US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!

Обсъжда се установяването на четири военни бази у нас
7 апр 2016 17:25,
222
US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!
Снимка: архив Булфото

Новият американски посланик Ерик Рубин обяви подкрепата на САЩ за кабинета на Бойко Борисов.

В първата си реч пред Атлантическия клуб той нарече партньорството между Америка и България "котва, която ще донесе стабилност на Балканите". "САЩ подкрепят правителството на премиера Бойко Борисов и ще съдействат за неговия успех", каза  Ерик Рубин.

Още по темата
Той обяви, че България е изправена пред три геополитически кризи - Украйна и отделянето на Крим; конфликтът в Сирия и бежанската вълна; чуждестранните бойци и разливането на конфликта. "Много европейски държави са изправени пред последствията на една или две от тези кризи, но България е изправена и пред трите", каза Рубин, цитиран от "Труд".

Посланикът обясни, че демократичните ценности са най-доброто ръководство, а САЩ винаги ще бъдат ключов партньор на България.

Рубин припомни посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери в София. "Той и премиерът Бойко Борисов основали няколко работни групи, за да работим ефективно. Като съюзник на НАТО, САЩ е длъжна да подава подкрепа в най-източните граници и това е България", каза още дипломатът.

Той информира, че инициативата за гарантиране на сигурност в Европа през последните години е увеличила своята дейност повече от 400%. "Нашите военни правят заедно учения, дори имаха няколко мисии в Ирак. Правили сме и сухоземни, и въздушни операции. САЩ предоставя 7 млн. долара за ново военно оборудване и образоване на военните кадри", разказа посланикът.

Той съобщи и че се обсъждали възможностите да бъдат установени четири военни бази за обучение в идните години.

Рубин коментира и енергетиката и наблегна на стратегическото значение на интерконектора с Гърция и ролята на САЩ за изграждането му. Посланикът се застъпи за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), срещу което се изправиха много евродепутати. Според него е важно Европа да приключи въпроса и така да се отвори още по-широка световна икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
20
 
! Отговори
Майк преди 8 години
"Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ)" е ужасно и заробващо Европа от американските компании.
138
1
 
12
 
! Отговори
Един от северозапада преди 8 години
Михаиле, промили са ти мозъка, и то много успешно. Няма да се учудя , ако си от новите Юпита, синове на стари партийни величия, изпратени с народни пари да учат на запад, и сега стремящи се да докажат на новите си кукловоди, колко са "Правоверни". От моята камбанария и от дистанцията на времето, друго се вижда.Каква промишленост , енергетика, селско стопанство имаше България едно време, преди 1945? Колко пътища, имаше ли електрификация, учеха ли безплатно всички,имахме ли сигурност, престъпления
137
17
 
2
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Гого--176;Руската окупация след ДЕВЕТИ ни струва 140 милиарда лв.Кога Русия ще ги върне?Русия знае само да КРАДЕ.
136
14
 
3
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Един от северозапада--172;В НЬОЙ САЩ ни върнаха на картата на ЕВРОПА без Война. Единствено САЩ не подписаха Нойското споразумение. На Шипка ОПЪЛЧЕНЦИТЕ спасиха Б--я. Спасиха Русия жи руската армия от ПОЗОР. Забрави да Споменеш че първа ни бомбардира Югославия 1941 г. Забрави да кажеш че Русия смля Русе, Силистра и Добрич. ПСВ Русия СРИНА крайбрежните ни градове.Забрави че Сталин най--много настоява да се накаже Б--я. А комунизЪма ,с който ни бомбардира Русия ни ДОВЪРШИ на цяло. Смърт на Рус
135
1
 
11
 
! Отговори
Гого преди 8 години
И естествено пак без пари Българската хазна празна, хамериканците много обичат тънката лайсна
134
1
 
7
 
! Отговори
Един от северозапада преди 8 години
До Бай Ташъък Байо, пак ще "Спечелят" с купуване изборите. За къде мислиш, бяха предназначени ония пари, скрити под гардероба на тъста на шефа на ДАЙ, или къде ще отидат комисионните от Европроектите, спечелени от фирмите близо до Герб? Как пък не чух, някоя комунистическа фирма да е спечелила напоследък търг за магистралите?В нашия край, публична тайна е, че само Герб и ДПС плащат по изборите, или дългогодишните кметове-на местните. Все хора, имали с какво да платят,но не от заплатите си.
133
1
 
10
 
! Отговори
Един от северозапада преди 8 години
Защо ли ми идва на ум една мисъл, приписвана на Мао Дзе Дун: "Ако бръкнеш в джоба си и видиш, че топките ти са 4 а не 2, това не значи, че имаш 2 ---, а че има някой плътно зад теб!"Иначе, всичко което този и другите посланници на САЩ казват, ние отдавна го знаем. Посланници ли казах? Пардон, след 89-та това са генерал-губернаторите, дърпащи конците на всички марионетни правителства, определящи външната ни политика, енергетика, търговия. Е, идва и някой конгресмен за разнообразие.
132
4
 
7
 
! Отговори
Един от северозапада преди 8 години
До Михал166. За сметка на това, което пишеш, България е видяла от САЩ само добро. Рейндърите на САЩ се биха на Шипка, само при Плевен умряха 30 хиляди рейнджъри,, а да не Говорим, Втората Световна война какво добро направиха и на София,, и на Враца. В центъра на Враца сега има много хубав паметник, точно по тоя повод, от благодарните врачани.
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да го разбираме? Нови четири бази към съществуващите вече четири ли ще добавим, та да станат осем?!! И не ния, те се чувстват заплашени от Русия и я заобикалят по границите й с бази, като наклякала вълча глудница. Пък после, защо се въоръжавала Русия! И пак си правят сметката другите да се бият, те да си решават на чужд гръб проблемите! Правят ни заложници в мръсната си политика. А ние възторжено трябва да я акламираме!!
130
1
 
17
 
! Отговори
добрият орисник преди 8 години
Ние ви пожелаваме Тръмп, който толкова мразите да ви стане президент, гусин посланик. Не един, а два мандата да ви управлява дано!
129
1
 
12
 
! Отговори
САЩ ЗАД ТИКВАТА преди 8 години
с 4 БАЗИ и ЕДИН ЧЕТВЪРТИТ
128
12
 
2
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До до михал--164;Комунистическата ти простотия е неизмерима. Няма такава мерна единица. От Русия само злини сме получили. Картата на Българската ЕКЗАРХИЯ ,установена 1872 г , е 220 000 кв. км.Русия ни раздаде земите. Тя потписва Райхщадската и Будапещенска тайни конвенции; ДА НЕ СЕ СЪЗДАВА ГОЛЯМА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНИТЕ. Русия ни раздели. Тя подписа споразумението ; ШУВАЛОВ--СОЛСБЪРИ. Чети бе ***.
127
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този тръгна по пътя на Уорлик, а пътят на Уорлик приключи предсрочно в Афганистан.
126
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това изказване е груба намеса във вътрешнополитическия живот на България, опит за манипулиране на електората и е в разрез с правомощията на един посланик.
125
5
 
3
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Бг Турчин--161 ;Прав си; Но Крим стана Американски при Ленин,*** сифилистик.
124
4
 
4
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--155;*** в Америка ги закараха Европейците. Америка беше тяхна ПЛАНТАЦИЯ. Европейците завещаха робството на Америка.
123
17
 
5
 
! Отговори
Бг Турчин преди 8 години
Крим или Къръм не е американски. Америка е земя на индианците които бяха изтребени от англосаксонците.Къръм не е и руски.Къръм е родина на моята баба която беше татарка.Много татари измряха по конските вагони пътуващи за Сибир. Къръм е татарски.Вън окупаторите!Къръм е моя земя!
122
11
 
4
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До АTAKICT--158;При комунизЪма бяхме постояно в Криза. Защо сменихте системата? Кой бяга от хубавото.3 пъти сменихте парите за да погасяте ИНФЛАЦИЯ. Защо златния ни резерв е в СССР ?Прочети доклада на П. Младенов пред ДС. Защо А. Луканов обяви ФАЛИТ на Б--я ?
121
18
 
2
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--144;Поначало Крим е АМЕРИКАНСКИ. Навремето Ленин взема огромен заем от Американска банка като залага /ипотекира/ Крим. Заема не е върнат. освен това Сталин по време на ВСВ раздава земята на КРИМ на американци имащи отношение към Ленд Лиза. За да го спаси Хрушчов го подарява на Украйна 1954 г.Това го твърди Михаил Полторанин --Вицепремиер при ЕЛЦИН.
120
2
 
20
 
! Отговори
Дадо преди 8 години
Рубинчо, ние имаме една по-стара от САЩ поговорка, която гласи : Те го не пускат на прага, той пита къде е одъра/леглото/. Нашите кризи започнаха, когато ни донесохте "пролет", така че по добре си стойте зад океана и ако уважавате европейските народи спрете изграждането на агресивни бази, писна ни от ковбойски истории. Бягай си в къщи, че и ние да мирясаме.