Бъчварова: Не може да правиш кабинет с министри под наем

ГЕРБ няма да подкрепи РБ с мандат за този парламент
4 дек 2016 11:48, Петя Славова
95
Бъчварова: Не може да правиш кабинет с министри под наем
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ не би подкрепила правителство с мандат на Реформаторския блок в рамките на този парламент. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Не е редно най-голямата политическа сила да подкрепи една значително по-малка, каза Бъчварова пред bTV, след като стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев най-вероятно ще връчи третия мандат на РБ.

"След изборите пластовете се разместиха. РБ не съществува в този вид, в който влезе в управлението. Най-правилното решение е да отидем на нови избори", подчерта вицепремиерът в оставка. 

Още по темата

Дори с всички останали гласове на РБ не може да има стабилно мнозинство, изтъкна Бъчварова.

За отказа на ГЕРБ да подкрепи мандат на Патриотите тя заяви, че има различия в политиките.

"Не можеш да направиш кабинет с министри под наем, трябва да имаш собствени кадри. Не може и едни хора, които са се справяли в рамките на една концепция добре, да ги накараш да работят  по друга концепция”, каза тя.

По думите й при нови избори има възможност да се представят нови концепции и да се появят нови политически субекти. „Фактът, че отиваме на избори, показва, че не се страхуваме от това”, отбеляза вицепремиерът в оставка.  Според нея след избори политическото представителство ще бъде по-добро от това в момента.  И ще отразява актуалните обществени нагласи. Тогава ресурсът за управление и реформи ще са по-сериозни и стабилни, смята Бъчварова.

Според нея не е възможен коалиционен кабинет между ГЕРБ и БСП, като припомни, че премиерът в оставка Бойко Борисов е казал ясно, че няма възможност за коалиция и с ДПС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия са наясно,че повече власт няма да видят и затова крадат като за последно.***!Не им стигнаха 16 милиарда заеми,които с лихвите стават 20 милиарда.Не им стигна,че ни наводниха с мигранти,не им стигнаха далаверите досега,а продължават и след оставката.Няма ли кой да им потърси сметка?Няма ли прокуратура в тая държава?Народа мръзне и без да ползва парно,плаща такса сградна инсталация, ако откаже,държавните м.у.т.р.и му начисляват десеторни суми за наказание,а те крадат безогледно и безнак
52
2
 
4
 
! Отговори
един шоп преди 7 години
Немъ ' ъ псувате началнико оти шъ прата патрулката и шъ въ окоошаря.*** он е учил у Симеоново за бандито, а не у Софийскиу за държавнико!
51
4
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Това е безобразие!!!Ще гласувам за БСП за да се махне тази крадлива шайка от властта.Безочието и наглостта им минават вече всякакви граници.Тези хора мразят народа,на когото разчитат отново на изборите.Отмъщават си за загубата,затова ще получат още по-голям шут на следващите избори.
50
0
 
22
 
! Отговори
абсурдистан преди 7 години
Гледайте сега по бтв за обществени поръчки за Милиони !!! в последния момент !1 милион и 400 хил Ние ще строим оранжерия в Монголия !!! Спрете се бре-срам и съвест нямате ли ? Къде ще ги носите всичките тези пари ? Греховете ще си носите - за болните български деца,за унизените български майки и бащи,за прогонените в емиграция Български младежи .
49
0
 
3
 
! Отговори
Васо преди 7 години
"Според нея след избори политическото представителство ще бъде по-добро от това в момента. И ще отразява актуалните обществени нагласи." Правилно заключение. Но от него следва да правим избори през 6 месеца. Щото толкова им трябва на депутатите да забравят обещанията си, и това да обърне обществените нагласи. Пример Референдума и туй що последва в Парламента.
48
1
 
15
 
! Отговори
Елена преди 7 години
То и социолог не може да е вътрешен министър,Кунева-на Образованието,Ненчев на Отбраната,ама на......имало чудеса!За наша сметка!!!!!
47
1
 
19
 
! Отговори
до 58 преди 7 години
Същото го каза и ЦВ.Василев при Сашо Диков. Да бе забравих ,че в тази държава всички лъжат само Борисов е най честния-как забравих.В първия му мандат бяха толкова близки Цв.Василев,Борисов,Цветанов че му направиха банката за чудо и приказ -това също ли е лъжа.Всички го гледахме по телевизите,караха ни насила да си прехвърляме служебните сметки в КТБ и това също ли е лъжа.Е комисионните отиваха за Герб -честните и почтени мутри.Това е пиянството на един народ -как ще го преодолеем незнам.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонименТакива като Гриша Ганчев може да си казват всичко. Нали е високо образован борец от БКП-БСП .
45
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Четете в Афера какво е казал днес Гриша Ганчев за Б.Боррисов,Цв Василев и Сталийски -разговор на който е присъствал.
44
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До melinda.faellaАко не беше Бойко Борисов и Фандъкова в София нямаше да има нищо . Затова софиянци никога не гласуват за БКП-БСП др. червен *** .
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай, на Баце, еднодневките!Щях да гласувам за ББ, ако беше номинирал за президент магаре-натюрлих, но такива половинчати създания, не, не ща!
42
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Бъчво куха,ти не разбра ли,че заради теб падна правителството.Ти си световно недоразумение,достойно за Гинес.
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А НИЕ СМЕ ОТВРАТЕНИ ОТ ТЕБЕ !
40
2
 
26
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Мдааа няма как човек да намери кадри като вас.Земеделец - министър на отбранатаСтатистик - министър на полициятаПожарникар охранител - министър председател
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои хора са оперирани от безочие.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЯЛОТО КРАЛСКО ВОИНСТВО НА ВСИЧКО ГОТОВО ЗА ВЛАСТ-*** *** !
37
0
 
4
 
! Отговори
www преди 7 години
... А така наречените патриоти не можаха да се разберат за премиер, та какво остава за депутати по места. Разберете разликите между кандидат-президент, който никога няма да стане президент и само помпа мускули и реални депутатски места, които са реално постижими.
36
1
 
13
 
! Отговори
www преди 7 години
Смешни са ми някои политически функционери :) Ако погледнем сегашния парламент, то няма политическа партия, която да иска искрено предсрочни парламентарни избори. Такива искрено може да иска само господин Марешки, ако е решил да прави партия. Той и никой друг! ГЕРБ загубиха изборите и падението им продължава, в следващия парламент ще са по-малко. БСП дори и да има бонус от един-двама, губи ДПС. Последното очевидно е разделено наполовина и не се знае... РБ - също. За Бареков, АБВ.та да не говорим
35
0
 
18
 
! Отговори
Ама Како преди 7 години
Защо бе се разходиш някой вечер около лъвов мост, ама без охрана.
34
0
 
6
 
! Отговори
Dog преди 7 години
Apropo, ministar Goranov koga ste pokaje v bg darjavnite medii na bg narod suveren fishovete ot trudovite mesechni zaplati na bg ministri i bg deputati - da vidim realnite chisla, koito bg narod im plasta, kakto i za kakva realno svarshena rabota ot tiah - ako ima takava, de?!