Дали Слави ще прави партия? Ще направи това, което е нужно!

Този начин, по който се гласува, е архаичен и остарял, каза шоуменът
Обновена: 6 ное 2016 21:40 | 6 ное 2016 21:37, Красимир Ангелов
49
Дали Слави ще прави партия? Ще направи това, което е нужно!
Снимка: БТА

Дали ще направя партия? Ще направя това, което е необходимо, обяви шоуменът и инициатор на днешния референдум Слави Трифонов на специална пресконференция.

По думите му резултатите от днешното допитване са озвучителен шамар за политическата класа.

Тези 3 милиона души, или колкото са гласували на референдума, са мечти, надежди. За мен това е изключителна отговорност и нещо, което ме натоварва с тази отговорност, допълни той.

Още по темата

"Правя това, което позволява законът и конституцията. Дали ще направя партия ще зависи от това, как изглеждат нещата от тук нататък. В крайна сметка ние победихме тази система, която е направена така, да няма референдуми. Това е успех на тези 3 милиона българи", посочи още Трифонов.

По думите му, ако референдумът не мине границата, за да бъде задължителен, депутатите трябва да се съобразят с желанието на хората.

"Живеем в условията на демократична държава, където суверенът е българският народ. 3 милиона души са ужасно много и тези 240 души не може да не се съобразят с тяхното мнение", заяви шоуменът и продължи: "Ако не го направят, те ще получат жесток урок от своя суверен".

Според Трифонов българските депутати са деца на българския народ и ако не се съобразят с възпитание, с логика и със закони, "ще стане по друг начин".

Тв водещият определи и като бъдеща полезна инициатива да има електронно гласуване. Този начин по който се гласува е архаичен и остарял, категоричен бе той.

"България има полза да има референдуми и да има пряка демокрация. Може да се поздравим с успех, нека видим какви са цифрите, но референдумът е напът да успее", заяви от своя страна Иво Сиромахов.

Според сценариста Тошко Йорданов днес по време на гласуването е имало опити референдумът да бъде провален.

"Днес членовете на ЦИК грубо нарушаваха закона, като на много места караха хората да влизат да гласуват за президент и след това да излизат и да гласуват за втори път. При тези малоумни опашки вместо да чакаш час и половина, е трябвало да чакат по 3 часа", посочи той. По думите му и много членове на комисията са обяснявали на възрастни хора, че трябва да отговарят с "не" на въпросите.

"Референдумът е успешен, въпросът е дали той ще е задължителен или не е. Резултатите от чужбина още не са дошли, но смея да подозирам, че избирателната активност ще бъде в полза на референдума", завърши Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
27
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати държавата след като 3млн. са подкрепили популизма на този ***.Абе човече,като се правиш на морален авторитет,дай да ти видим данъчната декларация?Къде са ти регистрирани фирмите?Дали не са в данъчни оазиси?Какви са ти отношенията с олигарси и мутри?И още много въпроси
1
21
 
26
 
! Отговори
Martosss преди 7 години
Айде да си дойдем на нашето.И Славчо с мераци за политик.Гласувах на референдума,но за Славчо не бих го направил!