ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!

Депутатите на Борисов искат още 3-4 седмици живот на НС
156
ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от ГЕРБ са готови със законови промени, с които се въвежда изцяло мажоритарната система при провеждане на избори за народни представители и планират да го внесат в деловодството на Народното събрание този четвъртък.

Още по темата

Отделно на извънредно заседание на Комисията по правни въпроси утре ще се обсъди проект за решение, свързано с проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум, обяви председателят й Данаил Кирилов на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Смятаме, че това е първото и основното действие по Закона за прякото участие на гражданите, което е свързано с изпълнението и прилагането на волята на избирателите", каза той. - Започваме обсъждането с убежданието и с надеждата, че ще получим подкрепа в тази връзка и от други парламентарно представени сили", коментира Кирилов.

Той поясни, че призивът на ГЕРБ към новоизбрания президент Румен Радев за удължаване на работата на НС до разглеждане на законодателните промени е за три-четири седмици, за да могат да се приемат промените в Изборния кодекс.

"Ако има консенсус и получим подкрепа, това означава, че бихме могли да се справим и в сегашния времеви хоризонт на настоящото НС, бихме успели, при много напрегната работа, до 26-27 януари да обсъдим на второ четене тези промени", каза Кирилов.

В отговор на упреци от БСП – Александър Ненков коментира, че ако от ГЕРБ са имали желание някой да замита нечии следи с искането си за удължаване на работата на парламента, са щели да вземат мандата от президента Росен Плевнелиев и да го реализират.

Според него, ако от БСП са толкова искрени в техните притеснения, е трябвало те да вземат мандата, а не да бягат от отговорност и да извадят наяви всички неща, които ги притесняват.

Ненков посочи, че искат живота на този парламент да се удължи с няколко седмици до приема на промените в Изборния кодекс, за да могат да се съобразят с волята на избирателите, изразена на референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кашпировски...Споко, всички ще сме се одървили от студ още в мандата на Боко и няма да можеш да гледаш какво ще става при Радев. А за Нинова, благодаря за прогнозата! И аз мисля, че ще спечели!
93
0
 
38
 
! Отговори
fred 13 преди 7 години
Късно е чада ....мандалото лупна ...!!!Къде ли бяхте до сега ,че сега се активирахте като Вулкан ... ?
92
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 111И аз това му обяснявах на онзи дървен гербераст за отказа на Румъния да ни продаде ток, ама то не чува и не иска да чете друго, освен фейса на Боко! А там такива неща не пише....
91
0
 
40
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Продължение на 117. Всички ще крадат, мамят, лъжат, обещават.Въпросът е, да го правят поне 50 на50, и да работят малко за тая държава и народа и. Защото Герб ООД работеше 99,99% за себе си, и само ако нещо стане, ако народът не може повече така, и надигне глава, отпускаше по някоя троха и на него, но след задължително шикалкавене и отлагане, а после-колко много били направили , дали цял 0,01 процента на народа, и забележете, лично Борисов го даваше, от неговите спестявания,сигурно.
90
6
 
35
 
! Отговори
Кашпировски... преди 7 години
СТУДЕНОТО ВРЕМЕ ГО ДАВАТ ДО НАЧАЛОТО НА АПРИЛ!!!!Ше видиме как ДЪРТОФЕЛИЯ НИНОВА И ДЕБЕЛЯНА ЙОТОВА .....ШЕ ЧИСТЯТ ШОСЕТАТА И КАРАТ ВЛАКОВЕТЕ !ДАЛИ ТОГАВА "ЛЕТЕЦА НА БКП"------НЕМА ДА СТАНЕ и МАШИНИСТ ОТ БДЖ ХА,ХА,ХАА..ЩО ДА НЕ СТАНЕ ......КОЛКО МУ Е...??!!!!
89
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДА ВИ СВЕТНА:Забелязват се затихващи функции и отчаяни движения, но при ГЕРБ! Разпърхали са се като заклано пиле и не знаят къде са! Големия Мачо свиква спешна седянка, да набие чемберите на непослушните и виновните за провала. Винаги има виновни, за да е голия цар в бяло!
88
0
 
40
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Спокойно, колеги по форум. 22 наближава, колкото и да не им се иска.Идва служебно правителство, а Герб слизат от сцената, и отиват при НДСВ и СДС.Идва нов началник,а както казват по нашия край-"На нов началник и малко п-р-а-с-е не се радвай, че не знаеш след време каква с-в-и-н-я ще станат!".Историята се повтаря непрекъснато.Още от Алеково време, всеки се стреми към "Солунската митница", кой каквото и да ви говори , там е описано всичко, кой, как, защо и кога иска да е във властта.
87
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Референдума не премина . Както казваше Мамута от Банкя по повод ,,референдума ,, за Нефтопровода - народа не гласува и си каза тежката дума .Сиреч -не иска мажоритарен вот щом не е доходил да гласува .
86
1
 
39
 
! Отговори
98523 преди 7 години
До ДА ВИ СВЕТНА:Да , ама остава моралното задължение да преразгледат изборната система , не може да се пренебрегнат 2.5 млн .души / поне на теория , с гласуването си на субсидия от 11 лв , партиите показаха ,че не се интересуват от мнението на хората, ГЕРБ също не ги хвана срам /Не само различните конвенции / Венецианската примерно / посочват , че изборни правила не би трябвало да се пипат минимум година преди избори , а и здравия разум го изисква
85
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ са историяНикога повече няма да управляват
84
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Румъния: България искаше ток, отказахмеОт българския Електросистемен енергиен оператор потвърдиха"С ГРОБ иде режим на тока!!!Баце ше ви баца.....
83
5
 
34
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 7 години
СЛЕДВАЩОТО НС /след изборите/-------ИЗОБЩО НЕ Е ЗАДЪЛЖЕНО ДА СПАЗВА ИСКАНИЯТА НА РЕФЕРЕНДУМА, ЗА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ!ТОЧНО ЗА ТОВА --БКП/бсп , НЕИСТОВО ОТЛАГА ТОЗИ ВЪПРОС ДА СЕ РЕШИ В РАМКИТЕ НА ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!БСП----КАТО ПАРТИЯ СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ , НЯМА ИНТЕРЕС ОТ РЕШАВАНЕТО НА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ!
82
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 103Ти му викаш Куме Иване ..... то си знае неговото! Герберските медии са само едни, но хората четат и на други езици, освен банкянски!
81
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 102 Европейски русофоб който е на заплата от С***орос и абсолютно пионка на Омамата.Това е предателят Росен, който с измама стана президент!Малка редакция ти направих! Ха ха!
80
0
 
56
 
! Отговори
срамота ГЕРБ преди 7 години
избори по сегашните правила , после ще има достатъчно време да се смени избирателната система .А Радев , ако има чувство за хумор / да им полази малко нервичките на политиците / , да инициира референдум за ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА , пък после да си избираме депутатите мажоритарно .Както е във Франция / надуха ни главата с нея от инициативния комитет , ама пропускаха да казват че тя / ФРАНЦИЯ/ е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА /Защо субсидията остана същата ????Хората и там се проинесохме
79
0
 
55
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Търга за строителството на АМ Хемус е ясен -печелят го Хидрострой,Водстрой 98 и Пътстрой Бургас. Честито,фирмите на Борисов и Пеевски пак са на линия.А вие спете спокойно българи и сънувайте цветни сънища!!!!!
78
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ по зле от седесарите на Иван Костав. Старите седесари поне имаха чест. Герберите искат още власт даже и след като подадоха оставка. Видяхме ги на какво са способни - заеми до гуша, за народа суша. Два пъти изкараха по две години - толкова им е " капацитета" и народа им го показа на изборите за президент.
77
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така за декември месец 2,5 милиарда и още три четири седмици още милиарди.Б..си краденето.----------Ми да, лихвите и главницата по вашият заем за Белене си вървят.
76
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, че в продажните медии и от централата на ГЕРБ не ви го казват, не значи, че не е вярно. Чети бе, гербер, търси и чети, не само Винету! Искали сме ток от Румъния и са ни отказали, защото и при тях е студ. Сега ще с--------------То медиите са само едни, бе червен каскет. Чети медиите, не да ми гледаш пресконференциите на Нинова и Йотова и да си мислиш, че това са медиите!
75
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейски русофил, който е на заплата от Кремъл и абсолютно пионка на Путин.Това е предателят Радев, който с измама стана президент!