Борисов събира ПГ на ГЕРБ заради ветото на президента

Важна е стабилността на кабинета, но не бива да нарушаваме демокрацията!
Обновена: 7 май 2016 20:55 | 7 май 2016 17:35, Анисия Иванова
107
Борисов събира ПГ на ГЕРБ заради ветото на президента
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов ще събере ПГ на ГЕРБ във вторник заради наложеното президентско вето върху Изборния кодекс. В профила си в социалната мрежа Facebook Борисов написа коментар по повод наложеното днес вето от държавния глава Росен Плевнелиев.

"Политическа Партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина – електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват", пише Борисов.

Още по темата

Той добавя, че "благодарение на това беше възможно да се разкрият допълнително секционни избирателни комисии извън дипломатическите и консулски представителства, което дори г-жа Манолова запази".

"Винаги съм считал, че е наше задължение да осигурим възможност всички български граждани, които желаят да гласуват в чужбина, да могат на практика да упражнят това свое право на глас. Винаги съм твърдял, че до този момент не е измислена по-демократична и добра система от изборите", продължава премиерът.

Затова аз във вторник ще събера ПГ на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, ще вземем решение. Същевременно ще продължим да водим разговори с нашите партньори от РБ, ПФ и АБВ, защото стабилността на държавата е важна, но не бива да нарушаваме демократичните права на българските граждани. Това е отговорност на всички политически партии и лидери, не само моя, и не само на ГЕРБ. Надявам се, че ще успеем да намерим един разумен и справедлив консенсус", пише още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОМНИТЕ ЛИ КАК САКСКОБУРГОТСКИ ДОКАРА ОТ ЕВРОПА РАЗНИ ЮПИТА, УЖ БИЛИ МНОГО УМНИ, ЧАК МОЗЪЦИТЕ ИМ ПРЕЛИВАХА ИЗ УШИТЕ. ОПРАВИХА НИ ЗА 800 ДНИ, ОГРАБИХА НИ ПЕРФЕКТНО.ТАКА ЧЕ ВЯРА НА ТЕЗИ ПЛОНДЕРИ НЕ ТРЯБВА НИКОЙ ДА ИМА.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ ТЕ И ТЕЗИ В ЕВРОПА И В АМЕРИКА - ТРУДНО ИМ СЕ РАЗБИРА, В ГРАМАТИКАТА ХИЧ НЕ ГИ БИВА, А ПЪК ДЕЦАТА ИМ ВЪОБЩЕ НЕ ГО ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК.ЗАТОВА ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА БЪЛГАРИ И ДА СИ ГЛЕДАТ ТАМ ТЕХНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА И ПР.
74
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Аз не съм съгласен хора, които от години живеят другаде, плащат данъци другаде, говорят развален български, да не говорим че една голяма част от тях, които са в съседна Турция изобщо не знаят български, да ми определят кой ще управлява. Много съжалявам драги ми сънародници, избягали в Зап. Европа и САЩ, нищо лично, но вие сами решихте да не бъдете част от този народ.
73
0
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Борисов, престъпвайки в политиката, обеща: 1. Унищожение на престъпността 2. Унищожение на корупцията 3. Унищожаване на контрабандата 4..... 5. ....... 6........И американските другари го Фалят, Фалят.Но никой не дава думата на човек от народа, да си каже, ей така простичко: Как го пребиват, Как го ограбват , Как "дарения" му искат .........Много е предан Бойко ............ на американските си другари.
72
0
 
5
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
А събери ги, че да вземе думата А- 40........Ще дойде пролетта в България.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно пак ще им се кара и ще ги заплашва!!!Ще бъде нова МУТРЕНСКА среща
70
0
 
8
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Бацко,има един филм-,,Последното танго в Париж,, ...Скоро ще го гледаш...
69
0
 
5
 
! Отговори
duhku4e преди 7 години
Тъкмо ще се събирате,вземете и си подайте оставката,по мирно и драго!
68
1
 
12
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ББ,ЗАЩО КАТО РАБОТЯТ В ТУРЦИЯ И НА ДРУГА МЕСТО,ТАМ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ,ТАМ СЕ ОСИГУРЯВАТ,ПОДПОМАГАТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ,ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ КОИ ХОРА ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ,ЗА ТОВА РЕШЕНИЕ НЕ СЕ ИСКА МНОГО АКЪЛ,КАТО СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ,КАТО ДОЙДАТ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ БАСТА.
67
1
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Какво значи демокрация?Мислите ли, че някой го интересува мнението на народа, освен на избори?!Демокрацията е като комунизма- утопия.
66
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
отново ЦИРК
65
0
 
7
 
! Отговори
гербер преди 7 години
"Важна е стабилността на кабинета, но не бива да нарушаваме демокрацията!"Бе... хайде от нас да мине, няма да я нарушаваме и този път.Ама ако ни текне, ще си я нарушим като стой та гледай нали тъй?Това "разделение на властите" ние не го разбираме. И не го признаваме.
64
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боце, а си пипнал промените, с които най-после изключихме турците в Турция да определят българското правителство, а сме те измели за нула време от властта!
63
9
 
17
 
! Отговори
ДО 75 преди 7 години
Аз и тук изкарвам достатъчно за да харча доволно в държавата, която живея. Реализирал съм се тук и то доста добре, та не ми говори глупости ти избягал от собствената си държава. Точно ти ли, който не намери път за реализация тук ще определяш кой ще ме управлява. Не ме интересува на кой колко пари плащаш и какви имоти имаш. Гласувай тайм за където си избрал да бъдеш поданик. Избягал неуспял ренегат плаче, че не му дават право да гласува. Вие сте ми любимци...
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Ами по добре за Радка - пиратка отколкото за ,,брата на Ердоган ,, Турчина от Банкя и Патерицата му от бургас И двамата не-кро-фили ,поругали Българската история и наложили ,,владичество ,съжителство ,,изхвърлили Ботев ,Вазов,Чинтулов от миналото ни в интерес на Турция .За всеки друг но не за тия Туркуманджии. Турски мек.ер..ета
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В. Симеонов се самоуби ритуално.
60
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да вият от параноичния фронт няма как да ме лишите от глас. Работя от няколко години на вън. Имам имоти в България и си плащам данъка за тях. Имам родители на които изпращам всеки месец не малко пари (повече от две минимални ваши заплати)които те харчат в България. Няма как някой, който няма и два дена трудов стаж и на който основните доходи са от надник за протест или каквото си набере от бежанци да определя какво ще става в Родината ми. Такива като мен са поне милион.ПФ ме загуби.
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Плевела пак са му се обадили от някое посолство.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много важно. То Професора си го каза в прав текст....ЦИК...компютри...ала бала....
57
4
 
14
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 7 години
Чак сега разбрах че Плевнелиев е избран за Личност на Годината в Украйна .Защо нашите Медии пазят това в Тайна ?