Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!

Партии с леви идеи критикуват буржоазните правителства в ЕС
2 дек 2016 17:12,
374
Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!
Снимка: архив Reuters

Комунисти от 30 комунистически партии в държави от Европейския съюз и Европа се застъпиха за българския комунизъм, чийто режим бе обявен за престъпен.

Наскоро парламентът прие законодателни промени, с които забрани символите и лозунгите на комунизма. Поправките предвиждат наказания за всеки, който ги използва на публично място.

Десетките комунистически партии от Европа излязоха със специално писмо, в което осъдиха антикомунистическия закон и обявиха солидарност с българските комунисти.

Още по темата
Европейските комунисти призоваха за незабавно оттегляне на текстовете и спиране на преследването на комунистите в България, на тяхната дейност, идеология и символи.

"Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на ЕС и на буржоазните правителства", пишат европейските комунисти. Те смятат, че европейските управници искат да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология.

"Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нацистко-фашистките престъпления", се казва още в писмото на комунистическите партии.

Според тях колкото повече се увеличава анти-народната и анти-работническата офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб антикомунизъм.

Подкрепата за българските комунисти идва от събратята им във Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Франция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия.

Те са обединени в "Инициатива", чиято цел е да изучава и развива въпросите на европейската политика и да координира общи действия.

Централата се намира в Атина и в момента се координира от парламентарно представената Комунистическа партия на Гърция (KKE).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
7
 
16
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До Питане/332Не, но ако ги бяха измислили комунистите, нямаше да се задоволят само с две ! Жертвите в Хирошима и Нагасаки са няколкостотин хиляди, а жертвите на комунистическите режими са : Над 25 милиона в СССР, над 35 милиона в Китай, няколко милиона в Камбоджа, и т.н. ! Един от най-големите и кървави бомбени атентати в света е този от април/1926г. в църквата Света Неделя, извършен в Навечерието на Великден от крайно-лявото крило на БКП - над 200 убити и над 500 ранени ! Още въпроси ?
263
15
 
8
 
! Отговори
Питане преди 7 години
Атомните бомби над Хирошима и Накасаки комунисти ли ги хвърлиха, или?
262
9
 
9
 
! Отговори
Христо Ботев преди 7 години
Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят.Галац, 20 април 1871 г.
261
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капитализмът е мизерия и войни. 99% от капиталистическият свят тъне в мизерия и само няколко капиталистически държави в Европа плюс САЩ хората живеят сравнително добре, но и те вече обедняват. Капитализмът не е естестван за човека и е обречен.
260
8
 
16
 
! Отговори
До младите преди 7 години
Не съществува такова нещо,като "буржоазна държава",това е нон-сенс."Буржоа" е на френски "гражданин",а некомунизъм е нормалността в този свят.Комунизмът е мракобесен и е създаден изкуствено ,не почива на никаква икономическа и политическа логика.Оцапан е с кръвта на невинни и трябва да се забрани!Целта на създателите му е,докато хранят бедните "по филийка на ден",да богатеят с милиони и да живеят удобно,докато "работническата класа" работи за тях.
259
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 322! Елементарен е мозъкът ви-като на всички банкери!Банкнотите по определение трябва да са бележки за вече вложен труд и връзка с реалния свят и икономика!Няма финансов капитал!На 9-5-1945г 1 долар е обменян за над 2 млрд марки!Единствения реален капитал са хората с техните реални знания,умения,опит влаган труд и чувство за отговорност,а армиите- да обозначат територията,на която са валидни банкнотите,давани за този труд! Всичко друго е престъпна икономическа и финансова дейност!
258
2
 
4
 
! Отговори
марк твен преди 7 години
До анонименЗа това написах, че не е добре , лаици да коментират неща които не разбират!Поне прочети малко от Маркс!И тогава ще разбереш , кое е елементарно... или сложно!Но за теб!:)
257
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛилитМи радвай се, може да се радваш, може да си тъжна, може да скачаш - на никой не му дреме за емоционалните ти изблици.
256
3
 
4
 
! Отговори
марк твен преди 7 години
Нашето законодателство сега е такова, че ако говориш срещу демокрацията, може да влезеш в затвора!С какво е по-различно от преди?
255
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КАПИАЛИЗЪМКапиталЪТ е нещо много просто. Например ако имаш една стока, но ти трябва друга стока, отиваш на пазара и продаваш твойта стока за пари, и с тях си купуваш каквото ти трябва. При капитала е обратното - имаш пари и всичко имаш, но с тези пари купуваш стока и работна ръка с цел а получиш пак пари, но повече - елементарно Уотсън. Разбира се когато от пари правиш повече пари някой трябва да олекне, няма иначе как да стане.
254
0
 
1
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
До ГалчевРадвам се, че са останали хора, които да дефинират точно понятията за нахъсаните ентусиасти, защото се усетих чак след Вашия коментар, че плямпам на ангро. :)Благодаря за коментара и приятна вечер.
253
1
 
3
 
! Отговори
марк твен преди 7 години
Предлагам, тези които, си нямат понятие, за какво иде реч, да не пишат изобщо, защото проявяват само невежеството си!
252
0
 
1
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
До КАПИАЛИЗЪМА фашизма може да смаже и двете.
251
2
 
3
 
! Отговори
КАПИАЛИЗЪМ преди 7 години
Какво е КАПИТАЛА??? Трупане на пари за някои федерасти,а всички останали ще го ухат!!! Всички БОГАТИ вече имат машини да работят за тях!! А вие ще сте БЕЗРАБОТНИ!!! ЧЕСТИТО .алоумници!!!
250
2
 
1
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
Според вас какво щеше да стане, ако мустачко беше спечелил войната?
249
4
 
5
 
! Отговори
Бай ТОШО преди 7 години
Няма да можете да боядисате това което съм ПОСТРОИЛ ФИБАНИ КАПИТАЛИСТИ!!!! САМО ГРАБИТЕ ДРОГИРАТЕ И ЗЕРЕТЕ!!!
248
4
 
2
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Днес чух най-доброто сравнение за социализма и демокрацията. Първото е все едно да живееш в зоопарка, а второто в джунглата. Аз лично предпочитам джунглата.
247
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До i'm".....унищожението на изметта в обществата."И с какво е по-различен от фашизма???
246
0
 
1
 
! Отговори
Галчев преди 7 години
До ЛилитНаистина не всички искат, а почти всички. Което пак е дастатъчно да не се осъществи идеята.
245
3
 
5
 
! Отговори
Е-мигрант преди 7 години
Митака, да те питам аз сега, имотите на вашите по кое време са придобити? Колко пъти годишно вашите те водиха на почивка по времето на "комунизма"? А, а имате ли още онази лятна вила на морето?Хора, вие и представа си нямате върху какво плюете. Вие сте чисто и просто "лаладжии" и жалки драскачи.Не комунистите в Европа, а ние "децата" родени в по-хубаво време и избягали по неволя няма да позволим каквито и да било символи от която и да е епоха да се бъдат потъпквани!