Магистрали, заводи... Не смогваме с работна ръка!

Борисов за диалога с ЕС: Твърдост, не значи невъзпитаност
17 юни 2016 18:45,
94
Магистрали, заводи... Не смогваме с работна ръка!
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов начерта успехите на страната ни пред Общото събрание на Германо-българската индустриално-търговска камара. Сред тях той посочи ниските данъци, ръста от 3% и усвояването на евросредствата по най-рационалния начин.

Още по темата
"Там, където построихме магистрали, заводите са толкова много, че не смогваме с работна ръка", каза министър-председателят.

Той се обърна към немския бизнес, че и той се възползва всеки ден от евросредствата в България - чрез пряко участие в обществените поръчки или индиректно във връзка с производството и спедицията.

Борисов заяви още, че Германия е приоритетна за България: "В прекрасни отношения сме и с канцлера Меркел, с десницата, както и с лявата партия в лицето на нейните представители. Няма тема, по която да нямаме разбиране", каза той.

Премиерът коментира и някои от проблемите, пред които е изправена страната ни - бежанската криза и приемането ни в Шенгенското пространство.

По повод отстояването на позиции на България пред Европейския съюз, Борисов обяви: "Твърдост не означава невъзпитаност или незачитане на другите".

Заедно с Борисов гост на Общото събрание на Германо-българската индустриално-търговска камара бе и вицепремиерът Томислав Дончев.

Приветствие към делегатите отправи и Н. Пр. Детлеф Лингеман, посланик на Федерална република Германия в Република България. На събитието присъстваха и над 100 представители на фирми членове на камарата – български, германски и други чуждестранни компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Васо преди 7 години
До ognyanz: Какви ги говориш за Албания. Че тя само с морски туризъм ше ни удари в земята. Там бетон по морето няма, освен едни бункери останали от Енвер Ходжа. И те са туристическа атракция. Скоро ше им работим и на тях по нивите, и курортите, както го правим вече по Сърбия. Тези две страни и да влезнат в ЕС пак след тях ще сме, щото имат друга "политическа" класа.
48
1
 
1
 
! Отговори
naco преди 7 години
Е,как ще СМОГНЕТЕ другарю/г-н Борисов,след като "работната ръка" получи ЖЪЛТИ СТОТИНКИ,а Вие със СВИТАТА си УСВОИХТЕ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ?! Да,да за МИНАЛИТЕ,НЕСПРЕНИ от Вас ПОРЪЧКИ става дума!!! За тези ПОРЪЧКИ,за които все още не Сте дали ОТЧЕТ пред ОБЩЕСТВОТО,другарю/г-н Борисов!
47
1
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 7 години
""Магистрали, заводи... Не смогваме с работна ръка!"......... Докато продължава да се толерира политиката за ниски доходи ( заплати) на работещите, не очаквайте нищо по-добро... Всички грамотни и интелегентни ще се махнат и..... тогава олигархичните собственици ще го духат яко....
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами плащай им 5? на час като на... и емигрантите ще намалеят. Но на час.не на ден
45
0
 
2
 
! Отговори
КОКИТО преди 7 години
До Пепито В ВСАКО СТАДО СИ ИМА *** ...
44
0
 
8
 
! Отговори
Пепито преди 7 години
Боко ,защо се подиграваш с твоят изстрадал и обезверен народ? Виждаш ли по-далече от носа си или ситият на гладният на гладният не вярва. Като не виждаш , а чуваш ли за запалени ,обесени и хвърлили се от високите блокове отчаяни хора?
43
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Как върви опазването на айдуците?С европейййски темпове,КПП-та,чадъри,мм?
42
1
 
14
 
! Отговори
se преди 7 години
Този човек живее в измислен свят.Младите не искат работа за 600 лева а старите просто не ги искат.Младите отиват в Европа да печелят и да търсят късмета си.Естествено който учи и е трудолюбив ,,може" да успее.Но тук да робуват на чужди компании дошли у нас не от любов а за лична изгода на собствениците им нашите интелигентни млади хора не желаят.Борисов да работи заедно с целия кабинет за 600 лева на месец и тогава ще запее друга песен.Днес чужда компания даваща под 600 евро е колонизатор.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
toya kato laje veche se unasya. to po negovite dumi v bg veche reki ot med i maslo teche. zatova ot bejancite byagat ot balgariya zashtoto im e mnogo hubavo. kakto sa ya podkarali skoro i balgari nyama da ostanat v neya.
40
1
 
5
 
! Отговори
неутрал преди 7 години
Права си! Има развитие и то ....големо! Въпросът е каква е посоката!Май като гледам .....развитието на нещата са в посока от към.... анито?Или не съм права?
39
1
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Оставаме си най-бедната държава в Европейския съюз, а според Бойко (при неговото управление) успехите ни просто нямат край. Дано по-скоро да приемат Албания в ЕС, само тя има шанс да ни измести от последното място. Но и това не е съвсем сигурно.
38
11
 
1
 
! Отговори
Ани преди 7 години
За Видин не зная, но познавам от Монтана и Плевен. Тези типове са напълно демобилизирани от тежката русофилистия които ги е опустошила.
37
15
 
2
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Определено Mypзилкитe се надпреварват да ни убеждават че нещата не вървят. Колкото и да им е мъчно в Империята на Злото, България се развива.
36
1
 
17
 
! Отговори
видинчанин преди 7 години
Във Видин никой нищо не е построил повече от четвърт век.Такова пусто място сигурно и около Чернобил няма.Така или иначе нито една партия нищо не е направила за града ни.Никой не се интересува от него.Защо не вземата да ни продадат на някоя държава като Япония например.Та и у Видин някой някакав завод да направи,работни места да се открият та да живнем.От нашите политици нищо не очакваме.
35
2
 
14
 
! Отговори
gtf преди 7 години
ха ха ха ха ...с този не живеем в една вселена, ми да си вкарат работници тез многото заводи, то и заплащането ще трябва да е европейско
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този какво пак е сънувал?
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв завод за мерцедеси, какви пет лева?! МАЙ ВСИЧКИ СЕ ЗАРАЗИХТЕ ОТ ПЛЕВЕЛА ПО АКЪЛ. ПЪРВО ОТКРИИТЕ КАКВО ДА Е ПЪК ПОСЛЕ РЕВЕТЕ. На Борисов му трябва персонален завод за лентички, понеже на всеки пет метра от магистрала реже ли реже. Сигурно ни мисли за ид--иоти. И с право, че още го търпим.
32
2
 
10
 
! Отговори
доктор преди 7 години
Ба-а-а! написал съм го неполиткоректно долу! Я да пробвам пак!Абе как е със здравето ромката, дето хвалеше наш Бочко?
31
2
 
3
 
! Отговори
chach преди 7 години
pokanete migranti za pabota.nie ne mojem da se spravim.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще почнем и железниците, тунелът под Шипка ще ни помогнат от Китай, газовия хъб привлича инвестиции, енергетиката оправяме за първи път дългът на НЕК пада, хората виждат, където сме асфалтирали, асфалт не се яде, но фабриките никнат като гъби, на първо място сме в Европа по еврофондове, хората виждат, навсякъде ни уважават, туристите ги върнахме, и руските, ще им дадем парите и повече никакво вземане-даване с тия, от Катар колкото агнета произведем ще ни ги купят всичките, папите ни познава