US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!

Обсъжда се установяването на четири военни бази у нас
7 апр 2016 17:25,
222
US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!
Снимка: архив Булфото

Новият американски посланик Ерик Рубин обяви подкрепата на САЩ за кабинета на Бойко Борисов.

В първата си реч пред Атлантическия клуб той нарече партньорството между Америка и България "котва, която ще донесе стабилност на Балканите". "САЩ подкрепят правителството на премиера Бойко Борисов и ще съдействат за неговия успех", каза  Ерик Рубин.

Още по темата
Той обяви, че България е изправена пред три геополитически кризи - Украйна и отделянето на Крим; конфликтът в Сирия и бежанската вълна; чуждестранните бойци и разливането на конфликта. "Много европейски държави са изправени пред последствията на една или две от тези кризи, но България е изправена и пред трите", каза Рубин, цитиран от "Труд".

Посланикът обясни, че демократичните ценности са най-доброто ръководство, а САЩ винаги ще бъдат ключов партньор на България.

Рубин припомни посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери в София. "Той и премиерът Бойко Борисов основали няколко работни групи, за да работим ефективно. Като съюзник на НАТО, САЩ е длъжна да подава подкрепа в най-източните граници и това е България", каза още дипломатът.

Той информира, че инициативата за гарантиране на сигурност в Европа през последните години е увеличила своята дейност повече от 400%. "Нашите военни правят заедно учения, дори имаха няколко мисии в Ирак. Правили сме и сухоземни, и въздушни операции. САЩ предоставя 7 млн. долара за ново военно оборудване и образоване на военните кадри", разказа посланикът.

Той съобщи и че се обсъждали възможностите да бъдат установени четири военни бази за обучение в идните години.

Рубин коментира и енергетиката и наблегна на стратегическото значение на интерконектора с Гърция и ролята на САЩ за изграждането му. Посланикът се застъпи за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), срещу което се изправиха много евродепутати. Според него е важно Европа да приключи въпроса и така да се отвори още по-широка световна икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
15
 
! Отговори
БГ ТУРЧИН преди 8 години
Сащ са най голямото зло на света. Евреите. Те са там.Сащ е мега Израел. Това е истината.
78
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не познавам хора гласували за Борисов, но печели изборите...Как става, не знам ?
77
1
 
7
 
! Отговори
Бг Турчин преди 8 години
Какво сториха американците?Свалиха руския самолет над Сирийска територия.Те забъркаха кашата в Сирия, Ирак и Либия.Нашия *** грузинец Ердог сви мускули а той горкия не разбра, че му играят игричка.После САЩ казаха на пуделите от Ес Турция да не се надява на НАТО. Така казаха еврогейците любители на Кончита а САЩ официално уж (зад Турция) и се надяваха да гледат сеир. Сега Ердог иска агента на ЦРУ Гюлен амаСАЩ не си го дават. Хитреци, лукави, ***.Винаги ползват други за маша.
76
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
US посланикът: САЩ сме зад местния си васал, ще му помагаме да обслужва само американските интереси. Интересите на българската колония не са важни.
75
0
 
23
 
! Отговори
братска дялба преди 8 години
Виртуална подкрепа,7млн$,добри думи и благи пожелания,визите не падат,това ни е от братята американци...а и един кораб мухлясала царевица. От нас за тях:10 тина млрд$,източени от ТЕЦовете,няколко стратегически производства ,спрени поради тях,предстои да им дадем шиистовия си газ на безценица и военни бази без пари...абе хубаво е да имаш голям брат
74
1
 
9
 
! Отговори
do 98 преди 8 години
Аки ако следващия път не го изберем, какво значение има какво имат те срещу него? Значи от нас зависи :)
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нормално е една обезлюдяваща се територия, обаче с добро геостратегическо положение да е нацвъкана с военни бази. Американците са преценили, че цивилните жертви при евентуален конфликт няма да са много, те са помислили за всичко. Бог да прости България!
72
0
 
12
 
! Отговори
до Членска карта преди 8 години
Напротив, на американците са им нужни компромати, те само така могат да подчиняват държава, на която не й пука за американските интереси. Прав си за това, че са му пуснали юздата за да прави каквото си иска, ама пак опираме до компроматите; ако кривне от пътя ще ги изкарат на светло.
71
0
 
22
 
! Отговори
българина преди 8 години
Показахте ли си рогата най сетне. Башибозушка ***.аз помощ от терористи не искам! След вашата помощ само пустиня.. лицемери ще ви ритъма като тикви по паветата на козяк
70
0
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 88Не им са нужни компромати! Просто са му пуснали юздата да прави каквото си ще, с едно условие да не противоречи на краварската правда! Нещо като Рамзан Кадиров в Русия!
69
0
 
5
 
! Отговори
ДО ЗАЩО преди 8 години
До защоНа първия въпрос си прав - политиците трябва да кажат защо! Но за втория - първо не съм съгласен , че пътуват до САЩ 2-3 хиляди човека и за това визите не били нужни , второ, ако нямаше визи, със сигурност бройката щеше да е много по-голяма!
68
0
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Е ние това не е като да не го знаем. Иначе нямаше да го аплодираме за това че ни загробва с 20 млрд заем, докато Ореха за 1млрд щяха да го линчуват.
67
0
 
19
 
! Отговори
подробност преди 8 години
Рубен е еврейско име.Правете си сметката!
66
0
 
20
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Този още не е дошъл и се почна с неадекватните и некадърни изказвания,голямо шоу ни чака с този!!!
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предполагам на всички ви е ясно, че САЩ държи Борисов с компромати за миналото му, че и за настоящето му, с което го подчиняват на волята си. Много грозна намеса във вътрешните работи на България.
64
0
 
14
 
! Отговори
Писна ми от вас бе преди 8 години
Ега *** сите американски оклуци!
63
1
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
До СТРАНДЖАТАЕ да щом не ви хареса мнението на другите или човека е луд или статията е поръчка!?много сте елементарни.....
62
0
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Ясно е че вие стоите зад царстването на Магнолията! Разбрах го още когато почнахте да го пробутвате по медиите, като Главен секретар на МВР и от тогава приветствам всяка антикраварска стъпка по целия свят!
61
0
 
18
 
! Отговори
Бг Турчин преди 8 години
Не съм религиозен но съм прочел целия Коран преведен на турски. (оригинала е на арабски - аз арабски не знам но се интересувам от всичко) та там се пише за така наречения Деджал (в Съдния Ден) той ще властва над Земята и много хора ще го последват. Той ще е зъл но ще донесе много блага. И в същото време ще накара хората да се избиват помежду си. И тогава ще слезе Иса (Исус) От небето и ще го унищожи.Дано!
60
0
 
6
 
! Отговори
защо преди 8 години
До @@@@@@@@@@@@@@@@@@@Българската държава е отдала безвъзмездно базите за ползване,питайте политиците защо?а за визите,колко хора пътуват за САЩ?между 2-3 хил на година това не е нужно.