ДПС пак заплаши с вот, Москов станал "непригоден"

Партията скочи срещу промените в здравното осигуряване
Обновена: 9 апр 2015 14:21 | 9 апр 2015 14:00,
61
ДПС пак заплаши с вот, Москов станал "непригоден"

ДПС отново заплаши, че може да поиска вот на недоверие на правителството заради политиката в здравеопазването. От движението разкритикуваха промените в здравното осигуряване и обвиниха министъра Петър Москов във "функционална непригодност".

"Не изключвам първият вот за недоверие на това правителството да е отново заради здравеопазване", каза депутатът Тунчер Кърджалиев, който обясни и че ако наистина се вземе решение да се пристъпи към искане на вот, ще се потърси контакт с всички партии в парламента, които се интересуват от здравеопазване.

Още по темата
ДПС опита да задейства вот на недоверие заради здравеопазването в края на миналата година. Поводът тогава бяха изказванията на Москов срещу ромите заради нападенията над лекари. Тогава обаче движението на Местан не успя да събере достатъчно подкрепа от останалите формации и не можа да внесе искането. За да стане това, са нужни най-малко 48 подписи, а ДПС има само 36.

"Ако преди говорихме за морална непригодност на министъра на здравеопазването заради политически некоректния език и ксенофобските му изявления, то вече с основание ние трябва да говорим за функционална непригодност и политическа непригодност", каза Кърджалиев.

Депутатите на Местан разкритикуваха остро внесените от здравно министерство изменения в Закона за здравното осигуряване. "Реставрират се стари идеи от отречени модели. Този законопроект прави медицинските услуги по-недостъпни и по-скъпи, създава условия за корупционни механизми", каза Кърджалиев и настоя, че проектът съдържа и възможност за дискриминация и лобизъм.

От ДПС обявиха, че внасят свои промени в закона между първо и второ четене. Едно от тях е продължително безработните с регистрация в бюрата на труда да бъдат осигурявани от държавата.

Бившият социален министър Хасан Адемов обясни, че самият министър е обявил, че ще подкрепи такава идея и предупреди, че ако предложението не бъде прието, ще означава, че Москов е популист.

Друго искане на ДПС е да се даде възможност на работещите и осигурени членове в едно семейство да могат да осигурят други във фамилията, ако те не работят. Предложението е при един неработещ той да бъде осигуряван от работещия върху половината от минималния осигурителен доход за самоосигувящите се. Ако в семейството на работещия има втори неработещ, той да се осигурява върху 30% от минималния осигурителен доход на самоосигуряващия се.

ДПС предлага и да отпадне предложението на министерството - в Надзорния съвет на Касата да има двама допълнителни представители на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
15
 
! Отговори
българин преди 9 години
От БСП и съпартийците на агент Павел вече ни писна.Другият път на изборите ще гласуваме за ПФ защото тая червена *** докато не я изметем бял ден няма да видим.
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялото краливо 25 годишно ръководство вън от БЪЛГАРИЯ
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да обясни за инсулина пуяка, един министър вече горя заради далавери.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дръж се Москов!Кураж!Не се предавай!
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MOSKOV E VREDEN ZA ZDRAVETO NA NARODA,A KALFIN E VRAG NA BALGARSKIAT PENSIONER.
29
4
 
18
 
! Отговори
Гуфи преди 9 години
Много се радвам на този депесарски вой срещу Москов. 1. Да имаме още 4-5 министри като него на ключови постове и имаме шанс да потръгнем напред. 2. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ за следващите избори и веднъж завинаги да разкараме ДПС от властта, докато все още сме мнозинство в собствената ни страна.
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tazi partia DPS da se zakrie...ta e protivokonstitucionna
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 18 ЛЕКАРТои Москов ще предприеме, а ти си ходи в твоите държава на фесовете дето няма*помиари*. Никои не те е канил в България, ние в Бг ще се оправяме без тебе, това си е нашата държава и такива като тебе не зацепиха че нямат право и не могат да ни определят съдбата!
26
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов постепенно вкарва платено лечение и изменя конституцията.
25
1
 
23
 
! Отговори
от Българин преди 9 години
Доктор Кърджалиев беше изключително компетен и човечен лекар докато практикуваше в Търговище. Лесно е да се манипулират хора на расова и религиозна основа.
24
12
 
24
 
! Отговори
Исс преди 9 години
Да ви кажа истината ако искат турците сега ще ни сложат на място но не искат кръв за това ще чакат търпел иво 20~25год
23
3
 
22
 
! Отговори
www преди 9 години
До лекарТова нещо отдавна се случва, доФторе. Погледнете през последните години: дефицитите и бюджетите. А ДПС с днешния си вопъл иска още повече да натовари системата.И в един момент ще се окаже, че това единственото решение.
22
6
 
19
 
! Отговори
hasan agata преди 9 години
До акудakule samo ti li plastas nima tursite ne plastat koy normalen nyama da si plasta ako e na RABOTAnika da osighuryat rabota na naselenietoa te mislyat da kradatkvo stana s *** 4 0 000 000 malko li sa kide otidoha tizi parichkistu nema usideni zastu
21
25
 
27
 
! Отговори
до 18 ЛЕКАР преди 9 години
Ето това сте вие БЪЛГАРИТЕ, плюете в чинията, от която ядете! Ако си истински лекар ще си добре запознат, че като приемеш ТУРЧИН в болницата, първо ще ти даде няколко лева рушвет (пардон ВИЕ го наричате подарък), а при изписването още толкова! Нали бе, *** ТАКЪВ?!?! А сега ми говориш тук за изплащане на осигуровки, с хиляди очи чакате някой неосигурен, че да им вземете и малкото останали пари! Защо, любимият ви МОСКОВ не предприема никакви мерки за тези нарушения ?!?!?
20
11
 
25
 
! Отговори
Й преди 9 години
Тоя министир ще се погриже да се отървете по бързо от болните си родители
19
4
 
41
 
! Отговори
акуд преди 9 години
дпс АЗ си плащам 100% от мойте данъци иакам и другите са си ги плащат на 100%
18
11
 
32
 
! Отговори
..!' преди 9 години
Щом турчин го казва дори да е вярно аз съм против
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А БЕ ТЕЗИ ОТ ДПС СИ ИГРАЯТ КАКТО СИ ИСКАТ В ПАРЛАМЕНТА- ЩЕЛИ ДА ВНЕСАТ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ЗАРАДИ ЗДРАВНАТА РЕФОРМА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОДКРЕПЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА БАТАЛЬОНИТЕ НА НАТО ,КАКВО СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА.
16
6
 
17
 
! Отговори
Turk преди 9 години
Папапмгали раждате се свободни после ви дресират много лошо разбререте има можещи и неможещи хора в БГ вторите са на почит така ви зомбират че...
15
3
 
44
 
! Отговори
бг националист преди 9 години
министърът прави дори и невъзможното да нормализира система все пак бг нее още официална колония на турция