Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!

Партии с леви идеи критикуват буржоазните правителства в ЕС
2 дек 2016 17:12,
374
Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!
Снимка: архив Reuters

Комунисти от 30 комунистически партии в държави от Европейския съюз и Европа се застъпиха за българския комунизъм, чийто режим бе обявен за престъпен.

Наскоро парламентът прие законодателни промени, с които забрани символите и лозунгите на комунизма. Поправките предвиждат наказания за всеки, който ги използва на публично място.

Десетките комунистически партии от Европа излязоха със специално писмо, в което осъдиха антикомунистическия закон и обявиха солидарност с българските комунисти.

Още по темата
Европейските комунисти призоваха за незабавно оттегляне на текстовете и спиране на преследването на комунистите в България, на тяхната дейност, идеология и символи.

"Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на ЕС и на буржоазните правителства", пишат европейските комунисти. Те смятат, че европейските управници искат да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология.

"Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нацистко-фашистките престъпления", се казва още в писмото на комунистическите партии.

Според тях колкото повече се увеличава анти-народната и анти-работническата офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб антикомунизъм.

Подкрепата за българските комунисти идва от събратята им във Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Франция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия.

Те са обединени в "Инициатива", чиято цел е да изучава и развива въпросите на европейската политика и да координира общи действия.

Централата се намира в Атина и в момента се координира от парламентарно представената Комунистическа партия на Гърция (KKE).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще обявят за престъпна демокрацията, която кара хората да ровят по кофите, да стоят на студено и тъмно, да не знаят кой баровец ще ги блъсне и убие с мощната си кола, да нямат адекватно обучение и здравеопазване, да няма правосъдие и да не продължавам, че няма да ми стигне мястото. Демокрацията не може да стъпи на малкия пръст на комунизма относно живота на обикновения човек. Явно демокрацията е за престъпниците.
243
1
 
2
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
До ГалчевИдеята Ви е добра, обаче не всички искат нови коли и басеини. Проблемът на комунизъмА не се състои в това са даде на всекиму според потребностите, а в това да удовлетвори постоянно променящите се желания. Не случайно по някое време у нас бяха много харесвани илюзионистите- искаш зайче- готово... но той и Форд беше казал: искате кола в определен цвят? Няма проблем, стига да е черен...
242
0
 
4
 
! Отговори
Галчев преди 7 години
Комунизма ще стане реалност, когато за всеки един жител на планетата достатъчно нови БМВта и Мерцедеси без пари, като и луксозни къщи с басейни всекиму. Дотигава ще си остане само една химера.
241
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До i'm.Ей ало,та те комунистите бяха тези индивиди.Те нищо не допринесоха за развитието на обществото,народа каквото допринесе,го грабиха,като лешояди всеки ден.Убийците,които погребаха над 200 хиляди души,още по тяхно време,имаше фалит след фалит три пъти и откраднати 80 милиарда долара народни пари.Още преди прехода,създадоха мафията на България с един указ,с който комунистите искаха да станат капиталисти,и раздадените на `наши хора`20 милиарда долара,които не знаеха как се прави бизнес.
240
1
 
8
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 7 години
Ей, хора, това нещо Митоди защо не се бори срещу комунизма до 1989 година??? Само питам? Няма ли нещо по-важно за разрешаване в тази държава? Представям си как се е мазнил на разни комунистически величия, а сега с това кресливо, истерично гласче, какво иска да доказва? Ей, отврат от такива същества, повръща ми се.
239
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Пише се Хърватия.Хърватска е на сръбски
238
7
 
6
 
! Отговори
UK До Бг американец преди 7 години
Съгласен съм, че проблема на България е, ме нямат политици с топки. И все пак не спекулирайте с това, че комунизъма не бил забранен в САЩ. Вероятно и във Великобритания не е. Ами логично е да няма забрана при положение, че привърженици на комунистическите идеи в тези две страни, просто няма.За какво да забраняват нещо към което по начало няма интерес. А приказките, че на Запад имало фенове на Путин са пропаганда. Със свещ да търсиш, няма да откриеш такива, като не броим Стивън Сегал и Депардийо
237
3
 
2
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Комунистическата идея е страхотна, изпълнението-съвсем друг въпрос.:::::Кое по-точно и е страхотното?:::::Ами например една от идеите които развива Комунизма, а именно унищожението на изметта в обществата. Тоест, обществено негодните индивиди, които не допринасят с нищо за развитието на обществото. Онези, които вредят и са в ущърб на обществото!Примери нужни ли са?
236
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие как си представяте лежалите в Белене?Като идеалисти?-друг път.Мой роднина за малко да иде в Белене, защото щипеше женски зад-ници.Да, не е кой знае какво, но чак пък идеализъм?!
235
1
 
7
 
! Отговори
Командарев преди 7 години
За да спасим комунизма, първо трябва да обезглавим БСП и да започнем на чисто.
234
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистическата идея е страхотна, изпълнението-съвсем друг въпрос.Апропо, социалдемократическите идеи не са по-малко комунистически като цяло, изпълнението -пак е друг въпрос.За сега комунизмът се свързва с депривация и мизерия, следващия път-ще видим.
233
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видиш ли сърп и чук с петолъчка и на червен фон - бягай по-далече!
232
5
 
6
 
! Отговори
Бг американец преди 7 години
В Америка комунизма не е забранен нито комунистическите символи! ФАКТ! Май в БГ дупеоблизвачите са надделели над масата ! Питам се докога ще търпите в БГ да ви управляват некадърници! И да САЩ командва БГ защото там нямате политици с топки!
231
3
 
4
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Тука пишат хора на третата възраст. Супер деформирани умствено, света се развива, а вие още плашите с някакви режими... ОМГ.... Но нормално тука хора под 40 възраст не пишат...
230
6
 
9
 
! Отговори
Ха,хе...287... преди 7 години
КОМУНИСТ, МУФТАТА ---НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯ ,БЕ........ха,ха,хааааааааааа.
229
12
 
9
 
! Отговори
ТОВА Е ЖИВОТА: преди 7 години
Вярата в КОМУНИЗМА И ГЛУПОСТТА на ЧОВЕКА -------СА ВЕЧНИ !Без тях---- В ЖИВОТА НЯМА РАЗВИТИЕ!!!!!
228
9
 
9
 
! Отговори
ЗА 271...ЕДИН СЪВЕТ преди 7 години
Не заминавай за Русия ---там сега КАПИТАЛИЗМА ...Е ПО КОФТИ И ОТ НАШИЯ...!ВЕРВАЙ МИ!!!
227
12
 
11
 
! Отговори
До дядо Ташунко преди 7 години
Принципно си прав, но просто живота е такъв. Аз се чувствам щастлив като винтче и не виждам проблем и останалите хора да се чувстват щастливи. А нима през комунизъма нещата са стояли по по-различен начин? Ресто не струва. Точно тогава партийната буржоа мачкаше хората. Точно тогава винтчетата, които не се чувстваха щастливи като винтчета, дори са били избивани от комунистите. Комунизъма е *** дума, сто процента равна на думата "фашизъм". Сталин е бил дори по-гаден от Хитлев.
226
13
 
8
 
! Отговори
ЗА 271 преди 7 години
Ако сметаш , че със заплата от !0-$/месечно си живял добре при бай Тошо , моля те , замини за Сев Корея-----ТАМ ЩЕ СИ НАМЕРИШ ПАК ЩАСТИЕТО!ОТ СЪРЦЕ ТИ ГО ЖЕЛАЯ ....ДОРИ И ПАРИ ЗА ПЪТ ЩЕ ТИ ДАМ!Ама , като гледам ....ПАК , .НЕМАШ ЖЕЛАНИЕ ..ХА,ХА,ХААААААААААА
225
12
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Идеята е добра, но е неосъществима. Пълна утопия. Уравниловката смачка добрите страни на системата. Комунизма замина на бунището на историята. Капитализма е крайно безчовечна, но далеч по-успешна система от социализма. При него десетина процента живеят добре, останалите са роби на труда...Винтчета от машината.