Костов: Кандидатът на ГЕРБ ще спечели изборите!

Резултатът на вота, според него, е "предизвестен"
18 авг 2016 11:14, Петя Славова
139
Костов: Кандидатът на ГЕРБ ще спечели изборите!
Снимка: архив, Булфото

"Резултатът от президентските избори е предизвестен. Стеснявайки времето на кампанията, практически не се дава възможност за провал на изборите. Кандидатът на ГЕРБ, вероятно подкрепен от Реформаторския блок1 ще спечели", обяви бившият премиер Иван Костов.

По думите му отлагането на номинациите е добър политически ход за управляващите, но не и за опозицията.

"Бъдещият президент трябва да бъди европеец и атлантик", категоричен бе Иван Костов.

Бившият тъмносин лидер коментира и ситуацията в съседна Турция.

Още по темата

"Това, което става там, практически е налагане на една агресивна, авторитарна форма на управление, която не крие амбициите си да изнене своя труски политически ислям в съседните страни. Последно доказателство за това беше присъствието на български политици и духовници на мероприятията на партията, която прави тези неща в Турция", заяви още Иван Костов и допълни, че всеки сам решава би ли се страхувал от тази страна, чиято политика е катастрофирала и носи големи рискове, тъй като "използва всякакви средства и рекетира ЕС".

Костов коментира и предаването на Бююк на Турция като заяви, че ако зависеше от него, той не би действал на ръба на закона. По думите му, такива жестове не дават желания резултат.

Според него е настанало "време разделно" и България трябва да вземе страна. Рисковано е да води своя отделна политика. По думите му, който "не зачита човешките права е враг" и нарече престъпно оправданието за религиозност, което дава право на някой да малтретира жени и да кара деца да раждат.

Костов определи Ердоган като по-непредсказуем от Путин: "Видяхме го уплашен след пуча и след това много агресивен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Фанта ХмелЩо, този път 50% от протоколите няма ли да бъдат преправяни? С малка разлика такива избори не се печелят. Виж ако масово хората излязат да изразят недоволството си, може и да ги хване шубе и да направят крачка назад. Ясно е, че има решение от горе, че България трябва да бъде управлявана от тия, същите да говорят е такива работи, а медиите да ни заливат с фалшиви икономически данни.
15
5
 
21
 
! Отговори
брех преди 7 години
Костов поумнял. Да не повярва човек !
14
6
 
30
 
! Отговори
Debora преди 7 години
Мое мнение е че Костов е най умния политик в България, но за съжаление той не защити интересите на нашия народ
13
1
 
32
 
! Отговори
некои съображения преди 7 години
Резултата от изборите далече не е предизвестен. В РБ по-популярните личности искат пълно разграничаване от управлението. БСП-арите се изхитриха и номинираха неутрална фигура, така че мобилизацията срещу кандидата им ще е по-слаба. А да се прогнозира победа на неизвестен кандидат е лаишко. Ще бие "със сигурност" ама не знам си кой. ГЕРБ имат най-голям шанс с кандидат за президент Бойко. Само че същия е премиер и няма как да се разчекне на две места. Извод - чака ни балотаж.
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото ти си българин, толкова и той.
11
1
 
26
 
! Отговори
до 15 Професор преди 7 години
А, написали си завещанието ?.
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
олигархичният кръг гергов гоце р.овч ще загубят изборите
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щерка му в Швейцария се изучи. Сега шета като татя си из банковия надзор.Затуй му е голяма дзypлaтa сега на *** ефенди, но животът винаги предлага изненади...
8
2
 
44
 
! Отговори
Фанта Хмел преди 7 години
Имам чуство, че този път всичките "политици" и "политолози" ще останат доста изненадани! На народа му писна от лъжи! Хората, макар и бавно поумняват и помнят с кави лъжи бяха засипани. Поредицата от победи на гражданите за европейско развитие на България ще спре, поради очеизбождащото положение на смазания народ!
7
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Костов прави точен и реален анализ на ситуацията в конкретният случай, а на българина му остана да си избира м/у десни комунисти, леви комунисти и турци, които да продължават да го лъжат, крадат, репресират, ограничават и да му унищожават страната и нацията.
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как герб ще спечели, след като не знаем кой им е кандидата. Значи цецо отсега е фалшифицирал изборите, ама тази черна печка се издаде.
5
7
 
42
 
! Отговори
хлъц преди 7 години
Най-големият престъпник в новата ни история ! Започнал третата национална катастрофа !
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професорът сам твърди че е написал 26 труда. Всичките свързани за любовта между мъжете. Благодарение на огромният му опит в тази дейност.
3
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо Ваньо още не е в затвора за умелото управление на страната и успешната приватизация?
2
3
 
30
 
! Отговори
chach преди 7 години
kandidata na GERB mitio pi6tova
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" бъдещият президент трябва да бъде европерц и евроатлантик". Бре Ваньо, бре Костов !. Искаш пак да е някое мекотело като сегашния президент , щото то мъжкари сред десномислещите евроатлантици няма. Там са или меки китки или наркозависими, или комбинация от двете.