партия .Българското гражданство , подарено, през тези години , трябва да се отнеме !
152
2
 
8
 
! Отговори
български И Д И О Т преди 9 години
Ако Буда имаше крилца - щеше да хвтъкне като гълъбица!
151
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЩе получат 150 мандата, ама ти какво разбираш от политика, бе!
150
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само нови избори.Такива ще има през март 2015г и ГЕРБ ще получат 35 мандата.
149
2
 
3
 
! Отговори
монархист преди 9 години
Ами то без отмятане(компромиси) няма да има правителство....
148
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с отмятането и промяната на мнението РБ май са го видяли от ББ.
147
10
 
6
 
! Отговори
lol преди 9 години
Каквото ще да правят, само БСП, ДПС и ББЦ да са аут от властта. Не искам #КОЙ да ме управлява.
146
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що пък да не станеш Радко Младич бе Борисов, нали и ти си генерал, нали си участвал във възродителния процес, нали и ти или нареждал да пребиват и убиват хора като сикаджияКато гледам физиономията ти точно на убиец приличаш
145
7
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
До скоро си мислих че Реформаторите са достоен коалиционен партниор на ГЕРБ но като им видях алчните муцунки вчера ,готови да си предадат програмата за да влезнат във властта като същевременно се натискат и за министерства ми стана ясно каква им е целта.Долни мижетурки ,далеч са от класата на ГЕРБ.Предпочитам ГЕРБ да се коалира с АБВ и ПФ
144
3
 
8
 
! Отговори
Doko преди 9 години
Кратункьовците още не проумяват, че каквото е казал и каже Доган-това е било и ще бъде. Елементарна аритметика е, а с времето цифрите все повече ще нарастват. И защо бяха тия консултации, като от самото начало е ясно, че каквото каже ДПС-той ще е на власт. Смешковци
143
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избори до дупка. Който оцелее. Дали непосилните цени на тока или гербавите ченгета и *** ще ни унищожат е без значение.
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те ДПС казаха че ще подкрепят, а малките партии Атака и АБВ също ще го подкрепят защото при следващи избори може да са извън играта.Така че карай колкото може Бойко, ако не стане избори
141
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убедих се, защо това племе е било 700 години под робство и винаги е чакало наготово свободата си. Завистта, злобата и ненавистта го унищожават.
140
10
 
8
 
! Отговори
Тодоресте преди 9 години
Браво баче Бойче! Тури ги на място всички!!!
139
8
 
4
 
! Отговори
емо преди 9 години
кабинет на деградацията и затриване на малкото останало от държавата-герб дпс и ббц.нормален кабинет и перспектива има само ако се изолират герб и дпс558