Ще вземе ли РБ мандата? Да или не - ключът е в ГЕРБ!

В ДБГ: Скептични сме, но сме длъжни да отговорим на президента
3 дек 2016 12:27,
82
Ще вземе ли РБ мандата? Да или не - ключът е в ГЕРБ!
Снимка: архив "Булфото"

Реформаторите ще опитат да отговорят на призива на президента за повече усилия в опитите за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Според тях обаче отговорът на въпроса ще има ли нов кабинет в 43 Народно събрание зависи само от ГЕРБ.

Това стана ясно от думите на депутата от Реформаторския блок Димитър Делчев, който е от партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите".

Още по темата

"Ние от ДБГ сме скептични че може да се състави кабинет в този парламент. Но сме длъжни да отговорим на призива на президента и да проведем среща с ГЕРБ", каза той пред bTV.

Още вчера реформаторите решиха да търсят разговори с ГЕРБ, за да разберат има ли мнозинство за нова изпълнителна власт, въпреки че партията на Бойко Борисов вече обяви, че не вижда такова.

"Изходът може да намерят само ГЕРБ", каза Делчев. Той допълни и че отговорността за съставяне на кабинет в този парламент е на ГЕРБ.

Реформаторът обясни и че ако РБ и ГЕРБ се споразумеят да кабинет, условието на ДБГ ще е приемане на антикорупционния закон на Меглена Кунева и промени в сферата на образованието.

"Политиките се важни. А да се създава кабинет само и само за участие във властта - няма да участваме в такъв филм", каза още Димитър Делчев.

Коментарът му идва няколко часа след като президентът Росен Плевнелиев обяви, че обмисля да даде третия управленски мандат на Реформаторския блок.

Той не залагал на Патриотите, защото не можел да си позволи да даде властта на хора, които слагат под въпрос ориентацията на България към ЕС и НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Стю преди 7 години
РБ-Реформаторски блок.Не-Разбойническа банда-РБ.
62
0
 
2
 
! Отговори
диди преди 7 години
Рептили! Само да има ***! Тече пяна от устата им!
61
0
 
9
 
! Отговори
Лукар Пърмов преди 7 години
Можете ли да ги забравите тези хубавци на снимката? Нещо се натискат да ни управляват! Особено "Вечната Пръмова" в розовото костюмче!Дано Господ се смили над нас, че тия са по-опасни и от Гербаджийските престъпници! Защото са по-гладни от тях, все пак, две години във властта са нищо, няколко откраднати милиона от обществени опръчки и още толкова от рушвети и комисионни са, дето се вика, джобни пари! Особено за оная с кривата уста и розовото костюмче. Както и за нищожеството Лукарски.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той не залагал на Патриотите, защото не можел да си позволи да даде властта на хора, които слагат под въпрос ориентацията на България към ЕС и НАТО."Превод: Плевнелиев не може да си позволи да даде властта на хора, които нямат благословията на Меркел. ЕС и НАТО ви ги подхвърля само за да ви сплаши, основният му мотив е, че патриотите не са либерасти.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РБ нямат никаква обществена подкрепа, за да съставят правителство. Това е все едно 5 човека да са гласували за теб и да вземеш властта.
58
0
 
6
 
! Отговори
до 70 Отвратен преди 7 години
Ти да не си симпатизант на тия отпадъци от РБ ?.
57
1
 
8
 
! Отговори
до 70 Отвратен преди 7 години
Кво ти е виновен на тебе комунизма бе, кат си са родил след 2000- ната година ?.
56
4
 
4
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
До Анонимен 61 Ти остави Ботев и Левски , а кажи какво ще правим с Радев и Нинова, че нещата взеха да отиват на зле.Радев поведе борба с неоосманизма , а не срещу неокомунизма както се очакваше.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помислете малко,има бая независими и те имат интерес парламента да работи,а има и други!Просто,трябва ГЕРБ да ги държи за топките,както те него засега!
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ пак ли ще се отмята - на това Народът му казва - Фурнаджийска лопата .
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха,ха.колко са смешни!Е как да гласувам за тия карикатури,като сърце не ми дава.
52
1
 
16
 
! Отговори
Куцкарев преди 7 години
Ей голям мерак за властта, аа пърдон просто много искат да ни оправят.
51
0
 
2
 
! Отговори
Adibas quma преди 7 години
Te si padat samo po originali...Vtora raka proekt ne e za tesi feodali...
50
3
 
17
 
! Отговори
отврат преди 7 години
Значи мнозинството гласувайки за Радев ясно показаха, че са уморени от всичките безполезни за джоба на българина евро-атлантически бля-бля-блянове и сега на кого дадоха мандата... МАЙКО МИЛА!!!! Изобщо какъв е смисъла от тези избори?!?!!
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще вземе, как няма да вземе. Ще ръфат кокала до последно. Докато дишат ще се борят за власт и пари. Те си живеят в самодостаъчност, от врвме на време се пресещат за нас, за да изкубят някой лев или да забъркат някоя далавера. Ако Левски бешр жив щеше да им плюе в лицата, а Ботев щеше да увековечи тяхната мерсост и подлост в поема на срама
48
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
дрьжте кокала здраво има 1 милиард в образованието и 1 милиард в лекарстватадо 22 януари 2017 да сте приключили
47
1
 
17
 
! Отговори
111111 преди 7 години
Ръбатите управляваха държавата и докъде я докараха?.....Забравени бяхте, вие от СДС, откъде се пръкнахте, бе? Куневица ли ви подлъга пак???....Срам и позор!
46
15
 
3
 
! Отговори
Това е шанс преди 7 години
Ако рекат, могат да направят кабинет от добри експерти. Ако са достатъчно добри, може и да няма предсрочни избори - трудно постижимо е, но не е невъзможно. Ако управляват толкова време, може и да постигнат успехи.Но има две условия:- Без Пръмовата снаха, ако не искат да станат обект на подигравки и ненавист.- Да успеят да избегнат вечното нашенско боричкане за власт и келепир, при което най-некадърните и корумпираните се докопват до най-възловите постове. Но това е трудно постижимо у нас днес
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СеДеСе-то никога няма повече да види власт в моята държава! Това да им е ясно.
44
8
 
1
 
! Отговори
трагикомедия преди 7 години
Трайчо: Не щем с Борисов! Искаме Борисов да е с нас.