Дали Слави ще прави партия? Ще направи това, което е нужно!

Този начин, по който се гласува, е архаичен и остарял, каза шоуменът
Обновена: 6 ное 2016 21:40 | 6 ное 2016 21:37, Красимир Ангелов
49
Дали Слави ще прави партия? Ще направи това, което е нужно!
Снимка: БТА

Дали ще направя партия? Ще направя това, което е необходимо, обяви шоуменът и инициатор на днешния референдум Слави Трифонов на специална пресконференция.

По думите му резултатите от днешното допитване са озвучителен шамар за политическата класа.

Тези 3 милиона души, или колкото са гласували на референдума, са мечти, надежди. За мен това е изключителна отговорност и нещо, което ме натоварва с тази отговорност, допълни той.

Още по темата

"Правя това, което позволява законът и конституцията. Дали ще направя партия ще зависи от това, как изглеждат нещата от тук нататък. В крайна сметка ние победихме тази система, която е направена така, да няма референдуми. Това е успех на тези 3 милиона българи", посочи още Трифонов.

По думите му, ако референдумът не мине границата, за да бъде задължителен, депутатите трябва да се съобразят с желанието на хората.

"Живеем в условията на демократична държава, където суверенът е българският народ. 3 милиона души са ужасно много и тези 240 души не може да не се съобразят с тяхното мнение", заяви шоуменът и продължи: "Ако не го направят, те ще получат жесток урок от своя суверен".

Според Трифонов българските депутати са деца на българския народ и ако не се съобразят с възпитание, с логика и със закони, "ще стане по друг начин".

Тв водещият определи и като бъдеща полезна инициатива да има електронно гласуване. Този начин по който се гласува е архаичен и остарял, категоричен бе той.

"България има полза да има референдуми и да има пряка демокрация. Може да се поздравим с успех, нека видим какви са цифрите, но референдумът е напът да успее", заяви от своя страна Иво Сиромахов.

Според сценариста Тошко Йорданов днес по време на гласуването е имало опити референдумът да бъде провален.

"Днес членовете на ЦИК грубо нарушаваха закона, като на много места караха хората да влизат да гласуват за президент и след това да излизат и да гласуват за втори път. При тези малоумни опашки вместо да чакаш час и половина, е трябвало да чакат по 3 часа", посочи той. По думите му и много членове на комисията са обяснявали на възрастни хора, че трябва да отговарят с "не" на въпросите.

"Референдумът е успешен, въпросът е дали той ще е задължителен или не е. Резултатите от чужбина още не са дошли, но смея да подозирам, че избирателната активност ще бъде в полза на референдума", завърши Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
8
 
! Отговори
Гьонсорат-политик преди 7 години
Да видим сега ще си намалят ли дръжавната субсидията тези ***. Народът каза. Това е интересното, оставете го Слави.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой от подкрепящите референдума изобщо поинтересуваха ли се от плюсовете и минусите на мажоритарната система? Предполагам, не. Вижда ви се като атака с/у управляващите, става ви червено пред очите и напред с рогите пък каквото стане. "Задължителното" гласуване вече е факт, с втори въпрос ще ни карат да ходим да гласуваме на всеки референдум независимо кой *** го е измислил. Трети въпрос също е доста опасен.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Snorky.Три милиона и половина избиратели,а не пари бе селянин.
19
3
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
До 21 ами точно ,че не се е втурнал в политиката още преди 5-6 годони и още не е показва ,че не това му е целта :на всяка цена в политиката,досега можеше да е там,ако искаше.
18
4
 
9
 
! Отговори
Бау преди 7 години
"Ще направя това което е нужно.... да намеря нови зрители за шоуто си."
17
5
 
15
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
До Анонимен 16:3 милиона са само в твоята глава. Изглежда не си наясно, че колкото повече пари има някой той иска още повече. Случая със Слави е точно такъв. Мислех си, че ще се втурне към политиката още преди 5-6 години, но явно закъсня. За мен е кристално ясно, не знам какво има да се обяснява....блажени са вярващите.
16
2
 
4
 
! Отговори
СлавитУ Спасителя преди 7 години
До 12 Ауее ного сложни вапроси зъдаваш.Къви си ти уа
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Snorky.Слави има толкова пари,че да купи твоя областен град.Твоите пари не му трябват,той си има достатъчно.Яд ли те е че си едно нищо,пред 3 милиона и половина българи?
14
3
 
7
 
! Отговори
еее преди 7 години
Е какви ли не сме виждали,Бойковци,Воленовци,Първановци,Плевнелиевци,местановци,Сакскобургосковци,Костовци и кви ли още не .Слави едва ли ще е по- зле от тези защо пък не .
13
2
 
10
 
! Отговори
Оставка кога ??? преди 7 години
Тиквата подаде ли оставка или пак лъже?
12
8
 
9
 
! Отговори
Васил преди 7 години
Ето този с обеците и татуировките ще оправи България!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партиите вече ще получават по 1 лев на получен глас да тях, така ли е ?Изборите вече ще са мажоритарни, партийни листи няма да има ьтака ли е ?Кой тогава ще взима тоа 1 лев, след като партиите не участват на избори ?
10
9
 
10
 
! Отговори
oт Cиднeй-Aв$тралия преди 7 години
Мажоритарно управление -НЕ! Защото големите ще получат АБСОЛЮТНА власт. Ако се коалират с малките партии играят роля на контрол. Когато почнат да вършат прекалено глупости и се забравят малките партии им дърпат спирачка да се осъзнаят и да спрът инъче се оттеглет и ще има предсрочни избориЗа 1 лев на глас - НЕ! ущурб на малките партии които ще се чудят от къде да намерят пари и ще трябва да се финансират от мафиоти и корпорации и после ще трябва да се "издължават" като им прокарват закони
9
14
 
16
 
! Отговори
Слави преди 7 години
Слави го харесвам от години ,има хора които не го харесват всеки има право на избор
8
3
 
11
 
! Отговори
PD преди 7 години
Наистина има нещо сбъркано в народа!Намира се някой който да инициира референдум събира нужните подписи и вместо народа да каже какво мисли по въпроса, той плюе по организатора.Приема се задължително гласуване, ама не и за референдума, при условие, че едното е пряка воля, а другото е ала бала, като се има в предвид липсата на реална власт на институцията.Да не говорим пък за това, политическия елит си позволява да преформулира и отменя въпроси, при все че зад тях са се разписали над 500 хил.
7
9
 
14
 
! Отговори
777 преди 7 години
По-добре ще е от бойко с пилешкия мозък
6
16
 
22
 
! Отговори
ами дано преди 7 години
Ами дано да направи ,бих гласувал за негова партия и екипа му.От сегашните ги презирам всичките до 1 .Цъкайте минуси
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 ?????
4
25
 
26
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
От тоя популист и псевдопатриот, измислен шоумен и чалгар ми се повдига. Виждат му се лесни паричките в политиката и се е втурнал натам явно, но най-вероятно ще стане като с другия "патриот" Росен Петров...
3
5
 
31
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Искате нови лица, а после не ги подкрепяте.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!Аз този път гласувах за личност, на балотажа също ще гласувам за нова личност, която още не е оцапана с политика.