ДПС: Атентатът срещу Доган беше опит за убийство

Нашата оценка е ясна и няма да се промени, обяви Мустафа Карадъйъ
Обновена: 20 фев 2015 14:07 | 20 фев 2015 13:30,
51
ДПС: Атентатът срещу Доган беше опит за убийство
Снимка: Reuters

ДПС остава на позицията си, че нападението над Ахмед Доган преди две години в НДК е било атентат и опит за убийство. Това коментираха от движението малко след като прокуратурата оттегли обвинението си срещу нападателя Октай Енимехмедов за опит за убийство срещу бившия председател на ДПС.

Още по темата
"Нашата оценка е ясна и сме я изразявали с всички аргументи на база факти. От тази гледна точка за нас този атентат е ясен, оценен е, това си е опит за убийство“, каза депутатът от ДПС Мустафа Карадъйъ.

Той все пак поиска да се запознае подробно с решението на прокуратурата. "Ако е това, което четохме в медиите, е оценка на воденoто разследване", каза депутатът и допълни, че според обвинението не са събрани достатъчно доказателства.

Карадъйъ се обърна и към медиите да направят опит да получат някои отговори. „Защо различни институции се включиха във време, което по техните правила не е точно в този момент, а някъде доста далече във времето?“, попита той, без да уточни какво има предвид.

Той обаче беше категоричен, че оценката на ДПС за нападението няма да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Гоблин преди 9 години
Тук става въпрос за опит за убийство на лидер. Тук не говорим дали оръжието е било в изправност! Въпреки че е газово, това оръжие е сериозна заплаха за здравето (в изолирани случаи и за живота). Това да не ви се струва играчка.. Това момче трябва да бъде в затвора, няма значение с какво оръжие и как!
43
0
 
2
 
! Отговори
CITIZEN преди 9 години
Много неща се говориха, още повече се писаха. Ни най- малко значение има кой е жертвата и къде се е случило. Позора за страната ни е факт. Нелепа работа. И за всички, които не се плашат от газов пистолет - гръмнете пиратка в шепата си и после да ви видя дали ще пишете глупости... От друга страна ми се струва, че на момчето му лопа дъската.. орден искал той.. що за наглост, глупост. Писна ми да се срамя заради такива... че си позволява да се прави и на разбирач, политик... в затвора му е мястото
42
1
 
1
 
! Отговори
:-) преди 9 години
ДПС е опит за убийство на България и българите.
41
0
 
0
 
! Отговори
baloteliss преди 9 години
Да, не е опит за убийство.... Това е убийство на демокрацията в българия.... Вече с малко ,,б,,..
40
0
 
4
 
! Отговори
rokoss преди 9 години
Охранител, взимаш един турски газов, допираш го до главата си и натискаш спусака.
39
0
 
0
 
! Отговори
Охранителя София преди 9 години
Не се здържах да не коментирам ха ха ха
38
1
 
0
 
! Отговори
Охранителя София преди 9 години
Охранител на 40години😊 : Това е смешно и нелепо твърдение от страна на ДПС. Още когато стана инцидента ,аз разгледах много снимки и видео по този случай ,от професионален интерес като "пишман" нереализирал се охранител😃 Това оръжие е полуавтоматичен газово сигнален пистолет 8-ми калибър за 35 , 45 лева Турско производство,и ако не е преработен за бойни патрони,това е смешно да се твърди ,че може да се нарани смъртоносно с него човек,дори и с незаконно преработен хаостен патрон. ДПС ?😃😃😃
37
2
 
7
 
! Отговори
smigylll преди 9 години
До къде стигнахме?!?!?!?! Ми да хващаме пушкалата и кой когото не харесва под ножа. Ужас. Не ми се иска да повярвам, че някой може да защити деянието на този терорист Енимехмедов. Той е терорист!!!
36
1
 
9
 
! Отговори
rokoss преди 9 години
Всички които се кефят на този шизофреник да отидат на преглед при психиатър.
35
1
 
4
 
! Отговори
атанас тодоров преди 9 години
Ето до какво води популизмът и насадената омраза към една партия.Да се пренебрегва живота и случилото се човек и да се сипе омраза към него и да се измислят най-различни конспиративни теории.Поставете са на това място ! Помислете като се отърсите от тази омраза и пренебрежителност и си дайте сметка за случилото се, ако това се случи и на вас ? Как ще реагирате, как ще се почуствате и после цялата държава ви изсипе обиди и обвинения.Това е лош имидж за държавата .
34
0
 
6
 
! Отговори
Боряна преди 9 години
айде плюенето започна...да видим ако на някой от коментиращите им се случи подобно нещо , как ще коментират...то злобата в тази държава край няма...
33
1
 
4
 
! Отговори
elfeida преди 9 години
ако се абстрахираме от факта, че това се случи на мероприятие на ДПС и си представим че се е случило в някое кафе или банка или в парка или където си искате на друго публично място това, което направи това момче лично на мен ми прилича на шизофренична проява. представям си как всеки един човек с психични отклонение си позволява да извади пистолет (та дори и газов) на публично място, на какво ще заприлича нашата държава. лично аз мисля, че не е нормално и не тряба да толерираме такъв тип поведе
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да попитам другарите Грабаджии - ако пистолета (бил той и газов) беше насочен срещу някой от вашите тартори на групировката, как щяхте да реагирате? И каква щеше да е квалификацията, заплаха за убийство, опит за убийство, или ... страх от разплискването на нещо мръсно, ако не дай боже, пищовчето гръмне? Никоя ли от вашите "умни" глави не допуска, че ако този идиотизъм (инсценировка или не) се героизира, то утре всеки ще почне да "геройства"? Не, че Батмана не го прави, "управЯйки" ни!
31
1
 
4
 
! Отговори
Моргана преди 9 години
Гледам въпросния извършител на деянието по тв и честно казано по всичко си личи, че човекът не е добре, самият му поглед го издава. Нищо чудно да направи нов опит срещу някой, който не му понася, само че тогава пистолетът може да е добре зареден....по-добре да му дадат време да поразмисли в някоя килия...
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Енимехдов се подигра с българската държава като поиска орден "Стара Планина". С две думи абсолютен ***, който има проблеми с психиката.
29
1
 
7
 
! Отговори
магесника Астор преди 9 години
На ДПС им препоръчвам да отворят ютуб и да напишат "gas pistol test".Там има предостатъчно материал, където се демонстрират газови пистолети, включително и при случаи, където разстоянието е почти от упор.Че има ефект газа - има. Но да убие? Абсурд.
28
2
 
5
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Това си беше театрална постановка от слаб режисьор и по слаби актьори.А тези от масовката дето незнаеха сценария за малко да убият с шутове " лошия" герой в стремежа си да се натегнат подобаващо на главния герой .Ага Ефенди.Другия път репетирайте повече.Учете се от турските сериали дето ни заливат напоследък.
27
3
 
10
 
! Отговори
Аре стига бе!? преди 9 години
Опит за убиство не се прави с газов писъолет , без патрони! И стига се опитвайте да правите популярен, вашето дете което испълни холивудския сценари по ваша поръчка. Всички го знаем това вече!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на тези им захлопа дъската яко.
25
1
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Да бе какво стана с онези спарени чички дето налагаха с тукати младежа? Тях закон не ги ли лОви, или те са на щат в съдебната система и могат да упражняват правосъдите.