Патриотите готови за кабинет, викат ГЕРБ и БСП в него

Не само сме готови, но и сме длъжни да приемем мандат, обяви Валери Симеонов
Обновена: 30 ное 2016 11:08 | 30 ное 2016 11:07,
181
Патриотите готови за кабинет, викат ГЕРБ и БСП в него
Снимка: БТА

Обединените патриоти са готови да получат мандат и да съставят правителство. За министри в него те ще поканят хора от ГЕРБ и БСП, защото там има доказани професионалисти. Това обяви един от лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Още по темата
Вчера след заседание на КСНС президентът обяви, че ще връчи третия мандат на партията, която му се струва най-подготвена. БСП и ГЕРБ потвърдиха, че ще върнат своите мандати, а премиерът в оставка обясни, че ще подкрепи кабинет на ПФ или РБ, стига те да си носят отговорността. 

"Не само сме готови, но и сме длъжни да приемем мандат. Затова сме в парламента, за да сме отговорни към своите избиратели. Те не са ни пратили тук да играем в политическа рулетка, а да изпълним дълга си както са ни го възложили", каза днес Симеонов в кулоарите на парламента.   Той обяви, че Патриотите нямат никакво притеснение от предсрочни избори, защото са във възход. 

Симеонов обясни, че въпреки заклинанията на БСП и ГЕРБ, че няма да влязат в правителство без избори, Патриотите ще проведат нови разговори с тях, ако получат мандата. "Ние ще отидем доброжелателно и при ГЕРБ,  и БСП и отново ще поставим искането за участие в едно националноотговорно правителство с професионалисти, не с политически лица", каза Симеонов. Той конкретизира, че не вижда БСП и ГЕРБ в бъдещето правителство, а техни представители, "защото добри министри в България няма под път и над път". 

Патриотът потвърди, че за финансов министър ще бъде поканен отново Владислав Горанов, въпреки че той обяви, че не би приел. 

"Ще го поканим, защото той е професионалист. Хубаво е, че има собствено мнение, но е добре да го съгласува със своя началник", каза Симеонов. Той обясни, че въпросът за това кой ще бъде премиер все още не стои на дневен ред. Важното било човекът да е патриот, а такива имало и в ГЕРБ, и в БСП. Само в ДПС и ДОСТ нямало. 

Валери Сименонов обясни, че ако ПФ правят кабинет, той ще бъде сформиран около програма, както в началото на кабинета на ГЕРБ. Според него новият управленски документ трябвало да е подобен на сегашния. ПФ били готови да подкрепят и кабинет на РБ, ако програмата им е подобна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М-да,посткомунизма въобще няма намерение да свършва.А ще свърши когато министър стане не внучка на партизанин от бригада Чавдар,а наследник на репресиран в Белене и Скравена.
12
1
 
14
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Да му е честит Болен Сидеруглу на ***. Дано стане премиер на България, а ако не иска, от другата страна чака ДьПьСе и руските интереси на БКП. *** е умен чалавек, няма спор за това.
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такъв Свиркаджия като Валерката!! Толкова му личи желанието за власт, че не може да го прикрие. Не, че мисли за България, за джоба си мисли, сега му е паднало. Повече няма да може да влезе в парламента. Ето защо забрави обещания, обърна се като стара пр,,,,ка. Той е концентрираният образ на българският политик - продажник. А те всички са такива.
10
0
 
17
 
! Отговори
Вербовчик преди 7 години
Всичко е точно, дойде си на мястото...
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво сега - след Мутро-Тиквата дойде време да но оправя по-малкият му брат в краденето Далавери Винкела.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще дигне Байракторов пенсиите по скоро ще направи всичко възможно сам да си вдигне заплата вчера се видя КОЛКО МУ ПУКА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД *** като го видиш тоя оранения един кол да му забиеш малко му е
7
2
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Боко ни плаши с празни слова:Криза или ГЕРБ във властта.Но не забравих в мандатите два,как ми фалира джоба тогаз.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяхте отговорни към избирателите, трябва да отидете там откъдето сте излезли. А не да крепите макарите на тиквата още веднага след парламентарните избори.
5
0
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Патриот е, душа даваза наука, за свобода,но не свойта душа, братя,а душата на народа ....Христо Ботев
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не слагайте пост на Байрактаров тоя е такъв неудачник и *** че ми става гадно като му видя гадната мутра . Как така се изцепи вчера за референдума , че сейно тези 2 милиона гласа са извънземни
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Псевсопатриотите, патерицата на Мутрата, отново показаха истинското си лице. Жалко че има заблудени хпра, които да гласуват за тези далавераджии.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турлюгювеча се страхува от избори и реши да се обидени с цел продължаване на грабежите.Нищо това е за добро защото всички тези ще бъдат пометени ,това са им предсмъртните напъни
1
0
 
40
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Хубаво е да слагате патриоти в кавички, понеже ги води само мисълта да се облажат и те, па било и като патерици на БХ.