Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее

Пазарът ще регулира цените, успокоява премиерът от Сливен
Обновена: 2 авг 2015 14:32 | 2 авг 2015 13:45, Красимир Ангелов
470
Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее
Снимка: МЗХ

"Колко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял нито да поевтинее нещо, нито нищо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените!" Това обяви премиерът Бойко Борисов в Сливен в коментар на реакциите на бизнеса и синдикатите след обявяването на новите цени на тока.

Още по темата
"Защо не се вдигнаха тези всичките хора, когато взеха един милиард кредит и го хвърлиха в реката и сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? Къде бяха тези всичките бизнесмени?", попита Борисов, цитиран от “Фокус”.

Премиерът бе категоричен, че се работи денонощно, за да има направен добър модел и "поне хората няма да плащат за момента". „Ще устискаме две-три години, докато не си нормализираме и енергетиката – 25 години грабене не мога да го приема”, заяви още министър-председателят.

Той добави още, че ще бъде създадено специализирано звено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС за контрол в енергетиката. Премиерът подчерта, че ще се срещне с представители на БЕХ. "Защото пак има място, където може да ни се изплъзват и да лъжат. Това е между ВЕИ и ЕРП-тата. Там няма никакъв контрол. Ще им направя едно звено с прокурори със специалисти и ДАНС, които да следят движението на фактурите, защото там надписват, пишат", каза още Бойко Борисов.

Той обясни, че са били предприети всички мерки, за да остане цената на тока на битовите потребители същата и уточни, че КЕВР е изцяло независима организация от 9 члена, избрани от парламента по негово предложение, за да няма никакво съмнение в методиката.

Премиерът коментира и събора на БСП на Бузлуджа, който се проведе в събота. "Ако беше тази чиния на ГЕРБ – първото, което щяхме да направим с партийната субсидия, е да си направим символа на партията. Не съм ги следил, пожелавам им големи успехи. Искам да има в ляво партия, която да може да ни се противопоставя”, коментира Бойко Борисов.

Премиерът, заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, посети Консервен
комбинат "Фрукто” в Сливен, където е разкрита нова линия за преработка на пресни плодове и зеленчуци.

Основният пазар е европейският, като 150 са постоянно назначените работници в предприятието, като през активния сезон заедно с временно наетите, те достигат 400.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
16
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
А вие, г-н Борисов, защо чак сега казвате, че като сваляхте цената на тока, стоките не поевтиняваха? А?
211
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата каша в енергетиката започна от ромчето в драгалевци. След това пъдарина от мадрид я до забърка. А другарят от банкя я свари кашата напълно. Аз съм независим от монополистите. Вярно че се изръсих 5 хилки но пък след още 1 години ще се изплати. Ако така направят поне 50 % от народа като аз монополистите ще си хваната чукалата и ще изчезнат защото няма да има от кого да крадът. Инвестирайте в домашни централи а не във айфони и разни други лиготии за да сте независими от монополистите.
210
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя не вярвам и на една дума.
209
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работодателските организации поискаха временна забрана за включването на енергийния пазар на нови електроцентрали, които да продават ток на преференциални цени.Е, да ама не става, Боко не дава - мутренските приятелчета с ВЕИ-тата няма от какво да цицкат.
208
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Електричеството е стока, която не може да се съхранява. В България потреблението е намалено. Разходите за производство са същите. Именно заради това се налага увеличаване на цената за да оцелее системата. Но на глупаците от ГЕРБ им пука единствено за кухия им рейтинг. Не и за България.
207
1
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Бизнеса ,ето срещу кого трябва да протестирате.Домуса дали е доволен от интервюто на ББ или пак ще казва,че вождът е подведен?
206
2
 
13
 
! Отговори
до 285 преди 8 години
Комунистите от ГЕРБ ли. ОК, съгласен съм. Можеш ли да обясниш, защо щом некадърниците дойдат на власт и веднага започва да се говори за цените на тока и скачат цените на всичко, а доходите на хората остават замразени. Забравихте ли първия мандат и по-точно как приключи ?
205
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"хората няма да плащат" на което не вярвам . не се знае какъв капан са ни подготвили в новите фактури. Но тия хора работят в предприятията, където се потребява ток , и като се увеличи сметката за тока на чорбаджията той какво ще направи ? нито ще намали неговата заплата , нито ще намали остатъчната печалба - ще прави планове какво да не плати на работника, за да избие увеличението или пък ще свие производството и пак армия от безработни .но г- н Иванов няма да се трогне като останем на улицата , неговото място е сигурно ако не КЕВР - в парламента и му дреме на шапката
204
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичката каша в енергетиката я забъркаха комунистите. Голяма грешка направихме че, след 89 не ги избихме до крак с цялата им рода.
203
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана с питането до ЕК за недопустимата държавна помощ на "американските" тецове и веитата?Не чуваме нещо отговора,а вие работите ли,работите,ама по нови схеми за източване като тези с животинската тор.Работите за себе си,за сметка на нас гражданите,които ако търпим и по-лошо ще става.Ами тецовете на Ковачки,разсрочване на осигуровките и данъчните му задължения?Това не е ли държавна помощ.Но иначе бързо затвориха Тец Варна,понеже не отговарял на екологичните изисквания и не можел да се финасира да отговори.Много работите като онзи смешен чичка от един МТВ клип дето пее уърк,уърк,уърк ,би
202
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А цяла североизточна и източна България къде е и на кой е?Или вече сме окончателно отделени и дадени на трибуквието,на Русия или на Турция?Увеличението тук е над 1% и калпавото обяснение за естеството на мрежата не хваща дикиш.Тук нямаме родопски масиви например,преобладават равнините части.
201
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До оДИСЕЙ 1 Къде го този ръст на икономиката ? Спрямо какво е този ръст ? Ако е спрямо 1989год. де ни трябват поне още 30 год за да я стигнем. Та спрямо какво ? Я ходи се прегледай на лекар.
200
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало червените другари по кротко да се. Гътне още некой от вас в злобата си
199
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко я коментирай докладите на Легия Антимафия !!! Не ми коментирай неща които не знаеш дали ще се случат или не , коментирай Легия Антимафия и докладите и които са официални и случили се неща и се обяснява как крадеш от евро парите от стоежи на магистрали и как защитаваш каналите за дрога дори италианския писател Роберто Савиано те разобличи дори и американския посланник в България те разбобличи в участието ти в организирана престъпна група и престъпни деяния - Ти закриляш криминалните герои които са твои приятели и не работиш за обикновения българим Ти работиш и защитаваш инетересите на бог
198
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се заблуждавайте.Българинът може да е всякакъв,може много да търпи,но бръкнат ли му в джоба ще стане страшно.Зимата иде.Освен това между любовта и омразата има една много тънка линия ,Боце.Както днес те обичат,утре да не стане другото.
197
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжецццццццц ууууууууууу нямам ти доверие вече нито на теб нито на партията ти , защо никой не те харесва а си навласт още бе я влез в който и да е сайт в интернет и виж дали някой ти симпатизира , я излез по улиците сред хората и виж дали някой те харесва ! Оставка за немърливото ти управление ***
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де , на есен дръвцето , на зима на бунището при "***'. Дали не му се завърта тази мисъл в 'тиквата'.
195
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та намалиха цената на тока с 0.11% но сметката за потребна електроенергия ще ни се вдигне с около 10%.
194
4
 
0
 
! Отговори
оДИСЕЙ 1 преди 8 години
272 А защо трябва да поскъпва .Да ако за някой продукт токът е огромна част от себестойността , може и да стане , но непрекъснато се говори за енергийна ефективност имаме толкова години ръст на икономиката а нямаме ръст на потреблението , значи пада тежестта на тока в себестойността , така че НИКАКВО ПОСКЪПВАНЕ ИЛИ САМО СИМВОЛИЧНО АКО ИМА ВЪОБЩЕ
193
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари тоя филм с цената на тока вече го гледахме ,втори път подобен преврат нема как да мине. Па и мая я няма и бареков си замина са от кремъл кой ще ни изпратят да води революцията а