Ако не бяхме в НАТО, парите за отбрана щяха да са по 5

Вноската на България е 19,5 млн. лв., заяви министър Ненчев
Обновена: 13 дек 2014 22:51 | 13 дек 2014 22:17,
102
Ако не бяхме в НАТО, парите за отбрана щяха да са по 5
Снимка: Reuters, архив

Ако България не беше член на НАТО, бюджетът за отбрана щеше да бъде поне 5 пъти по-висок, защото сами трябва да се грижим за нея. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването „Полиграф” на България он ер.

На въпрос дали вноската на България за членство в НАТО ще бъде за сметка на бюджета на Министерството на отбраната и възможно ли е да отиде в друга, министърът посочи, че тя ще бъде за сметка на държавата.

„Всички ние трябва да платим. Годишната вноска за членство в НАТО е около 19.5 млн. лв. Ако участваме в мисии, които първоначално не са предвидени в нашата програма, те също ще бъдат за сметка на националния бюджет. В противен случай, ние бихме се лишили от други съществени дейности за Българската армия”, посочи Ненчев.

По думитете му в момента отбраната на България се разглежда като част от отбранителната политика на НАТО, което ни дава допълнително спокойствие и сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
voenna преди 9 години
До BG Аз съм военнослужещ. И съм жена. Заплатата ми е 700 лв. чисто. Отглеждам 2 деца и работя по 10-12 часа дневно. Нямам шкембе и покривам нормативите на изпита по физическа поддготовка. Положила съм клетва и ще я изпълнявам докрай,независимо от обстоятелствата. Колкото до политическото ръководство на МО-не зависи от нас, както и на всички останали държавни ведомства. Не съдете за хора, които не познавате по самия себе си!
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NATO e fascist organization!
77
1
 
0
 
! Отговори
морски преди 9 години
Българската армия в момента е срам за всеки българин,за всеки гражданин на тая държава!!!Сбирщина от алчни за пари наемници,без капка чувство за родолюбие и национален дълг.НАТО убива!
76
0
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Не ги съдя момчетата,защото са бедни и отишли за пари в Афганистан.Армия,жалка пасмина наемници,но се говори,че 27-мия контингент,са се върнали много гърмяни и с нисък боен дух.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този индивид има много злобна и *** физиономия
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредното изказване на ченге от дс,кгб...
73
2
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 9 години
До Членска карта 7Еми,така каза..нали е първосигналенПовтаряше,щото така е бил инструктиран от вашингтон и ционистите,да вземе от техната СБ ,все пак,стремежа им е да ликвидират България..и са близо до целта,с помощта на такива като боко,техни служители
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, но щяхме да имаме армия и нямаше да се съобразяваме с волята на всякакви господари,а това че съсипахте държавата и народа е друг въпрос.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази цифра от 19,5 милиона ми се струва, че е прекалено занижена. Само вноската ни в Е.С. е около 800 милиона, в НАТО е подобна. За тези вноски получихме безработни, които напускат България. За първите 5 години членство на България в Е.С. сме платили около 4 милиарда евро, а сме получили около 1,7 милиарда. Имаме ли полза?
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато е терористична организация за държавен тероризъм и България не е легитимен член на Нато, както и на ЕС, защото бяхме приети без референдум, факт.
69
1
 
6
 
! Отговори
Редник Каракочев преди 9 години
Ех, Ибрикчиев, по-добре върви полей на заместника си, вместо да ръсиш простотии.
68
0
 
9
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Абе ,Борисов,защо така си решил да даваш възлови министерства на ликвидаторите от СДС ? Това е заблуждаващ въпрос ,защото отговора цяла България го знае и той е : Гласуваш за Борисов - получаваш ликвидаторите на Костов ! Така че ,не се мъчи да даваш други демагогски отговори ! До гуша ни дойде и по добре бягай още от сега да си мериш кръвното !
67
1
 
9
 
! Отговори
ВАСКО преди 9 години
До Анонимен: КРИТЕРИЯТ ,ОСОБЕНО ЗА МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА Е ,ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАЙ ГОЛЯМ, ТЛЪСТ И ЛИГАВ ЕЗИК ,ЗА ДА МОЖЕ 100% *** НА ЗАПАДНИ *** ДА Е ЕФЕКТИВНО ! ЗАТОВА УМНИТЕ МОМЧЕТА БЯГАТ ОТ АРМИЯТА !ТОЯ Е ОТ ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА СДС-ЛИКВИДАТОРИТЕ И ЗАТОВА ПРОДЪЛЖАВА ИЗКОРМЯНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ /ВОЕННО И ДРУГО / ! АЙДЕ ,ДАЙТЕ МИ ДРУГИ ИЗВОДИ , ЧАКАМ !
66
3
 
7
 
! Отговори
Владо Путин преди 9 години
Делиме България с Ердоганя и гатово. Россия ще обяви Черноморская Русь в Болгария.
65
1
 
14
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Човекът казва, че сме прекалено бедни, за да имаме собствена армия? Членството в нато излиза по-евтино? Нещо май се е объркал. Тази цифра е само годишния абонамент, а покрай нея има разходи, които сигурно са х10..
64
1
 
22
 
! Отговори
se преди 9 години
Извинете г-н министър ама ние имаме ли армия? Или по скоро имаме една трупа военни униформи наемани защото са гладни да идат у Афган и Иракстан да са правят на мъже!?
63
10
 
2
 
! Отговори
rial преди 9 години
КТБ гръмна след сблъсъка Делян Пеевски /ДПС/ и Цветан Василев За Пеевски е ясно - човекът на Сараите. Цветан Василев е човекът на руснаците, обаче. Искаха да го правят шеф на някаква закупена от тях австрийска банка, за да я клонират в България. И да си е само тяхна - руска. но се отказаха, май.Сблъсъкът срина и руско-турското правителство на Орешарски.
62
4
 
27
 
! Отговори
BG преди 9 години
Най ми е смешно фуражките като почнат да коментират че "пазели" държавата :)))) Пазят само тлъстата си заплатка и работа дето е по цял ден лежачка, нищо повече !Същата "българска" армия вече за втори !!! път допуска да и сложат турски министър :))))))Ха на бас че ако някой утре нападне България и плаща повече парички за заплати, фуражките ще са първите които ще се обърнат срещу народа !!!
61
1
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 75Точен е да! Точ-точ повтаря опорните точки от краварското посолство!
60
3
 
16
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До rialБанката фалира след визитата на Чейни в България и визитата на Тиквата в САЩ. Нали го помните с какво новина се върна от там. Още не слязал от самолета и изтърси, че трябва да тегли 8 милиарда от МВФ...