Бъчварова: Не може да правиш кабинет с министри под наем

ГЕРБ няма да подкрепи РБ с мандат за този парламент
4 дек 2016 11:48, Петя Славова
95
Бъчварова: Не може да правиш кабинет с министри под наем
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ не би подкрепила правителство с мандат на Реформаторския блок в рамките на този парламент. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Не е редно най-голямата политическа сила да подкрепи една значително по-малка, каза Бъчварова пред bTV, след като стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев най-вероятно ще връчи третия мандат на РБ.

"След изборите пластовете се разместиха. РБ не съществува в този вид, в който влезе в управлението. Най-правилното решение е да отидем на нови избори", подчерта вицепремиерът в оставка. 

Още по темата

Дори с всички останали гласове на РБ не може да има стабилно мнозинство, изтъкна Бъчварова.

За отказа на ГЕРБ да подкрепи мандат на Патриотите тя заяви, че има различия в политиките.

"Не можеш да направиш кабинет с министри под наем, трябва да имаш собствени кадри. Не може и едни хора, които са се справяли в рамките на една концепция добре, да ги накараш да работят  по друга концепция”, каза тя.

По думите й при нови избори има възможност да се представят нови концепции и да се появят нови политически субекти. „Фактът, че отиваме на избори, показва, че не се страхуваме от това”, отбеляза вицепремиерът в оставка.  Според нея след избори политическото представителство ще бъде по-добро от това в момента.  И ще отразява актуалните обществени нагласи. Тогава ресурсът за управление и реформи ще са по-сериозни и стабилни, смята Бъчварова.

Според нея не е възможен коалиционен кабинет между ГЕРБ и БСП, като припомни, че премиерът в оставка Бойко Борисов е казал ясно, че няма възможност за коалиция и с ДПС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Пак ще го напиша:СЕГА е идеалният/момент Плевнелиев да назначи антикомунистически и антируски кабинет. И да започне прочистването. Гарантирано няма да познаете България само след месеци. Да не се изпуска моментът _ товаозначава добра политика.
12
0
 
24
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Как не я срам да излезе ида говори глупости че не сме можели да спрем бежанците а как навремето границата беше непрестъпна крепост за всеки направил опит за незаконно преминаване и при това с по малко личен състав техника и финансови разходи.Т я за две години един не работещ ЗИДЗМВР все още не е въвела.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе откакто жените навлязоха в политиката, светът стана едно опасно място!Спрете Земята, искам да сляза!!!
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Декември дойде, чакаме екстрадирането поне на афганистанците, или да почакаме още, лъжливи ГЕРБерунгели?!
9
0
 
25
 
! Отговори
... преди 7 години
Сбогом дано си щастлива! Утре далече от мен...
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая пъ, где се вре пак! Ти си минало, РБ също!
7
0
 
19
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха не можело с министри под наем ,че то тази банда която и до сега управлява под благосклонния поглед на мутрата с какви министри е? Нали този сбирток е на софрата и кой колкото се може да отнесе ,а това недоразумение на снимката другарката Бъчварова най-добре е да се скрие някъде и да не се показва толкова е некадърна ,че не може и да излъже както трябва.
6
26
 
1
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво! Много мъдри мисли! Колко хубаво, че България вече има достойни политици, работещи неуморно за благото на народа!Браво!
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По - добри в кое, другарко? В краденето и лъжите сте перфектни, та по коя друга концепция ще могат да работят вашите калинки? Станахте смешни и трагикомични, моля цялата ви партия, да се скрие и да си харчи откраднатото, без да се занимава с псевдореформи и политика. Предварително ви благодара и сбогом!
4
1
 
31
 
! Отговори
китаец преди 7 години
ГЕРБ по пътя на НДСВ
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тебе кой те иска като не ставаш и за .....
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия ги тресе яко комплекс за малоценност!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министри на концесия за 30 години. Много ценни кадри.