US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!

Обсъжда се установяването на четири военни бази у нас
7 апр 2016 17:25,
222
US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!
Снимка: архив Булфото

Новият американски посланик Ерик Рубин обяви подкрепата на САЩ за кабинета на Бойко Борисов.

В първата си реч пред Атлантическия клуб той нарече партньорството между Америка и България "котва, която ще донесе стабилност на Балканите". "САЩ подкрепят правителството на премиера Бойко Борисов и ще съдействат за неговия успех", каза  Ерик Рубин.

Още по темата
Той обяви, че България е изправена пред три геополитически кризи - Украйна и отделянето на Крим; конфликтът в Сирия и бежанската вълна; чуждестранните бойци и разливането на конфликта. "Много европейски държави са изправени пред последствията на една или две от тези кризи, но България е изправена и пред трите", каза Рубин, цитиран от "Труд".

Посланикът обясни, че демократичните ценности са най-доброто ръководство, а САЩ винаги ще бъдат ключов партньор на България.

Рубин припомни посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери в София. "Той и премиерът Бойко Борисов основали няколко работни групи, за да работим ефективно. Като съюзник на НАТО, САЩ е длъжна да подава подкрепа в най-източните граници и това е България", каза още дипломатът.

Той информира, че инициативата за гарантиране на сигурност в Европа през последните години е увеличила своята дейност повече от 400%. "Нашите военни правят заедно учения, дори имаха няколко мисии в Ирак. Правили сме и сухоземни, и въздушни операции. САЩ предоставя 7 млн. долара за ново военно оборудване и образоване на военните кадри", разказа посланикът.

Той съобщи и че се обсъждали възможностите да бъдат установени четири военни бази за обучение в идните години.

Рубин коментира и енергетиката и наблегна на стратегическото значение на интерконектора с Гърция и ролята на САЩ за изграждането му. Посланикът се застъпи за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), срещу което се изправиха много евродепутати. Според него е важно Европа да приключи въпроса и така да се отвори още по-широка световна икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
2
 
! Отговори
Бг Турчин преди 8 години
Ердог сега вкара нов проектозакон. Който каже, че не е турчин а кюрдин направо му отнемат гражданството.Няма значение дали е политик. Който е с ПКК без гражданство. Който върши терор без гражданство. Направо го гонят. Вземете пример.
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 147А *** в Америка безплатно ли са ги раздавали бре, го ведо?
117
2
 
13
 
! Отговори
ПФУ преди 8 години
Да си махат воѝската която бие малки деца,това е чиста окупация на България!
116
4
 
23
 
! Отговори
Перко Наумов преди 8 години
САЩ не са само зад Борисов! САЩ са зад целия български народ. Само не казват вазелина сами ли да си носим, или ще ни го раздават войниците от американските бази!За дри щещите за руската окупация, само за сведение - не само бази, един руски войник не е останал в България една година след 1878 и 1944 г!! Това за сведение на го вноядните русофоби! Ни руски бази, ни руски войски, ни руски инструктори! Нашите ходеха там да учат, но на българска земя никой не е чувал руска реч от руски военни! толкоз
115
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ние подкрепяме Тръмп за президент на САЩ! Дано да спечели изборите въпреки съпротивата ви, г-н посланик! :))
114
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако червения *** ми посочи колко бивши партийни шефове живеят в Русия ще го призная . В САЩ са хиляди плюс техните деца , като трубадура на Тодор Живков Любомир Левчев . Просто не знаете колко сте смешни и жалки другари и хората ви подиграват .
113
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе като са толкова "зад нас", що не махнат визите за българи?Или вие не ни трябвате тук. Но ние ще си идваме при вас когато поискаме, ще си разполагаме военни бази за да поддържаме конфликтите в Европа, щото нашите политици са най-продажни, не з друго.
112
11
 
4
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--143;Абе простьо САЩ предизвикаха Цариградската конференция.Там разрешиха на Русия да воюва с Турция. Вашаста разбойническа партия криеше тия неща.Крие и ЗЛИНИТЕ които ни причини Русия
111
13
 
3
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--130;Теб никой не те пита.Марш в руско.
110
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МихалБрей,не знаех,вечна благодарност на САЩ,че ни спаси от робството ! Абе ей,грантовите,колко още фалшификации и мозъчни промивки трябва да чакаме от вас,*** !
109
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като сме партньори що не махнат визите.Лицемери.
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АТАТЮРК Е БЪЛГАРИН
107
11
 
1
 
! Отговори
Бг Турчин преди 8 години
Много страхливи хора. Абе не цъкайте минуси. От юг опастност нема. Нема да се плашите.!!Никой няма да ви създава проблеми...
106
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен135Русия много се съобразява точно,какво ще изтърси посланика в България,сега Путин тутакси,ще върне Крим на Украйна,ще се разоръжи и,ще си посипе главата с пепел.
105
15
 
6
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--119;Добре че Хрушчов отказа да сме 16 република.Стига сте плюли САЩ.Те ни върнаха на картата на Европа в НЬОЙ.Президента на САЩ ни спаси. Русия искаше да ни раздели на 3 и да ни подари на СЪСЕДИТЕ. Англия пизна първа съединението. Тя ни спаси от руската окупация тогава.Аман от неграмотни русофили.
104
3
 
3
 
! Отговори
БГ - НАТО преди 8 години
каза също да си духат борша
103
12
 
1
 
! Отговори
Бг Турчин преди 8 години
Пак се наложи да пиша. Бази не ви трябват за защита от Турция. Турция не е вражеска държава. Запомнете го!В Турция никой не се интересува от България. Не ви мразят. Хората там (даже професор Илбер Ортайлъ имаше преди време предване по ТРТ) ви приемат за славяноезични, православни тюрки. Братски народ и т.нт. Вие сте близки (българите) братя, една кръв и прочие ...не ви мразят там...в Турция не делят християни и мюсюлмани. Няма страшно. Никой няма да ви превзема от югоизток.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 127 Защото все някой трябва (макар и много малко) да защищава българския суверенитет понеже този, комуто е задължение (служебно!) не го прави!
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак сме роби цял живот ще ни дупи някой
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Новият американски посланик Ерик Рубин обяви подкрепата на САЩ за кабинета на Бойко Борисов."Извинете, но това не е ли намеса във вътрешните ни работи? И как би отреагирал някой американски държавник, ако българския посланик даде изявление кого поддържа и кого не в САЩ?Ало, г-н ББ (считащ се за министър-председател), ние суверенна страна ли сме или не?