Парламентът се отвори: За деца, студенти, майки

Първите посетители бяха посрещнати от Цецка Цачева
16 апр 2016 13:50,
3
Парламентът се отвори: За деца, студенти, майки
Снимка: Народно събрание

Студенти по право, политически науки, история и философия от различни университети и деца от столични училища бяха сред първите посетители, дошли в Народното събрание в Деня на отворени врати.

Днес законодателната институция отвори врати в чест на Деня на Конституцията.

Най-нетърпеливите посетители бяха посрещнати от председателя на парламента Цецка Цачева.

12-годишният Илия от Карлово обясни, че е дошъл с майка си в София в Деня на отворени врати, за да разгледа законодателната институция и да се запознае с нейната работа, съобщиха от парламентарния пресцентър.

Цецка Цачева разказа на студентите и учениците интересни факти за четирите български конституции от 1879, 1947, 1971 и 1991 г., чиито оригинали днес са в парламента и които посетителите могат да разгледат.

Цачева обясни, че могат да се видят и лични вещи на Екзарх Антим І, който освен първи български екзарх, е бил и председател на Учредителното събрание, приело Търновската конституция.

Председателят на парламента показа на първите посетители изложбата с оригиналите на четирите български Конституции, както и двете изменения на Търновската конституция.

Сред експонатите е и председателският звънец от Учредителното събрание във Велико Търново, посочи Цецка Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Да тук продават интересите на България и унищожават държавата.
1
0
 
3
 
! Отговори
бабичка преди 8 години
Господа, не отваряйте Парламента за деца и прочее, а направете някакъв полезен за децата, за родителите и демографската криза ход. Смешно и жалко е да показвате на народонаселението едно работно място, което е само символ на .....