Бъчварова: Не може да правиш кабинет с министри под наем

ГЕРБ няма да подкрепи РБ с мандат за този парламент
4 дек 2016 11:48, Петя Славова
95
Бъчварова: Не може да правиш кабинет с министри под наем
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ не би подкрепила правителство с мандат на Реформаторския блок в рамките на този парламент. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Не е редно най-голямата политическа сила да подкрепи една значително по-малка, каза Бъчварова пред bTV, след като стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев най-вероятно ще връчи третия мандат на РБ.

"След изборите пластовете се разместиха. РБ не съществува в този вид, в който влезе в управлението. Най-правилното решение е да отидем на нови избори", подчерта вицепремиерът в оставка. 

Още по темата

Дори с всички останали гласове на РБ не може да има стабилно мнозинство, изтъкна Бъчварова.

За отказа на ГЕРБ да подкрепи мандат на Патриотите тя заяви, че има различия в политиките.

"Не можеш да направиш кабинет с министри под наем, трябва да имаш собствени кадри. Не може и едни хора, които са се справяли в рамките на една концепция добре, да ги накараш да работят  по друга концепция”, каза тя.

По думите й при нови избори има възможност да се представят нови концепции и да се появят нови политически субекти. „Фактът, че отиваме на избори, показва, че не се страхуваме от това”, отбеляза вицепремиерът в оставка.  Според нея след избори политическото представителство ще бъде по-добро от това в момента.  И ще отразява актуалните обществени нагласи. Тогава ресурсът за управление и реформи ще са по-сериозни и стабилни, смята Бъчварова.

Според нея не е възможен коалиционен кабинет между ГЕРБ и БСП, като припомни, че премиерът в оставка Бойко Борисов е казал ясно, че няма възможност за коалиция и с ДПС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО ГЕРБ направи самостоятелно и независимо правителство ,тогава ще има право да се изказва със самочувствието на най- достойната партия.Но засега те са същите като всички ,които подценява - с една дума НЕКАДЪРНИ
32
0
 
31
 
! Отговори
Бургазлич преди 7 години
Най-некадърният министър,от най-некадърното правителство за всички времена дава доста некомпетентни отговори!Всички сте за затвора крадци и убиици на България!!!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онзи бил предвидил анархия те сия създават те да си оправят
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти не беше ли министърка под наем?И то некадърна и послушна.
29
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарката Бъчвова да забрави вече изобщо, че някога ще направи кабинет герб.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Видял и патилявно нямат такива- филма вече го гледахме два пъти - трети едва ли ще го изгледаме до края- откачените оставки се съдраха да крадат до последно - сланината явно ще се санира до края на дните си , а идиотчето москов - всичките ваксини за милиард и двеста милиона на себе си да ги използва .
27
4
 
8
 
! Отговори
ККК преди 7 години
Мадам Б става само за секс, ако и да се е хербаризирала вече.
26
5
 
7
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
РБ са изчерпани, голяма част от проблемите станаха именно заради тях и техните неразбирателства помежду им. На последните избори се видя колко малко подкрепа получават, затова аз по-скоро подкрепям г-жа Бъчварова в тези ѝ думи.
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ли, че само ГЕРБ има право да "управлява" с министри под наем?
24
0
 
2
 
! Отговори
Eu med ser sem преди 7 години
Davash li davash, balkandji Yovo nad 400 partii u rebegeto?!Davam i oste kak - barabar s hubavata folkdiva ...Alisia s pepenika...
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия па с милиционерското образование и мутренската гледна точка кога ли българският електорат ще поумнее да ги разкара всичките от властта? Не остана мн време преди голямата криза, заради безкрайните злоупотреби и кражби, които бавно, но сигурно обезлюдиха и унищожиха България...
22
1
 
25
 
! Отговори
позор преди 7 години
Заради лица като Бъчварова ГЕРБ губи,а МВР се превърна в бардак....
21
1
 
28
 
! Отговори
Параскев преди 7 години
Смешна и жалка стрино, кой те е излъгал, че точно пък ти ставаш за министър - не, че изобщо ставаш за нещо. Къде си тръгнала да даваш акъл, като по рождение нямаш такъв.
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вече трябва да се изчистим от ГЕРБ, еманацията на българската деградация, на пълното изпростяване обхванало обществото ! Тази партия спря развитието на държавата, за цели седем години.
19
1
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
До 16 ФронтоТо като гледам най-големите комунисти са в ГЕРБ и РБ .Да кажеш нещо за комсомолчето плевньо ,за партийната секретарка стрина Цецка или за редовия комунист тиквата ,а да не пропусна и червената снаха с кривата уста хайде стига толкова ,че няма да има място.
18
1
 
14
 
! Отговори
Кордаджиков преди 7 години
МВР реално беше без министър , което пак е по добре отколкото министър слуга на олигарси, каквито примери имаше преди.
17
0
 
12
 
! Отговори
До Фронто преди 7 години
За едното си прав - от комунисти добро няма да видим, нееднократно вече са доказали това.Що се отнася до външнополитическите ориентации, с оглед на положението, в което се намира България в момента, не ни е изгодно да се обявяваме за "анти-" или за "про-". Трябва да сме много гъвкави и да следваме само една посока - доброто и полезното за страната ни. Добра дипломация ни е нужна, имали сме кадърни дипломати на всеки етап от историята ни, но не тяхната дума се е чувала - така е било почти винаги
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
предсрочните избори ще бъдат мана небесна. Вероятно в парламента ще влязат 10-12 партии, което ще създаде народно шоу за дълго време. След това ще бъде добре да се преброи останалия на територията материал.
15
0
 
4
 
! Отговори
Isbi s laf преди 7 години
Pod naem stom ne stava...Moje bi...stava s lubov?
14
0
 
17
 
! Отговори
Видял и патил преди 7 години
Защо пък "министри под наем"?Тези хора нямат ли сред членската си маса и сред своите симпатизанти достатъчен брой експерти, висшисти с опит?Ако Ванката не беше попилял така безотговорно някогашното СДС, сега нямаше да възникват подобни въпроси. Ще цитирам един стар седесар. Преди 20-ина години той беше казал, че сред актива на почти всяка една от партиите в тогавашното СДС могат да бъдат намерени специалисти, достатъчни за две правителства.Но после Ив.К. събори къща, за да направи колиба!