US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!

Обсъжда се установяването на четири военни бази у нас
7 апр 2016 17:25,
222
US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!
Снимка: архив Булфото

Новият американски посланик Ерик Рубин обяви подкрепата на САЩ за кабинета на Бойко Борисов.

В първата си реч пред Атлантическия клуб той нарече партньорството между Америка и България "котва, която ще донесе стабилност на Балканите". "САЩ подкрепят правителството на премиера Бойко Борисов и ще съдействат за неговия успех", каза  Ерик Рубин.

Още по темата
Той обяви, че България е изправена пред три геополитически кризи - Украйна и отделянето на Крим; конфликтът в Сирия и бежанската вълна; чуждестранните бойци и разливането на конфликта. "Много европейски държави са изправени пред последствията на една или две от тези кризи, но България е изправена и пред трите", каза Рубин, цитиран от "Труд".

Посланикът обясни, че демократичните ценности са най-доброто ръководство, а САЩ винаги ще бъдат ключов партньор на България.

Рубин припомни посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери в София. "Той и премиерът Бойко Борисов основали няколко работни групи, за да работим ефективно. Като съюзник на НАТО, САЩ е длъжна да подава подкрепа в най-източните граници и това е България", каза още дипломатът.

Той информира, че инициативата за гарантиране на сигурност в Европа през последните години е увеличила своята дейност повече от 400%. "Нашите военни правят заедно учения, дори имаха няколко мисии в Ирак. Правили сме и сухоземни, и въздушни операции. САЩ предоставя 7 млн. долара за ново военно оборудване и образоване на военните кадри", разказа посланикът.

Той съобщи и че се обсъждали възможностите да бъдат установени четири военни бази за обучение в идните години.

Рубин коментира и енергетиката и наблегна на стратегическото значение на интерконектора с Гърция и ролята на САЩ за изграждането му. Посланикът се застъпи за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), срещу което се изправиха много евродепутати. Според него е важно Европа да приключи въпроса и така да се отвори още по-широка световна икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
1
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До бг--186;Абе казвал ли ти е някой колко си глупав?
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето от къде идва проблема :)
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
S. Kakvo schte pomagate anerikanzi na boiko s govorene protiv rusia i putin s obednavane oschte i rasgrabvane na bg li opravete usa a nie sche opravim bg usa na mainata si iskata da dasipite eu da ama ne
156
2
 
5
 
! Отговори
Поручик Чунчев преди 8 години
Цялата работа е заради ТПТИ. Искат да ни залеят с ГМО-то си. И без това вече ръсят аир траилс със самолетите си за да ни морят и контролират. В САЩ дори и тревяата в парковете е ГМО и я ръсят с Монсанто. За храната -да не говорим. Това не е Америката за която ми проглушиха ушите и по телевизия и радио и нет Истинската Америка е една робовладелска държава. Май скоро и държава няма да бъде.
155
1
 
7
 
! Отговори
as преди 8 години
Господа честито ! Вече сме официално 52-рия щат ....
154
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откъснахме се от ***, честито
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв комунизъм, стига глупости..., промиват ви мозъците с приказки актуални преди четвърт век, купете си календар, 2016 година сме ! Може ли още да вярвате на приказки за призраци от муналото ? Рейгън почина , ако не знаете ,а у нас още продължават да плашат хората, с отдавна забравени по целият свят политически идеологии. Пълен смях !
152
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинявай, но с кого да си мерят USA топките като са им най-големи?Ние нямаме нужда от комунистически динозаври-марионетки-факт, времето им минава.Всеки по-млад и образован човек може да е полезен на нацията.
151
4
 
16
 
! Отговори
Един от северозапада преди 8 години
До Анонимен190. Мерси, брато. Скоро време, както е тръгнало, и ти ще емигрираш в Русия. Спокойно. Турция още не е предявила териториалните си претенции, още не е пуснала "имигрантите". Когато и това стане, и ЕС се осъзнае или разпадне, ще имаш два избора. Или да биеш по 5 пъти на ден глава в земята и жена ти да е с фередже, или да емигрираш там, където терористи не виреят. Или мислиш, че САЩ ще те защити? Както защити гърците в Кипър?Дядо ми не се е бил по фронтовете, за да ни командва марионе
150
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България няма място в такава интрига, в която големите си мерят топките . Имаме си национални интереси, а национални предатели като Борисов да си го вземат в САЩ, щом толкова го харесват. Аман от марионетки !
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И винаги вземат каймака от най- доброто в целия свят.Обаче, след като построят базите ще препрофилират премиера на БГ с нещо подобно на Д.Митов-все пак интелектът е креативен.
148
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги стоят изодзаде
147
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изказването е пренебрежително и недипломатично, но човекът представлява най-успешната империя в наши дни.4-и американски бази да се надяваме, че ще опазят правителството на ББ от народната любов.Страхотно профилиране от страна на интелигентните агенции за премиер на БГ, хората си могат.
146
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един от северозападаБрато оди в русия тогава, те руснаците напират да имигрират у нас, направи им услуга *** у русия бе, нали си русофил, ама първо питай що руснаците напират на имигрират у нас, я по добре заминавай с еднопосочен билет
145
9
 
6
 
! Отговори
Руски съюзници :-D преди 8 години
Сирия, Судан, Зимбабве, Венецуела, Боливия, Никарагуа, Мозамбик...общо 11 страни от близо двеста в ООН...тук България работа няма
144
17
 
6
 
! Отговори
Съюзниците на САЩ преди 8 години
Западна Германия , западна Европа, Англия, Канада, Южна Корея , Япония , Австралия , НАТО страните , целия цивилизован свят , Китай които на практика работят доброволно за САЩ...и наша България, горд съм че България е в този списък
143
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 8 години
До Михаил смени си дрогата синко, че тази много зле ти действа.
142
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години един друг американски посланик в грамите си до Държавният департамент на САЩ пишеше нещо друго, на кой от двамата посланици на САЩ да верваме.
141
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банкянският *** затова е ухилен-защото отзад му влиза краварски муй.
140
1
 
21
 
! Отговори
Един от северозапада преди 8 години
Продължение. Даваха ли ни руснаците, новите за времето си технологии, машини, документация, въоръжение, обучаваха ли ни специалистите, инженерите, докторите? А ние плащахме с чушки и домати. Все още крушката у вас свети с руски ток, евтин, произведен от АЕЦ-а, строен по тяхна технология.Видяхме със западните ВЕИ-та как скочи тока, та падна Борисов от власт чак... А запада какво ти даде за тия 27 години? Освен базите, които даже не са наша територия по закон?