Станишев и Местан в спор: Кой свали "Борисов" 1?

"Договорки", твърди единият. "Народът", отвръща другият
Обновена: 12 май 2016 18:56 | 12 май 2016 18:32,
68
Станишев и Местан в спор: Кой свали "Борисов" 1?
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев и този на ДОСТ Лютви Местан влязоха в задочен спор за това кой е свалил първия кабинет на Бойко Борисов.

"Сергей Станишев има да отговаря на много въпроси, които ще му задам. С кои фактори се договори управлението на Орешарски по време на първия кабинет на Борисов? Там ще намерите ключа за последвалите събития", каза Местан тази сутрин пред bTV. Така той намекна за скрити договорки за свалянето на първото правителство на ГЕРБ.

След няколко часа лидерът на ПЕС му отвърна с писмо до медиите, озаглавено "Протестите, а не договорки свалиха кабинета "Борисов" 1".

"Твърдението за договорки за кабинета "Орешарски" през 2012 г. е от сферата на фантастиката, но не и на сериозната политика. През 2012 г. никой нямаше представа, че през пролетта на следващата година кабинетът ще падне и ще последват предсрочни избори", е позицията на Станишев.

В писмото си той допълва и че първият кабинет на ГЕРБ е бил свален от "спонтанните масови протести на българските граждани през февруари 2013 г.". "Всяко друго твърдение е инсинуация и обижда хората, които тогава излязоха на улицата без страх, за да изразят своите позиция и протест срещу управлението на ГЕРБ"., смята още лидерът на ПЕС.

Той подкрепя думите си с цитат от Борисов при подаването на оставката, който тогава каза: "Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа".

Бившите коалиционни партньори влязоха и в задочен спор за това чия точно е отговорността за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и дали ДПС е поискало или му е било предложено да поеме службите за сигурност в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишев с този примижал поглед явно е забелязал в далечината предградията на Брюксел и е замечтал за светло бъдеще.
36
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как народа да е свалил първото правителство на Борисов, след като на следващите, и по-следващите избори пак избира с мнозинство ГЕРБ !
35
1
 
35
 
! Отговори
до 58 преди 7 години
Няма по-подли същества от шоросоидите
34
1
 
39
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
Няма по-подло племе от ***. И АБВ го доказаха оня ден.
33
1
 
42
 
! Отговори
Мой човек преди 7 години
Путин , отдавна вече не разчита на нашите корумпирани и алчни ***.Те се провалиха тотално пред него, защото много преди това Запада ги купи на кило!Сега седесарката на Иван Костов-Нинова ,ще дообере и разтури , *** на Позитано!
32
1
 
39
 
! Отговори
Помниме ,бе..ха,хааа преди 7 години
Как КОЙ...??!!Нали Станишев и целата компания , преди това ходиха в Москва при Путин.???!!!Там ,в Москва --- беше и агент "Иван"--Каракачанов!Нали чакаха Путин --2-часа във фоайето за да се появи ....КАТО РУСКИ ИМПЕРАТОР!Висяха там...като , червени циф..ки ...на нос.
31
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю защо не се замислиш защо Станишев се покри в Брюксел Местан в турското посолство а ДОГАН не смее да си покаже носа от сарайте от Кремъл ли се крият, май не свършиха това за което Путин ги нае. Помисли си преди да пишеш хвалебствия за СССР
30
5
 
35
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
Защо не казваш кой сега обезкостява българите?
29
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов бе свален точно в момента, в който "Кой" подготви КТБ за разкостване.
28
8
 
37
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Смърди на американофили.
27
9
 
37
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Американски ботуш е стъпил в България. Върти и мачка народа, който живее все по-бедно и няма никаква перспектива за развитие.
26
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците и техните *** като Станишев и баща му забавиха развитието на България със 100 години.
25
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде за година и половина червено-турската мъгла и една банка веднага фалира
24
2
 
42
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Кораба, който в момента сондира за газ в нашия шелф директно "сондира" и Путин. Без вазелин.
23
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуча през 2102 беше една инвестиция. "Проекта Бареков", ТВ 7, Костинброд, купуването "на кило" -Росен Пертов , дъртата кучубра Нешка и т н. Приблизително милиард разходи. След това 4.5 милиарда приходи/ КТБ/ . Рокери с мотори обикалят против шистовия газ, незнайни "организации" се "самоорганизират" в нета, дрогирани футболни агитки на първа линия, масова атака в пресата и нета..................смърди на на руски ботш , та смърди......
22
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще стане интересно тия двамата дето Москва ги смени със други по верни от тях ще си кажат всичко. Но истината е ясна Станишев и ПЕЕВСКИ и ДОГАН със мощната подкрепа на Кремъл свалих Борисов 1, сега Кремъл готви нов опит за преврат но няма да се получи другари
21
1
 
49
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Безсмислен спор. И двамата са виновни. Всъщност и Болен с неговите качулки.Както винаги, всяко зло за добро. Всички видяха че не ги бива и сами си отидоха.Сега каквото и да приказват вече се издадоха.
20
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто Европо няма да легитимира Крим
19
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали много бяхте сигурни и за Турски поток И там ви видяхме
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До-30 Няма как да стане