Ненчев не знае откъде, но търси 4 млрд. за нова техника

Засега обаче ще кърпи "МиГ"-ве да не останем без самолети
119
Ненчев не знае откъде, но търси 4 млрд. за нова техника
Снимка: БТА

Според военния министър Николай Ненчев няма опасност армията да спре да охранява въздушното пространство.

Още по темата
Имаме няколко "МиГ"-а, които изпълняват своите задължения. Няма основание на този етап за безпокойство, коментира той, цитиран от БТА.

По негови сметки трябват около 80 млн. лева за ремонтирането на няколко от "МиГ"-овете, а другият вариант бил около 24 млн. за два самолета, които биха могли да бъдат ремонтирани в рамките на тази година, за да се гарантира, че до края на следващата няма да има проблеми.

В отговор на въпрос за поддържането на изтребителите МиГ-29, както и на другата руска техника, с която разполагаме, Ненчев отново коментира, че България е може би единствената държава в НАТО, която е почти напълно зависима от Русия.

"Ще се стремим да намалим максимално зависимостта от Русия и от други страни извън НАТО", посочи министърът.

Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили вече е внесена в Министерския съвет, информира Николай Ненчев в отговор на въпрос. Тя ще бъде разгледана, евентуално приета, след което ще бъде внесена за разглеждане и приемане в парламента.

"Вярвам, че ще бъде приета по начина, по който я предлагаме, дори да има някакви забележки и корекции, ще се съобразим, ако това е необходимо", посочи Ненчев, но не се ангажира категорично с размера на предвидените в програмата разходи, с аргумента, че не е ясно каква техника ще купим, като все пак потвърди, че приблизителната сума е около четири милиарда лева.

Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов обясни в отговор на въпрос за участието ни в Афганистан, че операцията там е планирана да продължи до края на годината, а за след това все още няма яснота.

Министърът на отбраната и началникът на отбраната разговаряха днес чрез видеоконферентна връзка с българските военни контингенти в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали. Те поздравиха военнослужещите по повод на предстоящия Ден на храбростта и празник на Българската армия - 6 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Ф-16 е много по-добър от сегашните ни МиГ-ове. Грипен е по-добър. Рафал е по-добър. И естествено Юрофайтър е много по-добър. Останалата техника на НАТО също е много по-добра, и освен това съвместима със съюзническата.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да се чудиш откъде да намериш 4 млрд за техника, вземи малко вкарай в ред 40-те хиляди банкоматчици в БА, недопустимо е при наводненията в Мизия, да се призовава за доброволци, а калпаците в БА да маат кИбапчета и бира) в края на крайщата цялата община Мизия е колкото щатните служители в МО-2
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненчев и аз не знам откъде ще събереш пари. Варианта да започнеш да проституираш, само че официално и за пари, а не скришом да си даваш гза на НАТО за евтино удоволствие.
37
0
 
2
 
! Отговори
kk преди 9 години
Ako Amerikanzite iskaha da imame armiq,nqma6e da ni nakarat da si uni6tojim nai silnoto si orajie,raketite a ako 6te kupuvame bokluzite im f-16 po dobre da si karame s mogovete ,koito sa v pati po dobri ot f-16
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Ти си доста нескромен. За 4 000 могат да се купят уреди за две кухни.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знаели от къде да вземат едни 4 милиарда??*** питайте Тиквата беее.Той ги има КЕШ!ЛИЧНИ.А ако не иска да дава от неговите то отупайте "брашнения чувал"(народа). пак.Все ще пусне нещо.Тиквата ми прилича на глупавият селянин с магарето.Точно го отучил да яде и то взело че умряло.
34
0
 
9
 
! Отговори
до Шоп преди 9 години
Хахахха ти наистина имаш акъл като на 5 годишен- щщели сме да трепем руснаци с новите самолети, щели сме да си избираме кой да допуснем до конкурс и кой не... Нещата ако ставаха така, както на тебе ти се иска, щеше да е различно, ама това ще го разбереш като пораснеш.
33
0
 
15
 
! Отговори
ЛУД преди 9 години
"НОВИТЕ НИ ПРИЯТЕЛИ ОТ НАТО" ЩЕ НИ ПРОБУТАТ *** ВТОРА УПОТРЕБА НО У НАС ТОВА Е ХИТ. НЯМА НУЖДА ОТ НИКАКВИ МИЛИАРДИ - ВСИЧКО ЩЕ ПОТЪНЕ В НЕЧИЙ ДЖОБ.РАЗРУШИХМЕ КЪЩА СЕГА ЩЕ СПРЯТАМЕ КОЛИБА - ВСЕ ПО НАШЕНСКИ...
32
10
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До 37 Е, ако не си виждал, българската демокрация ще бъде първата, при която руският производител ще бъде отпратен вежливо още преди конкурса.
31
0
 
9
 
! Отговори
до Шоп преди 9 години
"Руснаците даже не трябва да бъдат допускани до конкурс."За твоя жалост конкурсните правила задължават всички производители да бъдат допускани в официални конкурси. Така при демокрацията мухахахха :)
30
0
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 9 години
Ей зубрач ....и тия дето са ти дали + ....държава без армия не е държава бе мамино детенце ....ти в кой свят живееш бе ? При външна заплаха с учебника по главата ли ще биеш врага бе ?
29
18
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Само болен мозък може да купува бойна техника от врага си. Руснаците даже не трябва да бъдат допускани до конкурс.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пари от мене няма да видиш, затова ще те потупам по рамото и ще ти пожелая успех, Ненчев. Ако не намериш, продайте по един бъбрек със съпартийците си от РБ и ще изпълните заветната си мечта.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами от катаджийте и митничарите.
26
5
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До GORANДано да имаш възможност да се пробваш, ама да не плачеш после. Че от 9-мм може да те заболи корем. ***.
25
0
 
4
 
! Отговори
чуденко преди 9 години
Както намери пари за нова перука,ще намери и за техника.16 млрд не са малко-
24
1
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Ще те поправя, в момента сме съюзници в НАТО с враговете на България, повечето от тях исторически, а немалко и настоящи такива. Да ти ги изброявам ли или сам ще се сетиш кои са и защо.
23
1
 
4
 
! Отговори
GORAN преди 9 години
До ШопAKO TA ZAPUKAM , POSLE EDNA SEDMICA TIKVATA TI SHTE SVIRI KATO KUKUVICHE GNEZDO , POMIAR PURSHIV BEZRODEN !
22
1
 
9
 
! Отговори
до Шоп преди 9 години
Щели сме да трепем "руски агресори" с натовска техника трета ръка ахаххахаАкъла ти е като на 5 годишен.
21
1
 
12
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До ШопТака де, този заем нали заради това го взехме, понеже САЩ го закъсаха, та да им помогнем като купим дъртите им оръжия на цената на нови. Поне един конкурс да организират ей така, от срам, ама не. Забелязвам, че и сорсоидите като нямате доводи в спора почвате с обидите.